Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите във вторник


FUTBOL-TV

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите във вторник

Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 03.02.2015 г.
Час: 21:00

Борусия Мьонхенгладбах, който е една от приятните изненади през тазгодишното издание на Бундеслигата, започна новата календарна година с победа. В събота следобед "зебрите" спечелиха трудно гостуването си на застрашения от изпадане тим на Щутгарт с 1:0, а единственото попадение в срещата бе дело на Херман в средата на втората част. Успехът над "швабите" изкачи играчите на Лусиен Фавър на 3-ото място във временното класиране, а Борусия събра 30 точки в актива си, но със същия точков актив са и отборите на Шалке 04 и Аугсбург, които също са се прицелили към 3-ото място в крайното класиране, което би им гарантирало директна промоция в груповата фаза в Шампионската лига. За първия домакински двубой за настоящата година контузен в състава на домакините е само Хан.

Борещият се за оцеляването си в елитната дивизия отбор на Фрайбург започна ударно новата година. В събота южняците разбиха като домакин амбициозния тим на Айнтрахт Франкфурт с 4:1, след като през второто полувреме осъществиха пълен обрат, а над всички бе Петерсен, който отбеляза хеттрик, а едно попадение от дузпа добави Дарида. Така играчите на Кристиан Щрайх записаха първи успех в Бундеслигата от началото на ноември месец миналата година насам. Резултатната победа изкачи Фрайбург на 14-то място във временното класиране с актив от 18 точки, но въпреки това зоната на изпадащите продължава да е в непосредствена близост от само 1 точка разстояние. За тежката визита в Мьонхенгладбах контузени са Жулиен, Кемпф, Кърмас, Митрович и Мехмеди.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург 1:0

 

 

Айнтрахт Франкфурт - Волфсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 03.02.2015 г.
Час: 21:00

Борещият се за участие в европейските клубни турнири наесен отбор на Айнтрах Франкфурт започна с фалстарт новата календарна година в Бундеслигата. Тимът от финансовата столица на Европа загуби с 4:1 като гост срещу Фрайбург, чиято цел е да се спаси от изпадане. Срещата в южната част на Германия започна отлично за водения от Томас Шааф тим, който откри след по-малко от една минута игра, когато Рус се разписа. През второто полувреме обаче Айнтрахт допусна разгромен обрат, а над всички бе Петерсен, който отбеляза хеттрик, а едно попадение добави Дарида от дузпа. За домакините в настоящия двубой Джака и Валдец продължават да са контузени, а Чандлър е наказан.

Волфсбург започна шеметно новата година. В предишния кръг "вълците" разбиха с 4:1 лидера Байерн Мюнхен, като по този начин нанесоха първо поражение на баварския колос от началото на сезона. По два гола за впечатляващия успех на Волфсбург вкараха Бас Дост и Кевин де Бройне. Победата бе под номер 11 за "вълците" и ги бетонира на второто място във временното класиране с актив от 37 точки, с 8 по-малко от лидера Байерн и със 7 повече от третия Борусия Мьонхенгладбах. За гостуването на Айнтрахт наставникът на тима Дитер Хекинг няма да може да разчита на Фелипе, Окс, и Треш.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Волфсбург 1:2

 

 

Хановер 96 - Майнц 05
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 03.02.2015 г.
Час: 21:00

Отборът на Хановер се отдалечи от целта пред настоящия сезон, а именно участие в европейските клубни турнири наесен. В първия си двубой за новата година играчите на Тайфун Коркут загубиха с 1:0 гостуването си на Шалке 04. Поражението остави клуба от провинция Долна Саксония на 8-ото място в класирането с актив от 24 точки, но зона "Лига Европа" вече е на 5 пункта дистанция. За настоящия двубой контузени в състава на "96" са Милер, Хофман, Андреасен и Конан.

Майнц 05 започна ударно новата година. Тимът на контузения български национал Тодор Неделев изпрати старата 2014-та с негативна серия от девет поредни кръга без победа в Бундеслигата, в които играчите на Каспер Юлмен инкасираха пет загуби и четири равенство, но "05" размаза с 5:0 новака Падерборн в предишния кръг. Майи вкара два гола за успеха на Майнц, а Де Бласи, Алаги и Гайс от дузпа също добавиха своите имена сред голмайсторите. По този начин Майнц се изкачи на 11-то място във временното подреждане и вече има в актива си 21 точки, на 4 от зоната на изпадащите. За гостуването на Хановер с травми продължават да са Неделев, Хофман и Мортиц.

Прогноза: Хановер 96 - Майнц 05 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203