Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 05.12.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер


Началото на 14-я кръг в Бундеслигата ще бъде между изумително неубедителния през настоящия сезон тим на Борусия Дортмунд и гостуващият Хофенхайм.

Кризата, в която се намира предварително соченият за най-голям конкурент на Байерн Мюнхен състав на Борусия Дортмунд вече придобива неочаквани размери, тъй като в предишния кръг тимът инкасира осма загуба от началото на сезона, след като загуби гостуването си на Айнтрахт Франкфурт с 2:0. Бившият финалист в Шампионската лига нямаше никакъв късмет в предни позиции и изпусна половин дузина чисти положения. В същото време обаче защитата беше под всякаква критика и две от грешките бяха използвани от домакините. По този начин възпитаниците на Юрген Клоп станаха отборът с най-много загуби до момента в Бундеслигата и логично заемат последно 18-то място след 13-ия кръг. За настоящия двубой липсващите в състава на "жълто-черните" са звездата Марко Ройс, Сократис и Жи.

Хофенхайм, който е една от приятните изненади до момента в Бундеслигата, срази Хановер 96 с домакинско 4:3 в последния в германския футболен елит. По този начин тимът на Маркус Гисдол задмина днешния си опонент и вече е седми, с равен брой точки с намиращите се пред него Шалке 04 и Борусия Мьонхенгладбах - 20. Двубоят беше важен за Хофе и защото съставът беше загубил последните си три двубоя. Двата отбора впечатлиха с резултатен сблъсък и атрактивни попадения, почти всички дошли след красиви отигравания. За нелекото гостуване на негостоприемния "Сигнал Идуна Парк" аут от състава на Хофе са Кастеелс и Салай.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хофенхайм 2:1


Борусия Мьонхенгладбах - Херта Берлин
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Борусия Мьонхенгладбах записа загуба с 1:0 в последния кръг в един от може би най-важните си двубои до момента през сезона, отстъпвайки при гостуването си на Волфсбург. По този начин играчите на Лусиен Фавре се смъкнаха до 5-ото място в подреждането с актив от 20 точки, на 1 от 4-я Аугсбург, който изненадващо е в зона "Шампионска лига" след първите 13 кръга в Бундеслигата. За настоящия двубой липсващи в състава на домакините са Щранцъл и Дахуд.

Херта също отстъпи със същия резултат, само че при домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен. Единственото попадение в срещата бе дело на Арйен Робен. Двубоят в столицата Берлин премина изцяло под диктовката на баварците, които не създадоха особено много положения, но за сметка на това владението на топката бе смазващо в тяхна полза - 78 срещу 22 % за домакините. Загубата остави "Старата дама" на 13-то място в подреждането с актив от 14 точки. Старши треньорът на столичани Йос Лухукай няма да може да разчита на Герсбек, Лангкамп, Лустенбергер, Баумйохан и Щокер.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Херта Берлин 3:0


Хановер 96 - Волфсбург
Стадион: "ХДИ Арена", Хановер
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Съставът на Хановер загуби с 4:3 последния си двубой в Бундеслигата, отстъпвайки на Хофенхайм. Двата отбора впечатлиха с резултатен сблъсък и атрактивни попадения, почти всички дошли след красиви отигравания, но тимът от провинция Долна Саксония инкасира своята шеста загуба от началото на шампионата, която го остави с актив от 19 точки, като сега възпитаниците на Тайфун Коркут заемат 8-мо място в подреждането. За настоящия двубой турският специалист няма да може да разчита на Хофман, Станкевичиус и Милер.

Волфсбург записа една от може би най-важните си победи за сезона, надделявайки с 1:0 над Борусия Мьонхенгладбах в среща от предишния 13-ти кръг на Бундеслигата, с което отново излезе еднолично на второ място и съкрати на 7 точки преднината на лидера Байерн Мюнхен, като по този начин "вълците" вече имат в актива си 26 пункта. Младият Робин Кнохе реализира единствения гол след 12 минути игра, когато засече центриране на Марсел Шефер. За гостуването в Хановер наставникът на Волфсбург Дитер Хекинг няма да може се възползва от услугите на Фелипе и Охс.

Прогноза: Хановер 96 - Волфсбург 0:2


Кьолн - Аугсбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Отборът на Кьолн инкасира неприятна загуба в предишния кръг. "Козлите" бяха разбити с 5:1 в регионалното дерби при гостуването си на Байер Леверкузен. За успеха на "аспирините" обаче помогна и главният съдия Торстен Кинхьофер, който с две грешки оказа влияние върху резултата. Той беше основната причина домакините да не губят до 15-ата минута с 0:2 и да са с човек по-малко, след като при идентична ситуация, в която Кьолн поведе в резултата още в 4-ата минута от дузпа, спести втори жълт картон на вратаря на Байер Бернд Лено и втори наказателен удар за Кьолн десет минути по-късно. Ако тук арбитърът беше отсъдил дузпа, то той трябваше да изгони стража на Леверкузен и "козлите" щяха да имат златна възможност да удвоят аванса си, но вместо това преди почивката допуснаха изравняване, а през втората част Байер бе абсолютен господар на терена и вкара още четири попадения във вратата на Кьолн. Треньорът на домакините Петер Щьогер няма да може да разчита на контузените Нагасава, Куето и Хелмес, а Леман е наказан.

