Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Байерн Мюнхен - Волфсбург
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 22.08.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер

По традиция, новият сезон в Бундеслигата се открива от действащия шампион, а честта да си съперничи с миналогодишния първенец се падна на Волфсбург. Едва ли "вълците" точно за този съперник са си мечтали в първия кръг, но трябва да кажем, че и баварците не са особено очаровани от жребия с оглед на засилващата се мощ на представителя на знаменития автоконцерн.

И двата отбора успяха да преминат през първия кръг на Купата на Германия, като шампиона го направи убедително в Мюнстер, докато Волфсбург стигна до изпълнение на дузпи срещу Дармщадт, след като не успя да вкара гол в редовното време. Преди тези срещи Байерн игра и за Суперкупата, която загуби с 2:0 от Борусия Дортмунд. Тези двубои показаха, че новите играчи на "вълците" все още не са напълно готови и Дитер Хекинг ще има още много работа.

- Байерн по традиция силно се представя в първия кръг: 30 победи в 49 мача.
- Волфсбург е с катастрофална статистика по отношение на гостуванията на Байерн: 19 поражения и едно равенство.
- Вече в десет мача Хекинг не успява да победи Байерн. За последно Дитер го направи през 2006 година когато беше начело на Хановер 96.
- Бастиан Швайнщайгер никого в Германия не е огорчавал толкова много, както "вълците" (6 пъти).


Фаворит в мача е Байерн и едва ли това се поставя под съмнение от някого, още повече, че съперникът не е напълно готов. Въпреки това, очакванията са за здрава битка между двата отбора. Амбициите на Волфсбург са известни и вероятно гостите ще се опитат да ги демонстрират още тази вечер, така че може да очакваме много решителност от тяхна страна в опитите им да превземат вратата на Нойер. За любителите на изненадата този мач е "Х", а иначе логиката сочи, че домакините би трябвало да постигнат минимален успех.

Прогноза за: Байерн - Волфсбург 2:1

 

 

Хофенхайм - Аугсбург
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 23.08.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Хофенхайм бе един от най-забавните отбори през миналия сезон със 142 отбелязани гола в 34 мача от Бундеслигата. Тимът се подсили през този сезон и очакванията са, че „селяните" ще се опитат да атакуват челната шестица.

Относно Аугсбург, тимът също впечатли, но не с голови фиести, а със силното си, последователно представяне и финиширането в горната половина на таблицата за класиране. Фантастичният сезон се допълва от факта, че Аугсбург стана единственият отбор, който успя да победи Байерн Мюнхен през миналата кампания в Бундеслигата.

Това е първата среща от сезона, което предполага и голяма вероятност за изненада в мача. Поне на книга Хофенхайм е фаворит за победа, тъй като „селяните" имат по-опитен състав, освен това баварците са без двама свои основни изпълнители от миналия сезон.

Прогноза за: Хофенхайм - Аугсбург 2:0

 

Хановер 96 - Шалке 04
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 23.08.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Както казахме в нашия анонс, Хановер 96 си остава истинска загадка, заради напускането на някои важни футболисти и неяснотата около това, как ще се разкрият новите играчи. Шалке 04 пък изглежда по-слаб от миналата година и с оглед на засилващата се конкуренция, това ще е труден сезон за „миньорите".

От момента на завръщането на Хановер 96 в елита, саксонците станаха най-удобният съперник за Шалке 04 (13 победи за „миньорите" и 42 отбелязани гола). Другото интересно нещо между тези два тима е, че нито един от 50-те мача между тези два тима не е завършвал при нулево равенство.

Миналата година двубоят в Хановер се получи повече от емоционален. От терена бяха изгонени Хьоведес, Хусти и Фукс, а домакините победиха с 2:1. В момента липсват каквито и да е индикации, че ще станем свидетели на подобен мач, но това не означава, че срещата ще е по-малко интересна. Фаворит в Шалке 04, както впрочем бе и през миналата година.

Прогноза за: Хановер 96 - Шалке 04 1:2

 

Херта - Вердер Бремен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 23.08.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

През миналата година Херта проведе противоречива кампания, с добър първи полусезон и много лошо представяне през втората част. Берлинчани се разделиха с някои от водещите си футболист, но на книга привлякоха също изпълнители с добри качества.

Вердер пък продължава да разочарова и в момента отборът е оценяван като един от аутсайдерите на първенството. Дори мнозина предвиждат изпадане на тима, но тук всичко ще зависи от формата на Елиа и Екиджи.

