Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Майнц 05
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 13.02.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Първият двубой от програмата на 21-я кръг в Бундеслигата по традиция ще се изиграе в петък вечер. В него един срещу друг се изправят съставите на Борусия Дортмунд и Майнц 05.

В предишния кръг никак неубедителният през настоящия сезон в шампионата гранд Борусия Дортмунд най-накрая се отпуши и постигна първа победа от пет поредни срещи в Бундеслигата, както и първи успех за настоящата година. "Жълто-черните" не срещнаха особени трудности и победиха като гости Фрайбург, който също е застрашен от изпадане, с 3:0, а попаденията бяха дело на Ройс и Обамеянг на два пъти. Победата изкачи вестфалци на 16-то място във временното класиране, което по регламент в Германия изпраща на бараж срещу завършилия на 3-то място в крайното класиране във Втора Бундеслига. В момента играчите на Юрген Клоп имат 19 точки в актива си и са на 1 от спасителните позиции. За предстоящия двубой с травми са Дурм, Кел, Блашчиковски, Бендер и Гроскройц.

Майнц допусна донякъде изненадващо поражение преди по-малко от седмица. Този път играчите на Каспер Юлмен загубиха у дома срещу застрашения от изпадане Херта Берлин с 2:0, а загубата смъкна "05" на 13-то място в подреждането с актив от 22 точки. За тежкото гостуване в Дортмунд с травми са Кариус, Жайро, Моритц и българският национал Тодор Неделев.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Майнц 05 3:0


Байер Леверкузен - Волфсбург
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 16:30


Байер Леверкузен допусна изненадваща загуба в предишния кръг, която е първа за "аспирините" от началото на 2015 г. Възпитаниците на Роджър Шмид отстъпиха с 2:1 над набиращия скорост тим на Вердер, а поражението в Бремен удари сериозно амбициите на Байер в битката за участие в Шампионската лига наесен. "Аспирините" се свлякоха на 6-то място във временното класиране и имат в актива си 32 точки, което с 2 по-малко от отборите в Топ 4, но борбата за участие в най-комерсиалния турнир ще е ожесточена, тъй като освен Байер в нея са замесени Шалке 04, Борусия Мьонхенгладбах и Аугсбург. За тежкия сблъсък срещу Волфсбург контузени са Йедвай и Крузе, а с наказание, заради натрупани жълти картони, са Топрак и Вендел.

Волфсбург пък записа лесна домакинска победа над Хофенхайм с 3:0. Точни за "вълците" бяха Дост и Де Бройне на два пъти. Така играчите на Дитер Хекинг продължават да заемат 2-ро място в подреждането с актив от 41 точки, на 8 от защитаващия титлата си Байерн Мюнхен. За тежкото гостуване в Леверкузен с травми са Фелипе, Тьолке и Перишич.

Прогноза: Байер Леверкузен - Волфсбург 2:2


Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 16:30


В предишния кръг Борусия Мьонхенгладбах допусна неприятна загуба срещу пряк претендент в битката за Топ 4. "Зебрите" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Шалке 04, а поражението в Гелзенкирхен ги смъкна от 3-то на 5-то място във временното класиране. Така възпитаниците на Лусиен Фавър имат 33 точки в актива си, с 1 по-малко от Шалке 04 и Аугсбург и с 1 повече от другия от замесените отбори за челните позиции - Байер Леверкузен. За предстоящия двубой няма отсъстващи футболисти в състава на домакините.

Кьолн пък записа второ поредно нулево равенство преди седмица. Този път "козлите" не успяха да се наложат у дома срещу другия от новаците Падерборн. Въпреки ремитата, играчите на Петер Щьогер все още нямат поражение през новата година, след като записаха и победа над Хамбургер ШФ с 2:0 като гости при подновяването на сезона. В момента "козлите" имат 24 точки на сметката си и заемат 11-то място във временното класиране. За нелекото гостуване на Борусия Мьнонхенгладбах контузен е само Хелмес.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн 2:0


Хофенхайм - Щутгарт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 16:30


В предишния кръг Хофенхайм записа донякъде очаквана загуба при гостуването си на втория във временното класиране Волфсбург. Играчите на Маркус Гисдол бяха тотално надиграни от "вълците" и отстъпиха с 3:0. По този начин Хофе се отдалечи от битката за участие в евротурнирите наесен, тъй като 6-ото място е на 6 точки разстояние. В момента то се заема от Байер Леверкузен, който е с 32 пункта, а Хофенхайм е с 26, колкото има и Вердер Бремен. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Сюле и Полански.

