Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Байер Леверкузен - Вердер Бремен
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 12.09.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Първият двубой от програмата на третия кръг в германската Бундеслига ще противопостави един срещу друг съставите на Байер Леверкузен и Вердер Бремен. Домакините са определяни като фаворит преди сблъсъка, но "бременските музиканти" ще пристигнат в града на аспирина със задачата да отмъкнат точки от "БайАрена".

Съставът на Байер продължава да впечатлява с изявите си. След като играчите на Роджър Шмит победиха в първия кръг гранда Борусия Дортмунд с 2:0 на неговия "Сигнал-Идуна Парк" в последния си двубой "аспирините" разбиха у дома с 4:2 състава на Херта Берлин, а в герои се превърнаха различни играчи в лицето на Йедвай, Спахич, Бранд и Белараби. Кадрови проблеми застигнаха щаба на тима от Леверкузен преди мача с Вердер. От лекарския щаб на клуба заявиха, че капитанът Ролфес ще бъде няколко седмици извън терена, тъй като има контузия на глезена, която налага операция, а в същото време младата звезда Юлиан Бранд също е с идентична травма и е аут за срещата.

В последния си двубой отборът на Вердер постигна второ поредно равенство. Този път възпитаниците на Робин Дут не успяха да победят у дома на своя "Везерщадион" тима на Хофенхайм и срещата завърши при резултат 1:1. В първия кръг Вердер завърши 2:2 като гост с Херта Берлин.

Очакванията са за лесна победа на домакините, тъй като "бременските музиканти" изпитват сериозни трудности в своите визити в Леверкузен. Последната победа на Вердер тук датира от 2008 г., когато тимът спечели с минималното 1:0, а оттогава на ниво Бундеслига Байер победи на два пъти, а пък два от двубоите завършиха наравно.

Прогноза: Байер Леверкузен - Вердер Бремен 3:1

 

Байерн Мюнхен - Щутгарт
Стадион: "Алианц-Арена", Мюнхен
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

В може би най-интересният сблъсък в съботния ден от програмата на третия кръг в немската Бундеслига шампионът Байерн Мюнхен излиза в търсене на своята втора победа от началото на сезона срещу "швабите" от Щутгарт.

Първенецът от изминалия сезон Байерн Мюнхен сдаде първото място още във втория кръг, след като не успя да спечели гостуването си на Шалке 04. Мачът в Гелзенкирхен завърши 1:1 след голове на Роберт Левандовски в началото на срещата и Бенедикт Хьоведес в средата на втората част. Попадението за домакините обаче дойде след игра с ръка на капитана им, което или не беше видяно от съдиите, или беше преценено, че не е имало умисъл. В случая Чаби Алонсо изрита топката пред голлинията, но тя се отби в лявата ръка на Хьоведес и се озова във вратата на "баварците", а на повторенията ясно се видя, че ръката не е прилепена към тялото. Преди днешния двубой с Щутгарт добрите новини за шампионите са, че един от ключовите футболисти на тима - Франк Рибери, е готов за първите си минути за новия сезон. Досега крилото лекуваше контузия в бедрото, а преди това се възстановяваше от проблемите в гърба, заради които пропусна световното първенство.


В същото време гостите сведоха глави в последния си двубой срещу новака Кьолн. "Козлите" победиха с 2:0 на "Мерцедес-Бенц Арена" с попадения на Осако и Уджа, а победата е малко изненадваща, имайки предвид доброто представяне на "швабите" при визитата на Борусия (Мьонхенгладбах) в първия кръг от сезона. С този успех "козлите" удължиха успешната си серия при гостуванията си на "Мерцедес Бенц Арена", където нямат загуба от 17 години насам. Последното поражение дойде през 1997 година, като тогава се разписа и легендата на българския футбол Красимир Балъков.

Днес Щутгарт има изключително тежката задача да търси първа победа за сезона на негостоприемния "Алианц-Арена" в Мюнхен. Статистиката също не е на страната на "швабите", които изпитват сериозни затруднения при визитата си в Бавария. Последната победа на Щутгарт като гост на Байерн е от 2010 г., когато двубоят завърши 2:1 за гостите, а цялостната статистика е повече от красноречива за шампионите.


