Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 16:30

В предишния кръг отборът на Борусия Мьонхенгладбах инкасира първата си загуба от началото на сезона от съименника си от Дортмунд. Поражението ще се запомни най-вече с изключително рядко срещания автогол, който немският национал Кристоф Крамер заби в собствената си врата в средата на втората част, прехвърляйки стража на Гладбах. Поражението смъкна тима с една позиция по-назад и Борусия вече е на 3-то място във временното класиране с актив от 20 точки, на 7 от водача Байерн и на 3 от втория Волфсбург. За домакините единственият липсващ е Дахуд.

Айнтрахт инкасира тежко поражение в последния си шампионатен двубой. Момчетата на Томас Шааф бяха разбити при домакинството си на шампиона Байерн с 4:0. Хеттрик заби Томас Мюлер, а Джердан Шакири направи разгрома на Айнтрахт пълен. След тежката загуба отборът от финансовата столица на Европа заема 12-то място в класирането с актив от 12, само на 2 от зоната на изпадащите. За тежкото гостуване на "Борусия Парк" за тима ще отсъстват Трап, Джакпа, Герезкихер, Самбрано, Розентаал, Валдец и Валдшмидт.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт 3:1

 

 

Хановер 96 - Байер Леверкузен
Стадион "HDI Арена", Хановер
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 16:30

Отборът на Хановер 96 набира скорост в Бундеслигата, като записа трета поредна победа в предишния кръг. Футболистите на Тайфун Коркут надиграха с 2:0 тима на Херта в гостуването си на "Олимпиащадион" в Берлин и се изкачиха до 4-ото място във временното класиране с актив от 19 точки. Гостите бяха видимо по-добрият тим на терена и съвсем заслужено стигнаха до успеха. Въпреки че играе печеливш футбол, големият недостатък на отбора от провинция Долна Саксония е, че бележи малко. За 11 мача от началото на сезона "96" са вкарали едва 9 попадения, а са допуснали 11. Лазаретът на Хановер е пълен преди настоящия двубой, а контузените са Кьонигсман, Милер, Фелипе, Хофман, Станкевичиус, Андреасен, Ернст, Ранкович и Сюлеймани.

Байер Леверкузен не успя да победи на свой терен Майнц 05 в предишния кръг и двата отбора завършиха наравно 0:0. Домакините имаха смазващо превъзходство през целия мач, което обаче така и не успяха да материализират. Множеството пропуски направиха Щефан Кийслинг, Карим Белараби и Ларс Бендер. След поделените точки Леверкузен се смъкна до шеста позиция в шампионата с актив от 17 точки. Пападопулос и Райнартц са единствените липсващи в състава на "аспирините".

Прогноза: Хановер 96 - Байер Леверкузен 2:2

 

 

Майнц 05 - Фрайбург
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 16:30

Отборът на Майнц 05 се спаси от загуба в предишния кръг. Възпитаниците на Каспер Юлмен успяха да удържат натиска на Байер Леверкузен при гостуването им на "БайАрена". В герой за своя тим се превърна стражът на "05" Лорис Кариус, който на няколко пъти спаси вратата си от сигурни попадения след опасните удари на Щефан Кийслинг, Карим Белараби и Ларс Бендер. Ремито остави Майнц на 8-мо място в подреждането с актив от 15 точки. За настоящия двубой контузени са българският национал Тодор Неделев, който така или иначе рядко получава шанс за изява, Зентнер, Росбах, Шлик и Хофман, а Оказаки е наказан.

Тимът на Фрайбург надигра с 2:0 като домакин Шалке 04. Кристиан Гюнтер изведе Фрайбург напред в резултата в 22-ата минута, а Жонатан Шмид в 67-ата минута реализира второто попадение за домакините. Победата бе много важна за момчетата на Кристиан Щрайх, които събраха 11 точки и заемат 13-а позиция в класирането. Фрайбург обаче е само на точка от зоната на изпадащите. Пергер, Райтер, Станко и Батц са липсващите за гостите от южна Германия.

