Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Херта - Щутгарт
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 03.10.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

И двата съперника са длъжници на феновете си, така че това ще е двубой, в който Херта и Щутгарт ще се хвърлят в здрава битка за постигане на максимален успех. Столичани имат еднакъв брой точки с "швабите" (5), но са пред своя съперник в класирането само с един гол по-добра голова разлика. Всички други показатели помежду им са еднакви, включително и това, че първите победи бяха постигнати в края на септември.

В междинния кръг "Старата дама" успя да победи не кой да е, а кандидатът за топ 4 Волфсбург. Голът на Калу в 35-та минута остана единствен в мача, а домакините успяха да издържат на натиска на "вълците" и така грабнаха трите точки. През уикенда срещу Аугсбург се повтори същата ситуация, но с обратен знак - баварците вкараха и издържаха на натиска на своя гост.

Не по-малка бе сензацията, която Шутгарт сътвори в междинния кръг на терена на Борусия Дортмунд. "Швабите" поведоха с два гола разлика, която не можаха да опазят, но все пак измъкнаха точката. Победата пък над Хановер 96 през уикенда стана първа за колектива за Армин Фе и даде глътка надежда на феновете, че тимът излиза от кризата и ще може д се отдалечи от опасната зона.

Отсъстващи: Баумйохан, игерчи, Лангкамп и Герсбек от домакините. Гостите са без Абделауе, Хлусек и Дидави.

Последните три мача между тези два отбора завършиха с победи на Щутгарт. Сега сякаш изглежда, че Херта е на път да обърне тенденцията, но пък невнимание от страна на берлинчани към контраатаките на противника може да доведе до нов успех на Щутгарт. Очертава се много равностоен двубой, в който равенството е напълно логично.

Прогноза за: Херта - Щутгарт 1:1

 


Байерн Мюнхен - Хановер 96
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 04.10.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зииберт

Байерн Мюнхен, който има 4 победи и 2 равенства в досегашните си 6 мача и голова разлика 11-2, посреща Хановер 96, чиито актив е 3-1-2 и голова разлика 5-4. През седмицата баварците гостуваха на ЦСКА Москва в Шампионска лига и за изненада на любителите на футбола успяха само един път да поразят вратата на Акинфеев - вратарят направи седем спасявания и бе избран за играч на мача, но и гостите си бяха виновни, защото в атаките им липсваше креативност и разнообразие. Все пак Байерн в икономичен режим взе своето и отчитайки натоварената програма на грандовете, не бива чак толкова да виним колектива на Гуардиола.

Относно Хановер 96, там има за какво да критикуваме Тайфун Коркут. Наистина, защитата изглежда стабилно, но турският специалист сякаш е забравил да работи върху реализирането на положенията, които полузащитата създава. Именно поради тази причина се получи загубата в Падерборн, а и в Щутгарт през уикенда. От друга страна пък никой не е очаквал, че саксонците ще се подвизават на шестото място, на точка от зоната на Шампионска лига.

Отсъстващи: Бадщубер, Мартинес, Рибери, Швайнщайгер, Тиаго и Курт от домакините. Гостите са без Кьонгсман, Милер, Балас, Хофман, Сане, Телшграбер, Тешкер, Андреасен, Диерсен, Приб, Ранкович, Шилце, Щиндл и Сюлемайни, като повечето от изброените играчи отсъстват от дълго време и това няма да окаже чак толкова голямо влияние върху плановете на треньорския щаб на гостите.

Според авторитетните световни букмейкърси кантори шансовете за успех на гостите са нищожни, а за равенство - минимални. Логичното е да очакваме успех на домакините, които въпреки отсъствието на някои водещи футболисти, имат такава дълбочина на състава, която запазва силата на отбора. Впрочем, този мач се очаква да прилича много на двубоя срещу ЦСКА Москва, така че ще е интересно да видим, дали баварците ще измислят нещо ново в атака.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Хановер 96 2:0

 

 

Борусия Дортмунд - Хамбургер
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.10.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Зауер

