Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата - срещите в сряда

Борусия Дортмунд - Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Мануел Графе

Борусия Дортмунд изигра блестящо мача си срещу Арсенал в Шампионска лига и постигна победа с 2:0, като лондончани имаха късмет, че вицешампионът на Германия намали оборотите за да спести сили за срещата през уикенда. Изглежда обаче, че "жълто-черните" не успяха съвсем да се възстановят от двубоя с Арсенал, защото срещу Майнц 05 бяха далече от стандарта си и поднесоха една от изненадите на кръга, губейки с 2:0.

Щутгарт е без победа от началото на кампанията, с един отбелязан гол и натискът върху "швабите" и Армин Фе става все по-силен. Отборът успя да измъкне точката в М'гладбах в стартовия кръг, но след това записа три поражения с по 2:0. Очевидно, че тимът преживява криза и не може да намери себе си, иначе как да си обясним домакинските поражения от Кьолн и Хофенхайм?

Вече не е изненада, ако кажем, че лазаретът на Борусия е препълнен - Мхитарян, Гюндоган, Ройс, Кирх, Шахин и Дон Вон са там и няма да могат да помогнат на съотборниците си. Гостите са само без Хлусек и Абделауи.

В този мач фаворитът е ясен. Борусия не може да си позволи да допусне втори пореден лош резултат и ще се опита да компенсира поражението в Майнц. Формата и състоянието на играта на Щутгарт предопределят поредната загуба на "швабите", след което най-вероятно ще видим и второто треньорско уволнение от началото на сезона, след като по-рано Мирко Сломка напусна Хамбургер.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Щутгарт 2:0

 



Байер Леверкузен - Аугсбург
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Гуидо Винкман

Байер започна кампанията си чудесно - с победи в Дортмунд и у дома срещу Херта. След това обаче "аспирините" се сринаха и в последните си четири мача във всички турнири записаха две поражения и две равенства. Особено унизително бе загубата във Волфсбург в края на седмицата, а въпроси предизвиква и играта на тима при гостуването на аутсайдера в Лига 1 Монако. Заради добрия си старт Байерн засега е пети, на 4 точки от лидера Байерн.

Аугсбург продължава да затвърждава репутацията си на корав отбор. След 0:2 срещу Хофенхайм на старта на сезона, последва поражение с 3:2 срещу Борусия Дортмунд, като трябва да отбележим, че баварците за малко не измъкнаха точката срещу вицешампиона. Това обаче стана във Франкфурт, където Аугсбург победи с 1:0 благодарение на точния удар на Бобадила, а при домакинството на Вердер скромният южняшки тим записа втори пореден успех, този път с 4:2.

Ролфес, Брандт, Пападопоулос и Топрак са контузени от домакините, Донати е наказан. Гостите са без Моравек и Рейнхардт.

Съветът ни към неутралните любители на футбола е да гледат тази среща. На книга Байер е фаворит, но резултатите между двата отбора през последните години показват оспорвания характер на противопоставянето между леверкузенци и аугсбургци.

Прогноза: Байер - Аугсбург 2:1

 


Борусия Дортмунд - Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Мануел Графе

Очакванията към Борусия бяха по-големи. Наистина, "кончетата" нямат загуба, но пък победиха само един път. Единственото оправдание за равенството срещу Щутгарт е стартовия мач от сезона - много често тези двубои завършват с изненада. Не бе добра играта на мьонхенгладбахци във Фрайбург. а в Кьолн "кончетата" показаха слабост в завършващата фаза на атаката, което може да им създаде немалко проблеми в бъдеще.

Хамбургер започна да пише поредната глава от поредицата "Измирането на динозаврите". Отборът е само с две точки от четири мача, нападателите все още не са отбелязали гол, а защитата допусна пет. Единственият светъл лъч на хоризонта е равенството 0:0 с Байерн през уикенда.

Домакините нямат наказани или контузени футболисти, но гостите пристигат без Личевич, Янсен, Бейсер, Ван дер Ваарт и Райкович.

Също много интересен мач, защото ако гостите играят така, както го направиха срещу Байерн, а Борусия отново не успее да си вкара положенията, срещата може да завърши без победител. Все пак, не е лошо да се доверим на Борусия, но нека имаме едно наум за този двубой.

Прогноза: Борусия М'гладбах - Хамбургер 1:0

 


Хановер 96 - Кьолн
Стадион: "ХДИ Арена", Хановер
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Тобиас Щелер

Това ще е двубой между два отбора, които правят добър старт на кампаниите си. Хановер 96 победи Шалке 04 в стартовия мач от сезона, след това завърши 0:0 в Майнц - мястото, където Борусия Дортмунд загуби през уикенда - и победи Хамбурер. В последния кръг саксонците катастрофираха в Падерборн, като една от причината за неуспеха е в подценяването на противника и излишната самонадеяност на нападателите на Хановер 96.

Кьолн също радва с представянето си. Впрочем, в нашия анонс на сезона в Бундеслигата бяхме предвидили, че този отбор има най-големи шансове от всички новаци да оцелее в елита и това се доказва - отборът на Петер Щогер е без загуба досега и заслужено се намира в средата на таблицата.

Алборноз, Милер, Щиндл, Хофман и Приб са контузени от домакините. Същите проблеми имат гостите по отношение на Хелмес, Брьокер, Нагасава и Свенто.

Един мач, в който смело може да потърсим изненадата. Букмейкърите не са съгласни с нас и дават своето доверие на домакините, които наистина се славят със своята домашна крепост, но Кьолн показа израстване в последните си два мача, така че, защо да не опитаме в нашата игра и знак за равенство?

Прогноза: Хановер 96 - Кьолн 1:1

 


Херта - Волфсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Роберт Хатман

И двата тима са длъжници на своите почитатели. Херта е без победа досега и записа две поражения, като особено болезнена е загубата с 3:1 у дома от Майнц 05. В миналия кръг голът на Рони в 90-та минута спаси берлинчани от поражението във Фрайбург, но това не намалява въпросителните относно представянето на "Старата дама".

Волфбсург даде сериозен отпор на Байерн в първия мач от сезона в Бундеслигата, но след това две равенства - срещу Айнтрахт и Хофенхайм - които би трябвало да бъдат спечелени, ако "вълците" наистина имат претенции да играят в Шампионска лига през следващия сезон. Впрочем, хората на Дитер Хекинг заявиха за своите намерения едва през уикенда, когато отнесоха с 4:1 Байер Леверкузен, но съгласете се, че един добър мач на всеки два лоши трудно ще осигури на Волфсбург място в топ 4.

Лангкамп, Герсбег, Баумйохан и Цигерчи от домакините са контузени, а Шулц е наказан. Гостите са без намиращите се в лазарета Лопес, Ош, Треш и Сегуин.

Този двубой е отличен за Волфсбург да докаже намеренията си през сезона. Ако следваме логиката в предишните представяния на "вълците", би трябвало да очакваме поражение. Но все пак разумът подсказва, че Волфсбург трябва да победи.

Прогноза: Херта - Волфсбург 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149