Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Борба за Шампионска лига

Щутгарт - Волфсбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Ако предишната среща определихме, колкото и условно да е това, дерби-мач за евротурнирите, то какво остава да кажем за сблъсъка на "Мерцедес Бенц Арена"? Щутгарт победи Фрайбург и Шалке 04, а при гостуванията си на Борусия М'гладбах и Хановер 96 измъкна по една точка. По всичко изглежда, че "швабите" се спасиха, защото имат пет пункта повече от аутсайдера Хамбургер, който в последните си две срещи приема Байерн и гостува на Майнц 05.

Волфсбург е много близо до това да се класира за Шампионска лига през следващия сезон. За да се случи обаче подобно нещо, Байер Леверкузен не трябва да победи в последните си два мача (гостуване на Айнтрахт и домакинство на Вердер) докато "вълците" ще трябва да вземат шест точки от своите срещи. Иначе Волфсбург се намира в блестяща форма от осем мача, в които допусна само едно поражение - при гостуването на Борусия Дортмунд в началото на миналия месец.


Отсъстващи: Кедира, Сраре; Маланда, Дост

Очертава се много равностоен двубой, с много напрежение и динамика в него, като всеки един от двата съперника може да спечели срещата.

Прогноза за: Щутгарт - Волфсбург 1:1

 

Айнтрахт - Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Айнтрахт си осигури място в елита за следващия сезон още през март и в последните си три мача от миналия месец "орлите" му отпуснаха края, допускайки две загуби и равенство. Франкфуртци дори да претърпят поражения в последните си две срещи, те ще завършат сезона над чертата.

Байер за първи път от началото на втората част на сезона е в серия от три мача без загуба. "Аспирините" победиха Херта и Нюрнберг и завършиха наравно с Борусия Дортмунд, а спечелените седем точки се оказаха напълно достатъчни за "фармацевтите" да удържат четвъртото място. Разликата от петия Волфсбург обаче е само точка, което означава, че Байер трябва да вземе и двата си мача до края, ако иска да бъде спокоен относно участието си в Шампионска лига през следващия сезон.

Отсъстващи: Андерсон, Юнг, Барнета, Флум, Кител, Роде; Гуарадо, Хегелер, Круз, Кислинг, Райнартц, Сам.

По-качественият състав е този на гостите. Като добавим и това, че "аспирините" са по-мотивирани, логичното е те да спечелят мача.

Прогноза за: Айнтрахт Фанкфурт - Байер Леверкузен 1:2

 

 

Борусия М'гладбах - Майнц 05
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


Това е дерби-мач за място, даващо право на участие в евротурнирите. Борусия се намира на шесто място в класирането, на три точки от Шампионска лига и само чудо може да се случи, ако "жребците", които влошиха формата си в началото на втората част от сезона, завършат в топ 4. Нещо повече, ако Борусия не спечели този двубой, много е вероятно тимът да не се класира и за Лига Европа.

Майнц се представя противоречиво от края на март, допускайки четири загуби в седем мача. Въпреки това хората на Тухел успяха да запазят седмото си място и се намират само на две точки от утрешния си съперник. Отчитайки факта, че Майнц 05 в последния кръг ще приеме Хамбургер, а М'гладбах ще гостува на Волфсбург, няма да е никаква изненада при едно утрешно равенство хората на Тухел да завършат в топ 6 за сметка на "кончетата".

Отсъстващи: Меро; Мюлер, Парк, Баумгартлингер, Шахин.

Интересен мач с оглед на местата на двата тима в класирането, но тук някъде може би свършва интригата. Борусия изглежда по-добрият отбор, а и едва ли Майнц 05 изгаря от особено желание да си разпилява силите в състезания извън Германия, което може да навреди върху представянето на тима в Бундеслигата през следващия сезон.

Прогноза за: Борусия М'хладбах - Майнц 05 2:1

 


Фрайбург - Шалке 04
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

В последните си осем мача Фрайбург събра 17 точки. Това е втори показател след Борусия Дортмунд, но най-важното е, че помогна на "соколите" да оцелеят в немския елит. Шалке 04 загуби последните си два мача, включително и домакинството си на Борусия М'гладбах миналата седмица. Колкото и странно да звучи, "миньорите" са заплашени да не успеят да се класират за Шампионска лига. Това може да се случи, ако претърпят поражения в последните си две срещи, а Волфсбург и Байер вземат своите.

Отсъстващи: Муйджа, Пиларж, Цук; Аого, Фухс, Колашинац, Пападопулос, Учида, Клеменс, Фарфан.

Интересен мач, резултатът в който зависи от настроението, с което "соколите" ще излязат на терена. Може да станем свидетели на истинска битка, а напълно е възможно да видим един протоколен мач с победител Шалке 04.