Борусия преживя лош период след победата над Арсенал в Шампионска лига, при която немският вицешампион изнесе истинска лекция на "артилеристите". След този мач обаче "жълто-черните" претърпяха изненадваща загуба в Майнц, където по принцип местният отбор играе силно срещу дортмундчани, а равенството 2:2 срещу Щутгарт на "Сигнал Идуна Парк" показа, че Борусия и през този сезон няма голяма дълбочина на състава си. Неочаквано бе и поражението в рурското дерби, тъй като съперникът Шалке 04 не се намираше в много добра форма и преди този двубой най-големите скептици предвиждаха равенство за колектива на Клоп. Уви. След тази лоша серия Борусия се смъкна на 12 място в класирането на Бундеслигата, на 7 точки от лидера Байерн, но само на от топ 4. Интересното е, че през тази седмица вицешампионите изнесоха поредната си лекция по европейските терени, побеждавайки Андерлехт с 3:0 на собствения му терен. Резонно възниква въпроса, дали Борусия пък не се е устремила към нов финал в Шампионска лига?

Хамбургер прави всичко възможно да напише последната глава от сериала "Изчезването на динозаврите". Северняците уволниха Мирко Сломка само след три кръга, забравяйки че специалистът спаси отбора от изпадане през миналия сезон. Сега остава да видим до къде ще стигнат безумията на ръководството, но положителното в тази треньорска смяна е равенството срещу Байерн Мюнхен. Иначе, след това последваха дежурните загуби - в Мьонхенгладбах след добра игра според стандартите на аутсайдерите и болезнена домакинска загуба от Айнтрахт след лоша игра. Така Хамбургер е последен в класирането, с актив от две точки, което означава, че спасителният бряг е близо - само на два пункта, но играта на "динозаврите" предизвиква много въпросителни.

Отсъстващи: Блашчиковски, Гюндоган, Кирх, Мхитарян, Ройс и Шахин няма да играят за Борусия. Гостите са без Адлер, Райкович, Байстер, Личевич, Де Йонг, Нафиу и Мюлер.

Хамбургер едва ли може да изненада с нещо - всички линии на отбора изглеждат ужасно, а играта на футболистите е за по-долната дивизия. Интригата в мача обаче е от страна на Борусия, а именно, дали вицешампионите ще запишат поредната си лоша серия в първенството на Бундеслигата или този път Клоп ще намери решение. Няма как да знаем това, но сигурно е, че гостите не заслужават доверие, а това предполага да заложим на Борусия.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хамбургер 2:0

 

Байер Леверкузен - Падерборн
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 04.10.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

След загубите в Монако и Волфсбург в средата на септември, Байер Леверкузен успя да се справи с кризата, записвайки три успешни мача, като последният от тази серия бе в средата на седмицата срещу Бенфика в Шампионска лига. Така "аспирините" се изкачиха там където им е мястото и в момента се намират на три точки от лидера Байерн.

Падерборн предизвика истинска еуфория, след като в първите си четири мача в Бундеслигата постигна две победи и две равенства. След това нещата някак си започнаха да си идват на мястото. Новакът катастрофира в Мюнхен, а посещението на Октоберфест явно не се е отразило много добре на колектива на Брайтенрайтер, защото четири дни по-късно новакът загуби домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах.

Отсъстващи: Пападопулос, Спахич, Кастро, Ролфес и Брандт за домакините, а гостите са без САмедик, Бертелс, Рафа, Велкер, Пепич, Майер и Саглик.

Няма как да не се доверим на отбора, който в средата на седмицата победи финалиста в Лига Европа. Но и без този успех, "аспирините" притежават по-качествен състав, а подкрепата на трибуните допълнително подсказва, че на гостите ще им е много трудно.

Прогноза: Байер - Падерборн 3:0

 

Хофенхайм - Шалке 04
Стадион: "Вирсол Рейн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 04.10.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Ето един двубой, който би трябвало силно да привлече вниманието не само на почитателите на немския футбол, но и на останалите любители на играта. Хофенхайм е един от четирите отбора, които на този етап не познават загуба. А през този период „селяните" гостуваха на Вердер, Щутгарт, Майнц 05, а също така домакинстваха на Волфсбург. Така Хонфехайм се изкачи на шесто място в класирането, на две точки от втория Борусия М'гладбах.

