Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Марко Фритц


Падението на гранда Борусия Дортмунд продължава с бясна сила. Въпреки че "жълто-черните" стартираха новата календарна година с нулево равенство като гост срещу коравия Байер Леверкузен, вестфалци удариха дъното, озовавайки се на последното 18-то място в класирането, тъй като другите претенденти, които се борят за оцеляване успеха да вземат точки в своите двубои. Така играчите на Юрген Клоп, които в Шампионската лига и турнира за Купата на Германия мачкат наред, ще трябва да се съревновават с отбори, които не са от техния калибър за място в Бундеслигата догодина. За настоящия двубой контузени са Кел, Бендер и Дурм.

Какво да кажем за Аугсбург. Баварците са една от приятните изненади до момента и след 18 кръга заемат 5-то място във временното класиране с актив от 30 точки, колкото имат съставите на Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04. През настоящия сезон голямата цел пред Аугсбург ще е да си осигури участие в европейските клубни турнир наесен, а защо не и в Шампионската лига, която на този етап изглежда напълно реална опция. Играчите на Маркус Вайнцийрл започнаха ударно и през новата календарна година, след като в събота в неделя победиха с 3:1 Хофенхайм като домакин. За важното гостуване в Дортмунд с травми са Хитц, Хонг, Ридер, Моравек, Матавж и Мьолдерс, а Баба е все още на турнира за Купата на африканските нации.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Аугсбург 2:1

 


Херта Берлин - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 03.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Йохен Дреес


Херта започна новата година по начина, по който завърши старата. Този път "старата дама" загуби гостуването си на друг отбор, който също е замесен в борбата за оцеляване - Вердер Бремен, с 2:0. Поражението смъкна играчите на Йос Лухукай на 15-то място във временното класиране, а Херта има в актива си 18 точки, колкото и Фрайбург, но показателите на столичани са по-лоши и те се намират непосредствено над зоната на изпадащите. За първия домакински двубой за новата календарна година с травми в състава на берлинчани са Хейтинга, Баумйохан, Бен-Хатира, Джиерджи и Шелбред, а Саломон Калу още не се е върнал от турнира за Купата на африканските нации.

Битката за зона "Шампионска лига" през настоящия сезон ще бъде много оспорвана. Байер Леверкузен посрещна новата година на 3-то място, а в събота, въпреки че не загуби двубоя си срещу колебливия Борусия Дортмунд, завършвайки наравно 0:0, "аспирините" се смъкнаха с цели три позиции по-надолу в подреждането и сега играчите на Роджър Шмидт заемат 6-то място с актив от 29 точки, с 1 по-малко от съставите на Борусия Мьонхенгладбах, Шалке 04 и Аугсбург, които също са се прицелили към участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир наесен. За гостуването в столицата с контузии са Йедвай и Крусе.

Прогноза: Херта Берлин - Байер Леверкузен 0:1

 

 

Хофенхайм - Вердер Бремен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 03.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Гидо Винкман


За тима на Хофенхайм целта през настоящия сезон ще е да успее да се добере до място в крайното класиране, което да му гарантира участие в европейските клубни турнири. В момента футболистите на Маркус Гисдол заемат 7-мо място във временното класиране с актив от 26 точки, с 3 по-малко от 6-ата позиция. Хофе не започна сполучливо годината и загуби с 3:1 гостуването си на амбициозния състав на Аугсбург, а загубата бе под номер 6 за сезона до момента за тима от Синсхайм. За предстоящия двубой контузен е Шюле.

Вердер започна ударно новата година по същия начин, по който приключи старата. "Бременските музиканти" записаха втора поредна домакинска победа и след като взеха скалпа на Борусия Дортмунд, в предишния кръг играчите на Виктор Скрипник се справиха и с друг конкурент, който е замесен в битката за оцеляване - Херта, побеждавайки столичани с 2:0. В герой за Вердер се превърна Франко Ди Санто, който отбеляза и двете попадения в срещата. Така бременци събраха 20 точки в актива си и заемат 12-то място във временното класиране. За гостуването на Хофенхайм с контузии са Прьодл и Йълдъръм, наказан е Юнузович, а Макиади е с родината си на турнира за Купата на африканските нации.

Прогноза: Хофенхайм - Вердер Бремен 2:2

 

 

 


Кьолн - Щутгарт
Стадион: "РейнЕнергеЩадион"
Дата: 04.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Тобиас Щелер

Кьолн започна отлично втората част на сезона, побеждавайки Хамбургер като гост. В този мач се отличи оформилият дубъл Марсел Рисе, но добра игра показаха почти всички играчи на Кьолн. Интересна тенденция се оформя около "козлите", които заедно с баварците са единствените, имащи пет победи навън. Впрочем, по спечелени точки при гостувания Кьолн е втори в Бундеслигата, а като цяло отборът заема 11-то място в класирането, на 5 точки от опасната зона.

Щутгарт е с една победа от последните си пет мача, при гостуването на Хамбургер в средата на декември. Иначе швабите започнаха лошо втората част на сезона, претърпявайки домакинска загуба с 1:0 от Борусия М'гладбах, която изпрати Щутгарт на предпоследното място в класирането.

Хелмес е контузен от домакините, гостите пристигат без Дидави, Рюдигер и Груезо.

Интересен мач. Според местата в класирането, Кьолн е фаворит. "Козлите" обаче са едни от най-слабите домакини, а посрещат тим, който печели повече точки навън. Очакванията са, че Щутгарт ще затвори играта и ще разчита на контраатаки, което много е вероятно да донесе ползи за швабите под формата на поне една точка.

Прогноза: Кьолн - Щутгарт 1:1

 

Падерборн - Хамбургер
Стадион: „Бентелер- Арена", Падерборн
Дата: 04.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Петер Гагелман

Това е дербито на аутсайдерите. Падерборн започна добре сезона, но в последните кръгове новаците се провалиха, записвайки седем мача без победа, което смъкна тима до 13-то място в класирането, на само две точки от опасната зона. Лошата тенденция намери своето продължение и в първата среща от втората част на сезона, в Майнц. където Падерборн претърпя истински крах за 5:0.

Хамбургер е в перманентна криза от няколко години и въпросът е, дали "динозаврите" ще успеят отново да се спасят. От това, което съдим по първата третина на сезона, северняците ще изпаднат. В следващите си седем срещи обаче хората на Зинбауер показаха по-добър футбол, събраха 13 точки и дадоха надежди за измъкване. Последните четири двубоя обаче , включително и домакинската загуба от Кьолн в първата среща от втората част на кампанията, напомниха за първата третина, което няма как да не предизвиква безпокойство.

Домакините ще бъдат без контузените Душк и Бертелс, а от гостите няма да играят Холби, Дикмайер, Клебер и Бехрами.

Това е още един интересен мач, независимо от съперниците в него. Очакваме равностоен двубой, в който и двата тима ще бъдат внимателни, докато не получат гол. В много отношения срещата ще се реши от головите умения на играчите, които трябва да вкарват и в този смисъл връщането на Елиас Качунга в състава на домакините е жизненоважно за падерборнци. Нашият съвет е да се заложи на победа на домакините, но само при положение, че 22-годишният германец започне срещата. В противен случай, почти сигурно е, че съперниците няма да успеят да се победят.

Прогноза: Падерборн - Хамбургер 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155