Последните 15 мача между Херта и Вердер никога не са завършвали при нулево равенство и много е вероятно утре отново да видим голове в срещата. Предполага се, че двубоят ще е равностоен и интересен, тъй като гостите страдат от лошата си защита, но пък домакините загубиха Рамос, който вкара 55% от головете на столичани през миналия сезон.

Прогноза за: Херта - Вердер 1:0

 

Айнтрахт - Фрайбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 23.08.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Качеството на Айнтрахт не се промени много през това лято, но очакванията към тима са по-големи, заради отсъствието на ангажименти в Европа. През 2013 година „орлите" финишираха на шесто място, през миналия сезон завършиха на 13-то и това пропадане се свързва именно с борбата на два фронта. Интересно ще бъде да видим каква ще бъде работата на новия наставник, който за първи път напуска Вердер Бремен, а отбранителния стил на игра по никакъв начин не се вписва във философията на франкфуртци.

Фрайбург всяка година губи водещите си футболисти и специалисти и анализатори ни убеждават преди началото на сезоните, как „соколите" ще полетят към по-долната дивизия, но въпреки мрачните прогнози, Фрайбург оцелява. След лятната работа тимът изглежда не по-слаб от миналогодишния, а това означава много нерви и усилия за противниците.

В мачовете между Айнтрахт и Фрайбург във Франкфурт думата компромис не съществува - тук се изиграха 11 мача, в които не бе регистрирано нито едно равенство. Много е вероятно утре тенденцията да се спази, макар че за първи мач от сезона е възможно всичко да се случи.

Прогноза за: Айнтрахт - Фрайбург 2:1

 

Кьолн - Хамбургер
Стадион: "Райн Енерги", Кьолн
Дата: 23.08.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Ето един мач, който с чиста съвест бихме причислили към дербитата. Победителят във Втора Бундеслига срещу участника в плейофите. Проблемът за „козлите" е, че направиха вяла трансферна кампания и е очевидно, че ще се разчита на играчите от миналия сезон. Хамбургер пък се намира на кръстопът: тежко финансово положение, трудно издаден лиценз за участие в шампионата и покупката на контролния пакет акции от милиардера Клаус-Михаел Кюне.

Предстоящият дуел ще стане 87-ми за „козлите" и „динозаврите"  (34 победи за Хамбургер и 29 за Кьолн). Любопитното е, че в последните 5 мача помежду си, двата отбора си вкараха общо 27 мача.

Прогноза за: Кьолн - Хабургер 2:2

 

Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 23.08.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Тази среща претендира за званието „центрлна" на целия кръг. В съзнанието на феновете в момента Борусия е втора сила в немския футбол, а Байер заедно с Шалке 04 - трета-четвърта. Но без съмнение, „аспирините" мечтаят за нещо повече, независимо, че клубното ръководство много често говори друго. И през новата кампания леверкузенци, които бяха блестящи през първата част на миналия сезон и изглеждаха отвратително след зимната пауза, ще поведат ново настъпление към позициите на Борусия и Байерн. Въпросът е, имат ли сили „аспирините" за подобно нещо? Както казахме вече в нашия анонс на сезона в Бундеслигата, в момента отборът има по-малко резерви, отколкото преди година, освен това е трудно на този етап да кажем каквото и да е било конкретно за новия наставник на тима.

Борусия ще се опита да си възвърне загубените позиции и в момента не е ясно по какъв начин ще завърши борбата с Байерн за титлата. Ясно е едно, пейката на дортмундчани изглежда по-внушителна за разлика от миналата година, а съставът не е по-слаб, напротив, усещането е, че Юрген Клоп е изградил много боеспособен и силен отбор, умело използвайки най-добрите качества на футболистите си. Това се видя в мача за Суперкупата, чието спечелване не бива да се преувеличава - видяхме какво се случи през миналата година - но също така трябва да кажем, че Клоп е известен с това, че умее да работи над грешките.

Фаворит в двубоя е Борусия Дортмунд, а причини да твърдим това има. Отборът вече стартира с две победи и натрупа самочувствие от успеха в Суперкупата. Също така качеството на състава на вицешампиона е по-голямо, а не бива да се пренебрегва и факторът домакинство. Не на последно място, за да потвърдят намеренията си за сезона, домакините ще искат да започнат с победа. Това означава, че дортмундчани ще излязат с огромна мотивация и ще се опитат от самото начало да установят пълно надмощие в мача.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 2:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153