Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


FUTBOL-TV

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Фрайбург - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 16:30

Фрайбург посрещна новата 2015 г. закотвен на последното 18-то място във временното класиране в Бундеслигата. Отборът от южна Германия има в актива си 15 точки, колкото изненадващо има и грандът Борусия Дортмунд, който е предпоследен, но показателите на водения от Кристиан Щрайх тим са по-лоши спрямо тези на вестфалци. Освен това Фрайбург е отборът с най-малко победи в Бундеслигата до този момент и има едва два успеха на сметката си, и девет равенства, които му отреждат 15 точки в актива. За първия официален двубой за годината контузени в състава на домакините са Жулиен, Кемпф, Кърмас и Митрович.

Айнтрахт завърши с престижно равенство старата година, след като отборът от финансовата столица на Европа измъкна точка за крайното 1:1 при гостуването си на амбициозния състав на Байер Леверкузен. Възпитаниците на Томас Шааф все още са в играта за разпределяне на евроквотите, макар и да заемат 9-то място във временното класиране с актив от 23 точки, но за момента са на 4 пункта от 6-я Аугсбург. За гостуването на Фрайбург аут са Джакпа, Игньовски и Валдец.

Прогноза: Фрайбург - Айнтрахт Франкфурт 1:2

 

 

Хамбургер ШФ - Кьолн
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 16:30

 

И през настоящия сезон някогашният гранд Хамбургер ШФ отново ще е замесен до последно в борбата за оцеляване в елитната дивизия. След 17 изиграни кръг отборът от северния пристанищен град има в актива си 17 точки, които му отреждат 14-то място във временното класиране, но играчите на Йозеф Цинбауер се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Щутгарт и Вердер Бремен, които са с идентичен актив, но по-лоша голова разлика. "Динозаврите" завършиха 2014 г. с нулево реми като гост на Шалке 04. За първия двубой за новата година контузени са Клебер, Дикмайер и Холтби, а Бехрами е наказан.

Въпреки че е със статута на новак, отборът на Кьолн заема по-предна позиция във временното класиране от настоящия си и по-именит съперник. "Козлите" са на 11-то място с актив от 19 точки. В последния мач преди паузата играчите на Петер Щрьогер отстъпиха с 2:1 като гости втория в класирането Волфсбург, като дори първи поведоха в резултата, но не успяха да удържат натиска на "вълците". За предстоящото гостуване в Хамбург контузен е Хелмес.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Кьолн 1:0

 

 

Майнц 05 - Падерборн
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 16:30

Отборът на Майнц посрещна новата 2015 г. с надежда за по-добри резултати, тъй като победите липсват в състава на "05" вече девет поредни кръга в Бундеслигата. За последно Майнц спечели в средата на октомври месец миналата година, побеждавайки с 2:1 Аугсбург, а впоследствие тимът на българския национал Тодор Неделев допусна пет загуби и четири равенства. В последния си мач за 2014 г. играчите на Каспер Юлмен загубиха незаслужено с 2:1 от Байерн Мюнхен, въпреки че поведоха в резултата и до края на срещата играха като равен с равен с колоса, но в крайна сметка баварците оставиха Майнц с празна кошница. За първия двубой за настоящата година аут поради травми са Неделев, Мортиц, Ко и Хофман, а Парк е с родината си Южна Корея на турнира за Купата на Азия.

Новакът Падерборн се представя на ниво след края на полусезона. Играчите на Андре Брайтенрайтер заемат 10-то място в подреждането с актив от 19 точки, дошли след 4 победи, 7 равенства и 6 поражения до момента. Със същия актив е и другият новак Кьолн, но показателите на "козлите" са по-лоши спрямо тези на "07". Падерборн обаче няма победа вече 7 поредни кръга в елита, като за последно тимът спечели в началото на месец ноември, побеждавайки у дома с 3:1 състава на Херта, а впоследствие допусна четири равенства и три загуби, а в последния си мач за 2014 г. Падерборн завърши 0:0 като гост на Щутгарт. За настоящия двубой контузени са Люк, Бертелс и Дукш.