Аугсбург е една от приятните изненади до момента през сезона. Футболистите на Маркус Вайнцийрл са в зона "Шампионска лига" и заемат 4-то място в подреждането с актив от 21 точки. В предишния кръг баварците победиха като домакин с 3:1 Хамбургер ШФ. В същото време Аугсбург е единственият отбор до момента в Буднеслигата, който все още няма равенство в актива си. За гостуването на Кьолн контузени са Хитц, Филип, Моравек и Матавж.

Прогноза: Кьолн - Аугсбург 1:1


Падерборн - Фрайбург
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Новакът в германския елит Падерборн бе разбит в предишния кръг при визитата си на Вердер. Играчите на Андре Брайтенрайтер инкасираха четири безответни гола, записвайки своята пета загуба от началото на сезона. Вестфалци се смъкнаха до 11-то място в класирането, където остават с актив от 11 точки. За настоящия двубой контузени за Амедик и Бертелс.

Фрайбург също записа сходно поражение. Южняците отстъпиха с 4:1 при домакинството си на Щутгарт. Така футболистите на Кристиан Щрайх остават в непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 15-то място с актив от 12 точки, като тимът се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Щутгарт и Хамбургер ШФ. За гостуването на Падерборн ще липсват контузените Батц, Митрович, Ритер и Станков.

Прогноза: Падерборн - Фрайбург 1:0


Щутгарт - Шалке 04
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Новият наставник на Щутгарт Хууб Стевенс направи прекрасен повторен дебют начело на тима в предишния кръг, а "швабите" постигнаха успех с 4:1 в гостуването си на Фрайбург и спряха серията си от три поредни загуби. Освен това отборът за момента се отлепи от дъното на класирането и даде заявка, че ще върви нагоре. Щутгарт все още в зоната на изпадащите и заема 16-то място във временното класиране с актив от 12 точки. Ибишевич, Абделауе и Нидермайер са контузени за "швабите".

Отборът на Шалке 04 разби с 4:1 гостуващия Майнц 05 в предишния кръг. Клаас-Ян Хунтелаар се отчете с хеттрик и даде асистенция за четвъртото попадение на Транкило Барнета. Тимът на контузения български национал Тодор Неделев отбеляза чрез Шинджи Оказаки в края на първата част. С победата тимът от Гелзенкирхен се изкачи 6-то място в подреждането с актив от 20 точки. Наставникът на "кралскосините" Роберто Ди Матео няма да може да разчита на Гифер, Сантана, Колашинац, Дракслер, Матип, Кевин-Принс Боатенг, Фарфан и Обаси.

Прогноза: Щутгарт - Шалке 04 3:2

 


Хамбургер ШФ - Майнц 05
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Някогашният носител на Купата на европейските шампиони Хамбургер ШФ и през тази година ще се бори за оцеляването си в елита. Един от най-известните отбори в Бундеслигата отново не се представя на ниво, въпреки че разполага с качествени футболисти. В предишния кръг тимът от пристанищния град загуби с 3:1 визитата си на Аугсбург и по този начин остана на предпоследното 17-то място във временното класиране с актив от 12 точки, колкото имат съставите на Фрайбург и Щутгарт, но показателите на ХШФ са по-лоши от техните. За настоящия двубой наставникът на домакините Йозеф Цинбауер няма да може да разчита на контузените Адлер, Янсен и Вестерман.

Майнц също загуби последния си двубой. Тимът на българския национал Тодор Неделев, който е контузен, инкасира тежко поражение с 4:1 при визитата си на Шалке 04. Загубата смъкна играчите на Каспер Юлмен 10-то място в класирането с актив от 16 точки. Контузени в състава на Майнц са Зентер, Шлик, Хофман, Мориц и Неделев.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Майнц 05 1:1


Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 18:30
Съдия:


Последният мач от програмата на 14-я кръг ще е двубоят между Айнтрахт и Вердер. Срещата ще по-специална за един човек - наставникът на домакините от Франкфурт - Томас Шааф, който се изправя срещу бившия си отбор, където бе треньор цели 14 години, спечелвайки 1 титла, 2 купи на Германия и 1 Суперкупа на страната.

В предишния кръг Айнтрахт постигна втора поредна победа в шампионата, като този път тимът от финансовата столица на Европа взе скалпа на намиращия се в криза гранд Борусия Дортмунд. Айнтрах победи с 2:0 отново като домакин с голове на Александер Майер вкара за 1:0 в 5-ата минута, а фрапантна грешка на новото попълнение Матиас Гинтер позволи на Харис Сеферович да отбележи за 2:0 в 78-ата минута. Така футболистите на Томас Шааф се изкачиха на 9-ото място във временното класиране с актив от 18 точки. За настоящия двубой Трап, Джакпа, Герезгихер, Самбрано, Розентал и Валдец.

Вердер Бремен записа едва трета победа от началото на сезона в предишния кръг. На своя "Везерщадион" възпитаниците на Виктор Скрипник разбиха с 4:0 новака Падерборн. С успеха "бременските музиканти" се изкачиха на 14-то място в класирането с актив от 13 точки, но въпреки това остават само на 1 точка от зоната на изпадащите, където се намираха до неотдавна. За гостуването на Айнтрахт с травми са Буш, Обраняк, Ди Санто и Йълдъръм, а Галвес е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195