Прогноза: Майнц 05 - Фрайбург 1:0

 

 

Падерборн - Борусия Дортмунд
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 16:30

Една от приятните изненади до момента в Бундеслигата - новакът Падерборн, допусна загуба с 3:0 в предишния кръг. Възпитаниците на Андре Брайтенрайтер се смъкнаха на 9-то място в подреждането с актив от 15 точки, колкото имат Аугсбург и Майнц, но техните показатели са по-добри. За настоящия двубой аут са Нюбел, Амедик, Бертелс, Велкер, Вебер, Пепич и Майер.

Борусия Дортмунд пое най-накрая въздух след пет поредни загуби в Бундеслигата, побеждавайки у дома Борусия Мьонхенгладбах с минималното 1:0 в предишния кръг. Кристоф Крамер от тима на гостите си вкара рядко срещан автогол в 58-ата минута. Успехът измъкна "жълто-черните" от зоната на изпадащите, след като до преди това те бяха на последно място. Играчите на Юрген Клоп направиха един от най-силните си двубои до момента. Те тотално смачкаха силния си съперник и почти не му позволиха да приближи вратата. Вестфалци заемат 15-то място в класирането с актив от 10 точки, като благодарение на по-добрите си показатели спрямо Вердер се задържат над чертата. Добрата новина за Юрген Клоп е, че звездата на тима Марко Ройс ще може да участва в мача, след като успя да се възстанови на време. Контузени са Хумелс, Сократис и Блашчиковски, а Суботич е наказан.

Прогноза: Падерборн - Борусия Дортмунд 0:1

 

 

Шалке 04 - Волфсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 16:30

В един от най-възловите двубои на 12-я кръг, които ще се изиграят в съботния следобед, неубедителният до този момент през сезона Шалке 04 е домакин на представящия се отлично Волфсбург.

"Кралскосините" загубиха с 2:0 последната си среща, след като отстъпиха при визитата си на Фрайбург. Поражението смъкна водения от Роберто Ди Матео тим на 11-то място в подреждането, а "миньорите" имат 14 точки в актива си, на цели 9 от настоящия съперник, но пък само на 3 от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Контузени за домакините за Аого, Колашинац, Дракслер и Фарфан.

Отборът на Волфсбург с лекота надигра Хамбургер ШФ с 2:0 у в предишния кръг. По този начин "вълците" вече имат шест поредни победи за първенство, в каквато серия не се намира дори шампионът и лидер Байерн Мюнхен. Така тимът на Дитер Хекинг има 23 точки и запазва разликата с баварците от 4 точки и е с 3 пункта пред третия пред Борусия Мьонхенгладбах. Фелипе, Охс, Тьолке и Завада за контузени, а бразилският национал Луис Густаво е наказан.

Прогноза: Шалке 04 - Волфсбург 1:2

 

 

Кьолн - Херта Берлин
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 19:30

Последният от съботните двубои на 12-я кръг в Бундеслигата ще се изиграе край река Рейн, където местният Кьолн е домакин на Херта Берлин.
В последния си двубой Кьолн успя да измъкне трите точки при гостуването си на Хофенхайм в супермач със 7 гола. Цели 6 попадения в двете врати видяха зрителите на двубоя само през първата част, а след почивката "козлите" от Кьолн се пребориха за трите точки. Гостите спечелиха с 4:3, като по този начин вече са 10-и в подреждането с 15 точки. За настоящия двубой старши треньорът на тима Петер Щьогер няма да може да разчита на Шухен, Голобарт, Куето, Хелмес и Цолер, които са контузени, а Леман е наказан.

Херта отново разочарова своите фенове. Берлинчани отстъпиха с 2:0 като домакин на Хановер 96. По този начин "старата дама" се свлече на 14-то място в подреждането с актив от 11 точки и е само на 1 от зоната на изпадащите. За гостуването на Кьолн контузени са Герсбек, Лангкамп, Лустенбергер, Пекарик и Баумйохан.

Прогноза: Кьолн - Херта Берлин 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248