Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Херта - Фрайбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 15.02.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Херта и Фрайбург застават един срещу друг в дербито на аутсайдерите и с надеждата да вземат максимален брой точки в този мач, което би им помогнало в битката за оцеляване.

В миналия кръг столичани постигнаха изненадваща победа на терена на негостоприемния Майнц 05 и сложиха точка на серията от лоши резултати, което пък помогна на тима да напусне опасната зона. Няма обаче никакво място за самоуспокоение, защото Херта се намира само на точка от 16-та позиция и на три пункта от днешния си съперник.

За Фрайбург мачът през седмицата се оказа пълно фиаско. "Соколите" имаха лошия късмет да посрещнат набиращия форма Борусия Дортмунд и да претърпят класическа загуба. Преди това отборът загуби гостуването си в Мьонхенгладбах и тези неблагоприятни резултати изпратиха Фрайбург на предпоследното място в класирането.

Отсъстващи: Домакините са без контузените Баумйохан, Толга, Бен-Хатира, Герсбек и Ван дер Берг, а Лустенберг е наказан. Гостите са без намиращите се в лазарета Мехмеди, Кемпф, Митрович и Петерсен.

Според букмейкърите, а и повечето специалисти сочат домакините за фаворит в двубоя. Съгласни сме, че шансовете на берлинчани за успех в двубоя са големи, но нашият съвет е много да се внимава с този мач, защото Фрайбург е тим, който играе твърдо, не се предава, а когато е притиснат до стената може да надскочи себе си. В този смисъл е по-вероятно срещата да завърши наравно, отколкото с победа за Херта.

Прогноза: Херта - Фрайбург 1:1

 


Хановер 96 - Падерборн
Стадион: "ХДИ-Арена", Хановер
Дата: 15.02.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Йохан Дрес

Още един двубой, който на пръв поглед изглежда домакински, но на практика крие рискове и е добър избор да се използва в комбинации и по възможност с два знака.

Хановер 96 се намира в лоша форма, без победа от началото на годината, но не може да определим играта на саксонци като ужасяваща. Треньорският щаб е акцентирал върху стабилната защита и средна линия, и с малко повече късмет и концентрация в завършващата фаза, хановерци можеха да вземат нещо повече от точка в последните си три двубоя. Сега отборът на Тайфун Коркут е десети в класирането, на пет пункта над чертата - и много, и малко, така че домакините имат нужда от успех в днешния двубой, особено срещу пряк конкурент.

Падерборн също се намира в лоша форма, а в отбора се наблюдава тенденция да се срива след като получи гол. Ако трябва да бъдем по-точни, новаците продължават да играят със същия ентусиазъм и план, както го правеха през есента, но хвърляйки се в безогледни атаки, стават жертви на контраатаките на съперника. Иначе, падерборнци умеят да затварят и пресират съперника си, но явно това няма да е достатъчно за постигането на положителни резултати. Сега тимът е 16-ти, на точка от спасителния бряг и на две от предпоследния в класирането.

Отсъстващи: Хофман от домакините, а гостите са без Дукш и Бертелс.

Предполага се, че домакините ще атакуват и повече ще владеят топката, а гостите ще правят това, което най-добре умеят - да пречат на съперника си. Фаворит в двубоя е Хановер 96, който обаче трябва да положи огромни усилия, за да преодолее отбраната на своя противник (нека не се влияем от това, че новаците получих осем гола в последните си три срещи). Нещата стават още по-сложни, ако пък гостите успеят да вкарат гол. Този мач няма как да определим като домакински! Напротив, той ще бъде равностоен, а резултатът може да е всякакъв.

Прогноза: Хановер 96 - Падерборн 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145