Прогноза: Байерн Мюнхен - Щутгарт 4:0

 

Борусия Дортмунд - Фрайбург
Стадион: "Сигнал-Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Отборът на Борусия Дортмунд започна да набира скорост. След грешката, която вестфалци допуснаха в първия кръг на сезона у дома срещу състава на Байер Леверкузен, губейки с 0:2, в последния си шампионатен двубой "жълто-черните" постигнаха трудна, но важна победа при визитата си на Аугсбург. Играчите на Юрген Клоп спечелиха с 3:2, като десет минути преди края на двубоя водеха с 3:0 с попадения на Ройс, Сократис и Рамос, но Бобадия и Матавж за домакините успяха да накарат гранда да трепери до последно. Кадровите проблеми за дортмундци продължават с пълна сила. През седмицата суперзвездата на тима Марко Ройс получи контузия на левия крак, а очакванията са нападателят да е готов за игра след месец. Блашчиковски е с мускулна травма, а под въпрос за мача е и Имобиле. Гюндоган и Шахин също са аут за двубоя.

Гостите от Фрайбург записаха безлично нулево реми в последния си шампионатен двубой. На своя "Щадион ан дер Шварцвалдщрасе" играчите на Кристиан Щрайх не успяха да победят гостуващия тим на Борусия Мьонхенгладбах, като всичко интересно в срещата се случи през вторите 45 минути, когато домакините тотално надиграха своя опонент. Те обаче не успяха да реализират дузпа и така изпуснаха успеха.

Въпреки многото кадрови проблеми в състава на домакините, очакванията са Борусия Дортмунд да постигне първа домакинска победа през настоящата кампания. В същото време гостите от Фрайбург ще разчитат именно на липсата на ключови футболисти в състава на противника, тъй като статистиката не е на тяхна страна и отборът няма вече 13 години победа на един от най-негостоприемните стадиони в Германия и Европа.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Фрайбург 2:0

 


Херта Берлин - Майнц 05
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Столичният Херта продължава да търси своя първи успех за сезона. След като играчите на Йос Лухукай не успяха да победят в първия кръг състава на Вердер Бремен, завършвайки наравно 2:2, в последния кръг "старата дама" бе разбита от временния лидер Байер Леверкузен с 4:2 при визитата си на "БайАрена". В последния ден на летния трансферен прозорец от ръководството на берлинчани осъществиха звезден трансфер, привличайки звездата на френския Лил Саломон Калу. Националът на Кот д'Ивоар трябва замени в състава на Херта продадения на Борусия Дортмунд колумбийски голаджия Адриан Рамос. В кариерата си африканецът е играл още във Фейенорд, Екселсиор и Челси.

Отборът на Майнц 05 също ще търси първи успех за новия сезон. След първите два кръга "червените" имат в актива си две ремита, които дойдоха срещу съставите на Падерборн (2:2) и Хановер 96 (0:0). Новината, която може би вълнува българските запалянковци, е бъдещето на национала Тодор Неделев. Спортно-техническото ръководство на Майнц 05 запазва надежди, че 21-годишният Неделев ще получи много повече шансове за изява. Както е известно, халфът беше привлечен срещу 2,8 милиона евро от Ботев (Пловдив) през януари, но така и не успя да се утвърди в състава, като записа само 2 мача като резерва и 15 игрови минути в Бундеслигата през пролетта.

Двубоите в Берлин между Херта и Майнц са равностойни, като домакините имат минимален превес. През изминалия сезон двубоят завърши 3:1 в полза на столичани, а Майнц успя да си тръгне за последно с трите точки от "Олимпиящадион" през 2007 г., печелейки с 2:1.

Прогноза: Херта Берлин - Майнц 05 2:2

 

 

Хофенхайм - Волфсбург
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Синсхайм
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфанг Щарк

В друг от съботните двубои от програмата на третия кръг в Бундеслигата третият във временното класиране тим на Хофенхайм посреща гостите от Волфсбург. Сезонът за играчите на Маркус Гисдол започна по отличен начин. В първия кръг Хофе победи с 2:0 състава на Аугсбург, а в последния си двубой измъкна престижно реми при визитата си на "Везерщадион" срещу Вердер. Срещата завърши при резултат 1:1, като гостите от Хофенхайм първи реализираха попадение. В 19-ата минута халфът Себастиан Руди намери с отличен дълъг пас Роберто Фирмино в наказателното поле на бременци и бразилският офанзивен халф с едно движение преодоля вратаря Рафаел Волф, след което на празна врата нямаше проблем да вкара гол. За тяхно съжаление обаче Вердер изравни в средата на втората част чрез Галвес и така двата отбора поделиха точките.

В същото време гостите от Волфсбург все още не са вкусили от успеха през настоящата кампания. След като играчите на Дитер Хекинг започнаха със загуба при визитата си на шампиона Байерн Мюнхен с 2:1, то в последния кръг тимът не успя да победи у дома гостуващия Айнтрахт Франкфурт и двубоят завърши наравно 2:2. Срещата ще се запомни най-вече с познатия от големия пропуск в Мюнхен Жуниор Маланда, който със сигурност подобри своеобразен антирекорд, като този път в 92-ата минута направи нова фрапантна грешка от два метра, по подобие на тази от "Алианц-Арена".

