Десет от Байерн не успяха да се справят с Шалке (видео)


FUTBOL-TV

Десет от Байерн не успяха да се справят с Шалке (видео)

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен загуби точки и във втория мач от пролетния дял на Бундеслигата. Баварците завършиха наравно - 1:1 срещу Шалке 04 в среща от кръга в Бундеслигата. Трябва да се отбележи обаче, че Байерн игра почти 75 минути с човек по-малко на терена. Ремито не се отрази на преднината на баварците в класирането, тъй като най-близкият им преследвач Волфсбург също завърши 1:1 при гостуването на Айнтрахт и така разликата помежду им остана осем точки.

Домакините останаха с десет души, след като в 17-ата минута централният защитник Джером Боатенг извърши нарушение в наказателното поле срещу Сидни Сам, а съдията не се поколеба да покаже червен картон и точката за изпълнение на дузпа. Ерик-Максим Чупо-Мотинг изпълни наказателният удар доста несериозно и вратарят Мануел Нойер улови топката.

След малко повече от час игра Чаби Алонсо центрира от корнер от дясно на вратата на Шалке, а Ариен Робен бе оставен непокрит, възползва се от това и се разписа за 1:0. В 72-ата минута ,отново след ъглов удар, капитанът Бенедикт Хьоведес се извиси непокрит в наказателното поле и реализира с глава, оформяйки крайния резултат. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
94