Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Волфсбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "ФОЛКСВАГЕН АРЕНА", Волфсбург
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфанг Щарк

В миналия кръг Волфсбург драматично загуби гостуването си на Шалке 04, а през седмицата "вълците" претърпяха домакинско поражение от Евертън в Лига Европа. Впрочем, мачът срещу англичаните показва една опасно пълзяща тенденция в немския футбол, която заплашва нарасналата популярност на Бундеслигата през последните години, а именно, че шампионатът на Германия е "Байерн срещи останалите 17 отбора". Това е друга тема на разговор, иначе "вълците" са втори в класирането, на десет точки от баварците и амбициите на Волфсбург за място в топ 4 изглеждат все по-реални.

Борусия постепенно забави своя темп и "кончетата", които доскоро бяха смятани за реален фаворит за второто място, попаднаха в серия от четири мача без победа и с три загуби във всички турнири. Слабостта на Борусия през последния месец ярко си пролича в миналия кръг, в който "белите" претърпяха домакинска загуба от средняка Айнтрахт.

По-добрата форма на домакините ги правят фаворит в мача. Вероятно ще видим много оспорван двубой, който все пак ще бъде спечелен от Волфсбург.

Прогноза: Волфсбург - Борусия М'гладбах 1:0

 


Айнтрахт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Комерцбанк - Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 18:30
Съдия: Петер Гагелман

Айнтрахт се намираше в серия от четири поредни загуби, но в миналия кръг "орлите" постигнаха изненадваща победа над Борусия Мьонхенгладбах, при това на терена на своя съперник. Този мач влезе в графа "сензация" не само в Германия, но и в Европа, като по-важното е, че помогна на Айнтрахт да се отдалечи от опасната зона (макар и на три точки) и сега франкфуртци са на 11-то място в класирането.

Борусия през тази седмица добави към своята богата отрицателна серия и поражение в Шампионска лига. Лондонският Арсенал, който отчаяно се нуждаеше от победа, победи "жълто-черните" с 2:0. До този момент възпитаниците на Юрген Клоп бяха спечелили четири от четири мача, допускайки само един гол. Но след това фиаско шансовете на Борусия за първото място вече не са толкова добри. По-важното обаче е друго: ако преди няколко дни всяка грешка в Бундеслигата се компенсираше с победа в Шампионска лига, сега този аргумент се разпадна като картонено домино. Победата на Щутгарт над Фрайбург изпрати Борусия на последното място в класирането, на точка от спасителния бряг.

Отсъстващи: Трап и Лустенберг от Айнтрахт, Аломерович, Папастатопулос, Блашчиковски и Ройс от Борусия Дортмунд.

Случващото се с Борусия в Бундеслигата няма никакво обяснение. Ние обаче ще обясним своите мотиви да се доверим на хората на Клоп с това, че отборът му разполага с по-качествени изпълнители, които повече няма накъде да мърдат.

Прогноза: Айнтрахт - Борусия Дортмунд 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150