Байерн громи, Волфсбург измъкна трите точки в зрелищен мач с Леверкузен


FUTBOL-TV

Байерн громи, Волфсбург измъкна трите точки в зрелищен мач с Леверкузен

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен постигна разгромна победа с 8:0 срещу Хамбургер в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата. В 21-ата минута Рафиня направи чудесен пробив, влезе в наказателното поле и след съприкосновение с Рони Маркос падна в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа, която Мюлер превърна в гол.

120 секунди по-късно "баварците" удвоиха преднината си. Мюлер навлезе в близост до наказателното поле и шутира, след което стражът на гостите не изби добре топката и при добавката Гьоце бе точен - 2:0. В 36-ата минута, след страхотен удар от далеч, Робен направи резултата класически.

През втората част шампионите продължиха с доминацията си. В 47-ата минута Робен, след самостоятелен пробив, простреля Дробни за 4:0. В 55-ата минута Томас Мюлер с далечен удар вкара петия гол след пас на Швайнщайгер, а само минута по-късно след грешка в защитата на Хамбургер Левандовски вкара топката в мрежата за 6-и път.

В 63-ата и Хамбургер стигна до почетно попадение чрез Рудневс, но беше неправилно отменено заради засада. В 69-ата Рибери също записа името си сред голмайсторите - 7:0. Крайното 8:0 оформи Гьоце в 88-ата с красив удар от границата на наказателното поле.

Денят можеше да е и по-хубав за Байерн, ако Волфсбург беше загубил точки. "Вълците" обаче измъкнаха победа с 5:4 в друг зрелищен мач - като гост на Байер Леверкузен. Така подредбата и разликата на върха в Бундеслигата се запазват. Воденият от Хосеп Гуардиола състав е начело с 52 точки, а Волфсбург е втори с 44 пункта.

  Сподели
110