Данте: Изненада ме идването на Алонсо


И. Ангелов

Данте: Изненада ме идването на Алонсо

Защитникът на Байерн Мюнхен, Данте, призна, че е бил изненадан от подписването с Шаби Алонсо от Реал Мадрид. Шампионът от Бундеслигата успя да измъкне ветерана за цената от около 10 милиона евро и бившият испански национал дебютира в равния с Шалке 1:1 още на следващия ден. Данте заговори за 32-годишния, признавайки, че с него тимът определено ще се бори за требъл:

"С Мехди Бенатиа не бях изненадан. Но с Шаби Алонсо всичко се случи толкова невероятно бързо, а ние нямахме идея какво става предварително."

"Когато играеш в три турнира, ти искаш да ги спечелиш, а това означава да имаш много играчи. Аз си поддържам мнението, че с играчи от класата на Шаби и Мехди, винаги сме добри."

"Аз тренирах с него много малко, но в мача с Шалке определено се видя неговата страхотна личност. Шаби има невероятно много опит и ще ни помогне много."

Данте продължи с факта, че Алонсо ще трябва да поработи за адаптацията си, след като всички в състава говорят немски, дори Пеп Гуардиола:

"Ние винаги се опитваме да комуникираме само на немски, и Пеп говори само немски. Той опитва да обясни всичко на немски и рядко използва испански. Аз опитвам да помагам на Шаби и Рейна и понякога им превеждам. Те си говорят на испански и това е нормално, но културата в Байерн е немска."

  Сподели
88