Прогноза за: Фрайбург - Шалке 04 1:1

 


Към втора Бундеслига


Нюрнберг - Хановер 96
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Интересно е представянето на Нюрнберг. Това е отборът, който влезе в историята с това, че завърши първата част от сезона без победа, но с 11 равенства. От началото на календарната година баварците спечелиха четири от първите си пет двубоя и изхвърчаха в средата на таблицата за класиране, по-близо до зоната на евротурнирите, отколкото до тази на изпадащите. След това се случи нещо - Нюрнберг загуби девет от последните си десет мача и сега се намира на предпоследно място, на точка от зоната на плейофите, където се намира Хамбургер. В последния кръг баварците гостуват на Шалке, което означава, че трите точки утре са жизненоважни.

Хановер 96 оцеля. В началото на април саксонците записаха четвъртата си поредна загуба и се доближиха до мястото, където се намира в момента утрешният съперник. В последните си три мача обаче хората на Коркут постигнаха две победи и равенство и сега могат спокойно да потриват ръце.

Отсъстващи: Упхоф, Гебхарт, Хасебе, Гинчек; Милер, Черундоло, Фелипе, Диуф, Шулце, Хофман, Собих, Конан.

Единствената причина да се доверим на Нюрнберг е това, че ако отборът не победи, значи наистина не заслужава да играе в елита догодина. Ако баварците отпаднат, това ще е за осми път в тяхната история.

Прогноза за: Нюрнберг - Хановер 96 2:1

 


Хамбургер - Байерн Мюнхен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


Хамбургер за първи път в своята история може да напусне елита. Защо и какви са причините за падението на "динозаврите" са предмет на друга тема, но северняците дори могат да завършат на последното място в класирането, което ще е голям удар за клуба.

Байерн няма да доиграва сезона. Днес Замер заяви, че баварците ще направят всичко възможно, за да спечелят последните си два мача в Бундеслигата, както и Купата на Германия.

Отсъстващи: Джуру, Лам, Райкович, Собих, Арслан, Байстер, Ласога, Зуа; Щарке, Бадщубер, Рафиня, Шакири, Тиаго.

Ако се доверим на думите на Замер, това означава, че ще станем свидетели на най-новата серията от поредицата "Изчезването на динозаврите".

Прогноза за: Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:2

 


Брауншвайг - Аугсбург
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

За Айнтрахт няма друга алтернатива освен да търси победата в този мач, ако иска да играе в елита и догодина. Саксонците са последни в класирането, но само на две точки от зоната на плейофите. Това означава, че Брауншвайг задължително трябва да спечели утрешния двубой и да разчита Хамбургер да не вземе нищо от последните си два мача (напълно вероятно). Също така Айнтрахт ще се надява и на грешка от страна на Нюрнберг.

Аугсбург доиграва сезона. Каквото и да се случи до края на кампанията, баварците ще завършат в средата на таблицата за класиране. През март отборът влоши резултатите си, но през миналия месец постигна две победа (едната срещу Байерн) и равенство от четири мача.

Отсъстващи: Пертел, Васхаузен, Корте; Моравек, Отл.

Няма никакво съмнение, че ще видим истинска битка. Брауншвайгци са корав отбор, който няма да се откаже да се бие за своята чест и е напълно възможно да вземе мача от демотивирания си противник.

Прогноза за: Айнтрахт Брауншвайг - Аугсбург 2:1

 


За душата

 

Борусия Дортмунд - Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Борусия Дортмунд ще посрещне Хофенхайм, след като през миналата седмица с равенството 2:2 в Леверкузен си осигури второто място в немския елит, което си е истински подвиг с оглед на контузиите в тима. Преди това вицешампионите записаха пет поредни победи, включително срещу Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Хофенхайм изпълни главната задача на кампанията си още през миналия месец и оттогава "селяните" доиграват сезона. В този период Хофи спечели само 6 точки от 15 възможно, но най-лошото, което може да се случи с тима е да напусне топ 10.

Отсъстващи: Кирх, Зарр, Суботич, Бендер, Блашчиковски, Гюндоган, Кел, Дукш; Кастелс, Патерок, Модест, Шиплок.

Едва ли трябва да търсим някаква интрига в този мач. Клоп заяви, че отборът му няма да се отнесе пренебрежително към оставащите и мачове, така че най-вероятно домакините ще хвърлят всички усилия да вземат този двубой.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Хофенхайм 2:0

 

Вердер - Херта
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 03.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Вердер и Херта предстоят да изиграят един мач, който дори да повлияе върху класирането, няма да доведе до някакви съществени промени. Бременци ще си останат в долната половина на таблицата за класиране, а Херта може да завърши сезона и в топ 8, но това е малко вероятно.

Отсъстващи: Айчичек, Штребингер, Рьокер, Обраняк, А. Стефанович, П. Стефанович; Джигерджи, Герсбек, Люстенбергер.

Предишните пет мача в Бремен завършиха с победи за "музикантите". Сега разликата между отборите е в полза на берлинчани, но пък те си влошиха формата, така че интрига относно резултата има.

Прогноза за: Вердер - Херта 1:1

Кой ще стане голмайстор на сезона?

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179