Статистиката е равнопоставена, когато Хофенхайм е домакин на Волфсбург. Гостите разполагат с качествен състав и би могло да се потърси победа за тях в настоящия двубой. Все пак "вълците" от града на "Ауди" и "Волксваген" не трябва да забравят последната си визита на "Райн-Некар-Арена", когато бяха унизени с 6:2.

Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 1:2

 

 

Падерборн - Кьолн
Стадион: " "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

На стадион "Бентелер Арена" ще се изиграе сблъсъкът на новаците през настоящия сезон в Бундеслигата. Съставът на Падерборн започна по отличен начин настоящата кампания. След два изиграни кръга играчите на Андре Брайтенрайтер заемат второ място във временното класиране с 4 спечелени точки. В първия си двубой за сезона Падерборн завърши наравно 2:2 със състава на Майнц 05, като любопитното в случая бе фактът, че наставникът Брайтенрайтер избра 18 футболисти, в която всички бяха германци. За последно отбор беше излизал на терена за двубой в първенството без нито един чужденец преди повече от три години - Санкт Паули през май 2011 година. Иначе в състава си Падерборн има четирима състезатели от други страни. В последния си шампионатен двубой тимът от провинция Вестфалия разби с класическото 3:0 домакина Хамбургер ШФ на неговия "Имтех Арена". Резултатът бе открит от Елиас Качунга в 29-ата минута, който довкара от малък ъгъл шут на Сюлейман Коч, който бе избит от Рене Адлер. В средата на втората част Марио Вранчич удвои, след като се възползва от грешен пас на Артьом Рудневс в собственото наказателно поле. В края на мача пък Моритц Щопелкамп довърши домакините с трети гол. Нападателят получи дълъг пас от Даниел Брюкнер и оформи крайното 3:0 в полза на тима си.

В последния кръг другият новак Кьолн победи с 2:0 на "Мерцедес-Бенц Арена" домакина Щутгарт с попадения на Осако и Уджа. С този успех "козлите" удължиха успешната си серия при гостуванията си в Щутгарт, където нямат загуба от 17 години насам. Последното поражение дойде през 1997 година, като тогава се разписа и легендата на българския футбол Красимир Балъков. Сега играчите на Петер Щьогер са се насочили към втората си поредната победа за сезона.

През изминалия сезон двата отбора отново се изправиха един срещу друг, само че като отбори от Втора Бундеслига и тогава двубоят помежду им завърши без победител за крайното 1:1. Последната победа на Падерборн над Кьолн у дома е през 2006 г., а "козлите" си тръгнаха с трите точки през 2012 г.

Прогноза: Падерборн - Кьолн 1:1

 

 

Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04
Стадион: " "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 13.09.2014 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих

Последният двубой от програмата на съботния ден от третия кръг на Бундеслигата ще се състои отново в провинция Вестфалия, където отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04 ще търсят своята първа победа за сезона.

Домакините от Борусия до момента имат в актива си две ремита, като и в двата мача играчите на Лусиен Фавър се измъкнаха като на чудо от пораженията. В първия кръг от сезона Борусия Мьонхенгладбах завърши 1:1 като домакин на Щутгарт, като тимът се добра до точката в заключителните секунди на двубоя, а в последния си мач вестфалци завършиха 0:0 като гости на Фрайбург, но трябва да се отчете фактът, че домакините изпуснаха дузпа.

В същото време гостите от град Гелзенкирхен също продължават в напъните си за първи успех през кампанията. Футболистите на Йенс Келер започнаха с фалстарт при визитата си на Хановер 96, губейки с 2:1, а в последния си двубой стигнаха до щастливо реми у дома срещу шампиона Байерн Мюнхен за крайното 1:1. Попадението за "кралскосините" обаче дойде след игра с ръка на капитана им Хьоведес, което или не беше видяно от съдиите, или беше преценено, че не е имало умисъл. В случая Чаби Алонсо изрита топката пред голлинията, но тя се отби в лявата ръка на Хьоведес и се озова във вратата на "баварците", а на повторенията ясно се видя, че ръката не е прилепена към тялото.

Въпреки че постигна за последно победа преди два сезона на "Борусия Парк", гостите от Шалке не се чувстват никак комфортно при визитите си в Мьонхенгладбах. Статистиката е твърдо на страната на Борусия, а домакините са наясно с този факт и ще се опитат да продължат с доброто си представяне срещу гостите от Гелзенкирхен.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04 2:2


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156