Щутгарт пък продължава да няма победа за 2015 г., след като в предишния кръг "швабите" допуснаха трета поредна загуба в първенството, като този път водения от Хууб Стевенс тим отстъпи с 2:0 като домакин на шампиона Байерн Мюнхен. Поражението допълнително усложни ситуацията в Щутгарт и сега отборът се намира на последното 18-то място в класирането с актив от 18 точки, колкото има предпоследният Фрайбург, но показателите на "швабите" са по-лоши. Единствената успокоителна новина за отбора е, че спасението не е далеч, тъй като разликата с другите замесени отбори в борбата за оцеляване е малка. За гостуването на Хофенхайм с контузии са Рюдигер, Дидави, Груесо, Гинчек и Абделауе.

Прогноза: Хофенхайм - Щутгарт 1:2


Вердер Бремен - Аугсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 16:30


По всичко личи, че отборът на Вердер най-накрая намери своя ритъм, след като начело на тима застана Виктор Скрипник. Младият специалист тотално промени облика в представянето на "бременските музиканти" и сега Вердер е в серия от четири поредни победи в Бундеслигата. В предишния кръг "зелените" се справиха с 2:1 като домакини над амбициозния състав на Байер Леверкузен. С победата над "аспирините" Вердер събра 26 точки и вече е на 8-мо място в подреждането, а само допреди няколко месеца отборът бе в зоната на изпадащите, която в момента се намира на 7 пункта дистанция. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Буш, Галвес, Прьодл, Сандер, Йълдъръм и Лоренцен.

В предишния 20-ти кръг Аугсбург, който е една от приятните изненади до момента в Бундеслигата, записа първото си равенство от началото на сезона. Баварците определено могат да съжаляват за начина, по който го инкасираха, тъй като водеха с 2:0 срещу гостуващия Айнтрахт Франкфурт, но в крайна сметка допуснаха изравняване. Точката не позволи на Аугсбург да заеме 3-то място във временното класиране и сега тимът заема 4-та позиция с актив от 34 точки, колкото има и Шалке 04, но показателите на "кралскосините" са по-добри. За гостуването на намиращия се в отлична серия Вердер контузени са Хитц, Хонг, Янкер, Райнхардт, Верхаег, Есвайн, Моравек и Матавж.

Прогноза: Вердер Бремен - Аугсбург 1:1


Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 14.0.2015. г
Час: 19:30


Отборът на Айнтрахт продължава да таи илюзорни шансове за участие в европейските клубни турнири догодина. В предишния кръг играчите на Томас Шааф станаха първият отбор, който успява да завърши наравно с амбициозния Аугсбург през настоящия сезон. Тимът от финансовата столица на Европа губеше с 2:0 в резултата срещу баварците, но след попадения на Айнер и Майер Айнтрахт си тръгна с точката. Въпреки ремито, франкфуртци нямат победа в Буденслигата вече 6 поредни кръга, в които записаха четири равенства и две загуби. За предстоящия двубой контузени са Джакпа, Валдец и Валдшмидт, а наказан е Самбрано.

Шалке пък записа особено важна победа в предишния кръг, след като "кралскосините" победиха с 1:0 като домакин единият от основните конкуренти за челните позиции през настоящия сезон Борусия Мьонхенгладбах. Единственото попадение в срещата на "Фелтинс Арена" бе дело на ветерана Барнета в самото начало на срещата. С успеха над "зебрите" играчите на Роберто Ди Матео се изкачиха на 3-то място във временното класиране с актив от 34 точки, но преследвачите в лицето на Аугсбург, Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен са съответно на 1 и 2 точки дистанция. За настоящия двубой контузени са Фарман, Гифер, Колашинац, Дракслер, Фарфан, Хунтелаар, Обаси и Сам.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04 1:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203