В средата на септември Шалке 04 претърпя тежка загуба в М'гладбах, а след това направиха равен при домакинството си на Айнтрахт. По всичко изглеждаше, че „миньорите" се намират в криза, но ако погледнем в общ план, отборът от Гилзенкирхен в момента се намира в серия от пет мача без загуба, включително победи над Борусия Дортмунд и Вердер и равенство на „Стамфорд Бридж". През седмицата обаче Шалке 04 не успя да победи Марибор в Шампионска лига като е една от причините бе неспособността на немските нападатели да се справят със сгъстената отбрана на противника.

Отсъстващи: Бикчачич, Кастеелс, Салихович, Толжан и Ким от домакините, а гостите са без Горецка, Фарфан, Коласнич, Гиефер, Сантана и Хьоведес.

На книга гостите имат по-качествен състав от този на съперника си, но от друга страна домакините се намират в добра форма и отличен дух след последните резултати. Друг фактор в полза на Хофенхайм е умората в редиците на Шалке 04 от мача с Марибор в средата на седмицата, което прави още по-малко вероятна евентуална победа на „миньорите" тук. Миналата година двата тима направиха тук едно зашеметяващо равенство, но сега Хофенхайм изглежда по-силен и обигран, което накланя везните в полза на домакините. В този смисъл няма да е изненадващо, ако „селяните" спечелят мача, както и срещата да завърши без победител.

Прогноза: Хофенхайм - Шалке 04 2:1

 

Вердер - Фрайбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 04.10.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Киршер

Дербито на аутсайдерите. Двата отбора, заедно с Хамбургер са единствените, които нямат победа в шампионата. Предимството на Фрайбург се обуславя от това, че "соколите" имат едно равенство повече от своя съперник, както и това, че защитата изглежда малко по-стабилна от тази на "музикантите".

Впрочем, в този мач гостите влизат в по-добра форма. Фрайбург е без поражение в последните си три срещи, включително не допусна да бъде победен в Зинсхайм и у дома си от Байер.

Отсъстващи: Щребингер, Зандер, Баргфеде, Гебре, Селасие, Фон Хааке, Йлдъръм няма да играят за домакините, а гостите са без Бац, Жулиен, Крамс, Пергер, Станко.

Единственото, което бихме казали за този мач е, че той ще е равностоен, а характерът му ще се обуславя от неистовото желание на двата тима да го спечелят. Специалистите отдават леко предпочитание на Вердер, но FUTBOL TV не е съгласен с това мнение - бременци допуснаха 15 гола в 6 мача и вероятно ще пропуснат и сега, а това по никакъв начин не им дава по-големи шансове.

Прогноза: Вердер - Фрайбург 2:2

 

Борусия - Майнц 05
Стадион: "Борусия Прк", М'гладбах
Дата: 04.10.2014г.
Час: 18:30
Съдия: М. Графе

В Германия, както и в Италия, има много дербита - на регионално, национално, градско ниво. Някои от принципните мачове обаче възникват в хода на сезона и също носят характера и заряда на дербита. Такъв е сблъсъкът между Борусия М'гладбах и Майнц 05. Двата отбора са без загуба, показват добър футбол от началото на сезона, постигнаха победи над сериозни съперници (Борусия над Шалке 04 с 4:1, а Майнц05 над Борусия Дортмунд с 2:0) и заслужено заемат място в топ 4.

Отсъстващи за домакините са Брандербургер, Шулц и Ритер, а за гостите Новески, Парк, Шлик, Волшайд, Коо и Рукавитця.

Не е ясно, защо букмейкърите дават сериозно предимство на домакините. Може би заради това, че те спечелиха последните си три мача тук. Сега обаче Майнц пристига с голямо самочувствие, освен това гостите показаха, че могат да затварят мача, а когато е необходимо да контраатакуват, така че не е изключено да изненадат съперника си.

Прогноза: Борусия - Майнц 05 1:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160