Байерн откри сезона с победа над Волфсбург (видео)


И. Ангелов

Байерн откри сезона с победа над Волфсбург (видео)

Пеп Гуардиола започна кампанията със своя страхотно изглеждащ Байерн Мюнхен, с победа над Волфсбург с 2:1. Томас Мюлер вкара първото попадение за сезона в Бундеслигата, преди Ариен Робен да удвои, а Ивица Олич да върне гол. 

Волфсбург започна по-добре срещата, с ранен натиск, при който Нойер на два пъти трябваше да се намесва за домакините. Към средата на полувремето нещата се обърнаха и Ариен Робен, и Роберт Левандовски започнаха да тероризират вратата на опонента.

В 37-ата минута Робен изигра добре топка от дясно, като центрира успоредно на вратата, а Томас Мюлер отклони топката за 1:0. В началото на втората част самият Робен удвои, когато се възползва от грешка в действията на противник и завъртя топката през Грун с ляв крак.

В 52-ата минута страхотен гол вкара Ивица Олич, след като от една наглед спокойна ситуация, той преодоля Бернат и стреля неспасяемо под гредата. Волфсбург можеше да вземе нещо от срещата , но в 79-ата минута Жуниор Маланда направи един от пропуските на живота си, когато Нойер изби едно центриране , то се отклони от гредата и попадна в краката на Маланда, който макар да не очакваше, някак пропусна на опразнена врата от непосредствена близост. 

В 83-ата минута появилият се за Роберт Левандовски дебютант, Себастиан Роде, вкара първото си попадение за Байерн, но то бе отменено след консултация между съдиите. Последва нов лош пропуск за гостите, дело на Калигури, и в крайна сметка до повече не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
106