Прогноза: Майнц 05 - Падерборн 1:1

 

 

Шалке 04 - Хановер 96
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 16:30

Отборът на Шалке 04 продължава да се бори за участие в Шампионската лига наесен, но през този сезон конкуренцията за "кралскосините" ще е много оспорвана, тъй като в борбата са замесени още съставите на Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах, че дори на този етап с шансове са и по-скромните Аугсбург и Хофенхайм. В последния си мач за 2014 г. тимът от миньорското градче завърши 0:0 с колебливия Хамбургер ШФ и пропусна да зимува в зона "Шампионска лига". В момента играчите на Роберто Ди Матео заемат 5-то място във временното класиране с актив от 27 точки, колкото има и Борусия Мьонхенгладбах, но показателите на Шалке са по-лоши. За настоящия двубой контузени са Аого, Айхан, Колашинац, Дракслер, Фарфан и Обаси.

Хановер 96 също има шансове да се бори за място, даващо право на участие в европейските клубни турнири наесен. В момента играчите на Тайфун Коркут заемат 8-мо място във временното класиране с актив от 24 точки и са на 3 пункта от 6-ата позиция. Отборът от провинция Долна Саксония завърши 2014 г. с равенство 2:2 като гост на последния в класирането Фрайбург. За настоящия двубой контузени в състава на "96" са Алмер, Милер, Хофман, Андреасен и Конан.

Прогноза: Шалке 04 - Хановер 96 3:0

 

 

Щутгарт - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 16:30

Щутгарт, който е един от отборите с традиции в Бундеслигата, е изправен пред угрозата от изпадане през настоящия сезон. "Швабите" имат в актива си 17 точки и се намират непосредствено над чертата благодарение само на по-добрите си показатели спрямо 16-я във временното класиране Вердер Бремен, който е със същия точков актив. Футболистите на Хууб Стевен завършиха 2014 г. с нулево домакинско реми срещу новака Падерборн. За първия мач за новата календарна година отсъстващи в състава на Щутгарт са Рюдигер, Дидави и Ялцин.

Тимът на Борусия Мьонхенгладбах пък е в другия край на класирането. Голямата цел пред "зебрите" е участие в Шампионската лига наесен, като футболистите на Лусиен Фавър ще се опитат да си гарантират директна промоция за групите на най-комерсиалния турнир, но за целта трябва да завършат поне на 3-то място в крайното подреждане в Бундеслигата. За момента Борусия заема 4-та позиция с актив от 27 точки, с 1 по-малко от 3-я Байер Леверкузен, а борбата за челните места е оспорвана, тъй като отборите на Шалке 04 и Аугсбург също са с идентичен точков актив като този на отбора от Мьонхенгладбах, но показателите на "зебрите" са по-добри. За гостуването в провинция Баден-Вюртемберг срещу Щутгарт контузен е Хан, а Ибрахима Траоре е с родината си Гвинея на турнира за Купата на африканските нации.


Прогноза: Щутгарт - Борусия Мьонхенгладбах 2:3

 

 

Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 31.01.2015 г.
Час: 19:30

В последния си двубой за календарната 2014 г. отборът на Байер Леверкузен пропусна да увеличи аванса си пред преследвачите за 3-ото място, което дава право на директна промоция в групите на Шампионската лига. "Аспирините" завършиха 1:1 у дома със състава на Айнтрахт Франкфурт и в момента са с актив от 28 точки, което с 1 повече спрямо Борусия Мьонхенгладбах, Шалке 04 и Аугсбург, които също са се запътили към участие в най-престижния клубен турнир. Футболистите на Роджър Шмид играят напоследък успешно срещу Борусия Дортмунд и в последните три шампионатни мача записаха две победи и едно равенство, но за последно "аспирините" успяха да запишат домакински успех над вестфалци през месец май 2007 г. с 2:1. За предстоящия двубой контузен е Йедвай, а Крузе и Сон все още са на турнира за Купата на Азия.

Какво се случва с Борусия Дортмунд? Всички фенове на футбола си задават този въпрос как "жълто-черните" са колкото убедителни в Шампионската лига и турнира за Купата на Германия, и в същото време толкова анемични в Бундеслигата. Вестфалци бяха определяни преди сезона като единствения по-реален претендент на Байерн Мюнхен в борбата за Сребърната салатиера, а едва ли някой въобще е очаквал, че тимът ще посрещне 2015 г. на предпоследното 17-то място в класирането с актив от едва 15 точки, колкото има и последният Фрайбург, който е с по-лоши показатели от водения от Юрген Клоп тим. Борусия вече загуби първият двубой срещу Байер Леверкузен на старта на тазгодишната кампания с 2:0. За предстоящия мач отсъстващи за "жълто-черните" са Лангерак, който е с Австралия в надпреварата за Купата на Азия, а невъзстановени от травми са Суботич, Дурм, Бендер и Кел.


Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:2


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
254