Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 06.02.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганк Щарк


Началото на 20-я кръг в Бундеслигата ще бъде поставено с може би най-интересния двубой от настоящия уикенд в Германия. Във Вестфалия местният Шалке посреща Борусия Мьонхенгладбах в сблъсък, в който и двата отбора преследват една обща цел - директна промоция за груповата фаза в Шампионската лига наесен.

В междинния кръг, който се проведе през седмицата, Шалке завърши наравно 1:1 като гост на шампиона и лидер в подреждането Байерн Мюнхен. Колкото и изненадващо да звучи, "кралскосините" определено могат да съжаляват за точката, тъй като през първата част пропуснаха и дузпа, а почти цял мач бяха с човек повече на терена. В крайна сметка обаче играчите на Роберто Ди Матео се превърнаха в първия отбор, който през настоящия сезон отмъква точки в дома на баварския колос. Ремито смъкна Шалке 6-то място във времнното класиране с актив от 31 точки, но надпреварата е толкова оспорвана, че настоящият съперник, който е 3-ти, е само на 2 точки дистанция. И за предстоящия двубой с контузии за Шалке за Гифер, Колашинац, Дракслер, Фарфан, Хунтелаар и Обаси.

Съставът на Борусия Мьонхенгладбах записа през седмицата 9-та победа от началото на сезона. Този път "зебрите" се наложиха с минималното 1:0 над Фрайбург, а в герой за Борусия отново се превърна Патрик Херман, който отбеляза единствения гол в срещата. С този успех играчите на Лусиен Фавър отново се настаниха на 3-ото място с актив от 33 точки. За гостуването в Гелзенкирхне контузени са Щранцъл и Хан.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Фрайбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Няколко дни след гръмката победа над Айнтрахт с 4:1 тимът на Фрайбург отново допусна загуба, само че този път южняците отстъпиха с 1:0 при тежкото си гостуване на представящия се много добре състав на Борусия Мьонхенгладбах. Поражението смъкна Фрайбург до 15-ото място във временното класиране, а играчите на Кристиан Щрайх се намират непосредствено над зоната на изпадащите благодарение на по-добрите си показатели спрямо Щутгарт и Херта, които също са с по 18 точки. За предстоящия двубой контузени продължават да са Жулиен, Митрович и Мехмеди.

Жълто-черната агония продължи и в междинния кръг. Този път тотално неориентираният гранд Борусия Дортмунд записа 11-ата си загуба от началото на кампания, отстъпвайки с 1:0 у дома срещу Аугсбург. Вестфалци могат да се сърдят само и единствено на себе си, тъй като пропиляха няколко отлични възможности за гол, които можеха да не развалят настроението на верните си привърженици за пореден път в шампионатните двубои. За гостуването на Фрайбург с травми в състава на Юрген Клоп са Гроскройц, Бендер и Кел.

Прогноза: Фрайбург - Борусия Дортмунд 1:2


Кьолн - Падерборн
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиян Дингерт


Новакът Кьолн завърши 0:0 срещу Щутгарт в междииния 19-ти кръг. Безрезултатното реми остави "козлите" на 10-то място в класирането с актив от 23 точки, като на този етап играчите на Петер Щьогер са на 5 пункта от зоната на изпадащите и могат да са спокойни за съдбата си. Дейверсон и Хелмс ще пропуснат предстоящата среща, заради контузии.

Другият от новаците в Бундеслигата - Падерборн, пък загуби домакинския си двубой срещу Хамбургер ШФ. Футболистите на Андре Брайтенрайтер се представиха далеч под очакванията и логично загубиха двубоя си срещу някогашния европейски клубен шампион. Поражението доближи "07" на 1 точка от зоната на изпадащите, тъй като Падерборн има 19 пункта и заема 14-то място във временното класиране. За гостуването на Кьолн контузени са Люк, Бертелс и Дукш.

Прогноза: Кьолн - Падерборн 1:1


Майнц 05 - Херта Берлин
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


След като разби с 5:0 тима на Падерборн преди седмица, в сряда вечер съставът на Майнц завърши наравно 1:1 като гост на Хановер 96. Футболистите на Каспер Юлмен се добраха до точката в Долна Саксония в заключителната четвърт част на двубоя, когато Сото изравни. Ремито остави "05" на 12-то място в подреждането с актив от 22 точки. За настоящия мач Хофман, Моритц и българският национал Тодор Неделев.

Херта записа домакинско поражение през седмицата, след като "старата дама" загуби в столицата от амбициозния състав на Байер Леверкузен с 1:0. Поражението свлече берлинчани до предпоследното 17-то място в подреждането, а Херта е с 18 точки в актива си. За гостуването на Майнц контузени са Хейтинга, Лангкамп, Баумйохан, Бен-Хатира и Джигерджи, а Калу още е с родината си Кот Д'Ивоар на турнира за Купата на африканските нации.

Прогноза: Майнц 05 - Херта Берлин 1:1


Волфсбург - Хофенхайм
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Няколко дни след като разби шампиона Байерн Мюнхен с 4:1, вторият във временното класиране Волфсбург изпусна отлична възможност да се доближи на 6 точки от баварците. През седмицата Байерн завърши наравно 1:1 у дома с Шалке 04, но в същото време Волфсбург също записа реми, но с отбора на Айнтрахт Франкфурт. "Вълците" успяха да измъкнат точката две минути преди края, когато Де Бройне възстанови статуквото. Точката запази дистанцията от 8 пункта между Волфсбург и Байерн. За настоящия двубой наставникът на домакините Дитер Хекинг няма да може да разчита на Фелипе, Окс и Жанг.

Хофенхайм записа втора поредна загуба в междинния кръг. Този път тимът от град Синсхайм отстъпи с 2:1 у дома срещу Вердер Бремен. Поражението остави Хофе на 7-мо място в класирането с актив от 26 точки. За тежката визита на Волфсбург старши треньорът на тима Маркус Гисдол няма да може да разчита на Шуле, а Руди е наказан.

Прогноза: Волфсбург - Хофенхайм 3:0


Хамбургер ШФ - Хановер 96
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Грефе


И през настоящия сезон изглежда, че Хамбургер до последно ще трепери за мястото си в елита. Някогашният европейски клубен шампион стартира новата година с домакинска загуба от новака Кьолн, а през седмицата играчите на Йозеф Цинбауер се справиха с лекота с друг от новаците - Падерборн, побеждавайки го с 3:0 като гост. Важната победа изкачи ХШФ на 13-то място в подреждането с актив от 22 точки, но тимът от северния пристанищен град продължава да е само на 2 пункта дистанция от зоната на изпадащите. За настоящия двубой аут поради травми за "червените шорти" са Клебер, Дикмайер, Бехрами, Холтби и Ласога.

Хановер записа домакинско реми в междинния кръг през седмицата. Тимът от провинция Долна Саксония не успя да победи у дома Майнц 05, а двубоят завърши 1:1. По този начин "96" все още няма победа за новата година на сметката си, а ремито остави отбора на Тайфун Коркут на 8-мо място в класирането с актив от 25 точки. За предстоящото гостуване в Хамбург контузени са Милер, Хофман и Андреасен.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Хановер 96 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158