Анонс на пети кръг на Бундеслигата - срещите във вторник


FUTBOL-TV

Анонс на пети кръг на Бундеслигата - срещите във вторник

Байерн (Мюнхен) - Падерборн
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Час: 21:00
Дата: 23.09.2014 г.
Съдия: Саша Щегеман

В междинния 5-ти кръг в Буднеслигата един срещу друг се изправят 4-ят срещу 1-я. Едва ли обаче някой е очаквал, че шампионът Байерн (Мюнхен) заема по-долното място преди мача между двата тима, а начело на подреждането в елита на Германия след първите четири кръга е новакът Падерборн.

Баварците на започнаха по начина, по който повечето привърженици на клуба очакваха. Всъщност, играчите на Пеп Гуардиола нямат загуба до момента, а показателите на баварците са идентични с тези на настоящия им опонент, но головата разлика на тима е по-лоша. Байерн има две домакински победи от началото на сезона - 2:1 над Вофлсбург и 2:0 над Щутгарт, но далеч от своя "Алианц Арена" шампионите изпитват затруднения и имат две равенства - 1:1 срещу Шалке 04, а в съботния следобед кръг Байерн изигра слаб мач и направи само 0:0 при гостуването си на последния в подреждането Хамбургер ШФ. Мюнхенци не създадоха достатъчно голови положения и като цяло разочароваха с игровото си поведение, а за извинение може да послужи тежкият мач в Шампионската лига, изигран в сряда (1:0 над Манчестър Сити). Очаква се на терена да се завърне оплакващият се до скоро от травма Арйен Робен.

Новакът Падерборн заема първо място в подреждането с осем точки, след като в събота победи с 2:0 Хановер. Тимът от Северен Рейн-Вестфалия стигна до успеха след почивката, благодарение на попадения на Елиас Качунга в 71-ата минута и Мориц Щопелкамп в самия край на срещата, като последният заби топката от внушителните 83 метра, което е попадението, отбелязано от най-голямо разстояние в първенството. Вратарят на съперника Рон-Роберт Циглер бе тръгнал напред, за да се включи в атаката на тима си при резултат 1:0. Топката обаче стигна до халфа, който стреля от границата на собственото си наказателно поле и шутът му се оказа победен.Така Падерборн записа втора победа в шампионата и с другите си две равенства е лидер с равни точки, но по-добра голова разлика от Майнц 05, Хофенхайм и Байерн (Мюнхен).

Прогноза: Байерн (Мюнхен) - Падерборн 2:1

 


Айнтрахт (Франкфурт) - Майнц 05
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 23.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Феликс Брих

Преди двубоя си с Майнц 05 отборът на Айнтрахт заема 12-то място в подреждането с актив от 5 точки. В последния си мач играчите на Томас Шааф завършиха наравно 2:2 при гостуването си на Шалке 04, като домакините демонстрираха голяма борбеност, след като съумяха да намалят изоставането си с два гола и то до 24-ата минута. Попаденията за гостите реализираха Александер Майер (15) и Марко Рус (24). В края на първото полувреме обаче Ерик Максим Чупо-Мотинг от дузпа и в началото на второто Юлиан Дракслер доведоха нещата до изравняване. И когато привържениците на "Фелтинс Арена" очакваха обрат в резултата, Кевин-Принс Боатенг (61) и голмайсторът Дракслер (71) видяха червения цвят на картона. За Айнтрахт днешната среща пропуска Слободан Медойевич, който също бе изгонен в мача с Шалке.

Тимът на Майнц 05 победи донякъде неочаквано с 2:0 Борусия (Дортмунд) в среща от четвъртия кръг на Бундеслигата. Шинджи Оказаки (66) и автогол на Матиас Гинтер (74) прибавиха три точки към актива на "05". Българинът Тодор Неделев отново остана извън групата, а неговият тим вече е втори с равни точки с лидера Падерборн. Майнц изпитва трудности при гостуванията си на "Комерцбанк Арена", като "05" са записали един единствен успех и той бе през 2012 г. с 1:3.

Прогноза: Айнтрахт (Франкфурт) - Майнц 05 3:1

 


Хофенхайм - Фрайбург
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 23.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Торстен Кинхьофер

Отборът на Хофенхайм продължава със силното си представяне. След последния кръг футболистите на Маркус Гисдол победиха с 2:0 като гост Щутгарт на неговия "Мерцедес-Бенц Арена" в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата и отново показа, че се намират в отлична форма от началото на новия сезон в германския шампионат. С новите си три точки Хофе запрати бившия тим на Красимир Балъков на последното място в подреждането. Преди това Хофенхайм победи Аугсбург (2:0) и завърши наравно с Вердер (1:1), и Волфсбург (1:1). В последните си три домакинства срещу Фрайбург Хофенхайм се представя добре, като има в актива си две равенства и един успех.

Тимът на Фрайбург продължава да е без победа от началото на сезона. В последния си мач играчите на Кристиан Щрайх се добраха до драматичен хикс при гостуването си на Херта в Берлин. Срещата помежду им завърши 2:2, като футболистите на Фрайбург, които бяха с 10 човека от 92-ата минута, успяха да изравнят в 6-ата минута на добавеното време на мача чрез Рони, който отбеляза втория си гол в срещата. Въпреки това, Фрайбург продължава да е много близо до зоната на изпадащите с едва двете си спечелени точки от началото на кампанията, като само по-добрата голова разлика на тима ги задържа все още над чертата. Наказан за мача на "Райн-Некар Арена" е Нико Шулц.

Прогноза: Хофенхайм - Фрайбург 2:1

 


Вердер (Бремен) - Шалке 04
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 23.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Волфганг Щарк

Отборът на Вердер продължава да е без победа след първите четири кръга на сезона в Бундеслигата. До момента играчите на Робин Дут имат на сметката си три ремита и едно поражение. "Бременските музиканти" стартриха първо с равенствата, съответно срещу Херта (2:2), Хофенхайм (1:1) и Байер (3:3), а в последния кръг инкасираха и първата си загуба, която бе при визитата им на Аугсбург (4:2). Сега бременци ще се опитат да постигнат първа победа над неудобния за тях тим на Шалке. За последно Вердер успя да триумфира над "миньорите" на своя "Везерщадион" през сезон 2007/2008, когато спечели по убедтителен начин с 5:1, а оттогава тимът записа три домакински равенства и три поражения от Шалке.

Гостите от Гелзенкирхен също са без победа от началото на шампионата. Играчите на Йенс Келер не успяха да триумфират и в последния си мач, въпреки че заслужават адмирации за резултата, който постигнаха на своя "Фелтинс Арена", демонстрирайки голяма борбеност, след като съумяха да намалят изоставането си с два гола и то до 24-ата минута срещу Айнтрахт (Франкфурт). Попаденията за гостите реализираха Александер Майер (15) и Марко Рус (24). В края на първото полувреме обаче Ерик Максим Чупо-Мотинг от дузпа и в началото на второто Юлиан Дракслер доведоха нещата до изравняване. И когато привържениците на "кралскосините" очакваха обрат в резултата, Кевин-Принс Боатенг (61) и голмайсторът Дракслер (71) видяха червения цвят на картона и няма да вземат участие в срещата на "Везерщадион", но Йенс Келер разполага с достатъчно качествени футболисти, които да ги заменят.

Прогноза: Вердер (Бремен) - Шалке 04 2:2


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238