Анонс на 29-ти кръг в Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг в Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хамбургер - Байер Леверкузен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 04.04.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Програмата на 29-я кръг на Бундеслигата ще започне с двубой, в който интригата е изключително голяма, а мястото на съперниците в таблицата за класиране по никакъв начин не бива да ни заблуждава. Хамбургер съвсем заслужено се намира в зоната на изпадащите с 24 точки, на два пункта от спасителния бряг. Отборът постигна само две победи в последните си седем мача, но под ръководството на новия наставник Мирко Сломка "динозаврите" са непобедими на собствения си стадион (две победи и две равенства). За справка, при Ван Марвайк северняците претърпяха четири поражения.

Байер Леверкузен продължава битката за топ 4. Преди два кръга възпитаниците на Сами Хюпия постигнаха важен успех на терена на Аугсбург и създадоха впечатление, че е сложен край на черната серия от девет мача без победа (в осем от тях "аспирините" претърпяха поражение), но при домакинството си на Брауншвайг "фармацевтите" избегнаха загубата благодарение на гола на Кислинг.

През първата част на сезона Байер победи съперника си с 5:3 и това се оказа най-резултатната среща в историята между двата тима. Фаворит в мача е колективът от Леверкузен, но отчитайки факта, че Сломка постепенно започна да превръща тима си в "новия Хановер 96", не е изключено двата отбора да не успеят да се победят.

Прогноза за: Хамбургер - Байер Леверкузен 1:1

Щутгарт - Фрайбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 05.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Най-слабият отбор в Бундеслигата през втората част на сезона приема вторият с най-добри показатели в последните си четири срещи. Щутгарт загуби мача си с Дортмунд в миналия кръг, а преди това гостуването си на Нюрнберг и над „швабите" надвисна опасността отново да навлязат в серията си от седем поредни загуби.

Фрайбург се представя много силно след поражението си от Борусия Дортмунд в началото на миналия месец. „Соколите" спечелиха десет точки от 12 възможни и вече се намират на 14-то място, с три пункта над опасната зона.

Щутгарт е най-слабият домакински отбор в Бундеслигата, а този факт е следван от това, че Фрайбург в досегашните си мачове от втората част на сезона събра повече точки, отколкото през първата част. Това само идва да покаже кой е фаворитът в двубоя.

Прогноза за: Щутгарт - Фрайбург 1:2

Вердер - Шалке 04
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 05.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Вердер е един от непостоянните отбори в Бундеслигата и през втората част на сезона има само три победи. Последният успех - в миналия кръг - обаче се оказа много важен, защото бе на терена на прекия конкурент Хановер 96 и освен това позволи на „музикантите" да се отдалечат от опасната зона, а също така и да изпреварят саксонците. Място за спокойствие обаче няма - 16-ят Нюрнберг се намира на 6 точки.

Шалке 04 се представя много силно от началото на календарната година и благодарение на това „миньорите" не само се върнаха в топ 4, но вече се намират на шест точки пред Байер Леверкузен и на пункт след втория Борусия Дортмунд.

През този сезон в Бундеслигата свикнахме да виждаме всякакви резултати, но специално за тази среща Шалке 04 е явен фаворит и едва ли гостите ще направят грешна стъпка - Хунтелаар се завърна, а според статистиката, всеки четвърти удар на холандеца е гол. Освен това, „музикантите" са „любимият" колектив на Дракслер.

Прогноза за: Вердер - Шалке 04 0:1

Нюрнберг - Борусия М'гладбах
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 05.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Нюрнберг загуби пет от шестте си мартенски мача и отборът отново се озова в опасната зона. Шансовете за оцеляване обаче са големи, защото „Клубът" е само на три точки от 13-я Хановер 96, освен това баварците страдаха от известни кадрови проблеми, което е една от причините за проблемите в последно време.

Борусия стабилизира представянето си и като изключим поражението във Франкфурт, „кончетата" записаха добри резултати в последните си срещи, като особено впечатляваща бе победата в Дортмунд. В момента Борусия се намира на шесто място, на три точки от топ 4. Ако погледнем програмата, ще видим, че следващите три двубоя на тима са срещу тимове борещи се за оцеляването си, но пък последните три двубоя са срещу кандидати за евртурнирите.

Интересен мача от гледна точка на това, че Нюрнберг спечели 5 от последните си шест домакинства на Борусия. Хората, които обичат изненадите, с чиста съвест могат да заложат на домакините - коефициентът е страхотен - но, поглеждайки към групата на отсъстващите футболисти на „Клубът", ще видим, че там се намира цял един отбор, включително и с новопоявилите се Погатец, Щарк и Кампаня.

Прогноза за: Нюрнберг - Борусия М'гладбах 1:2

Аугсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 05.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Ето го баварското дерби, което обаче никога не е било печелено от Аугсбург. Нещо повече, „зелените" нямат точка срещу именития си съперник. Едва ли тя ще бъде спечелена и през този уикенд, защото домакините тотално влошиха формата си от средата на март, допускайки три загуби в четири мача.

Байерн Мюнхен не успя да постигне победи в последните си два мача във всички турнири. В миналия кръг баварците завършиха 3:3 с Хофенхайм, което хвърли в шок и размисли Гуардиола, а през средата на седмицата възпитаниците на испанеца завършиха 1:1 на терена на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига.

Байерн не е влошил формата си, а още по-малко може да говорим за наличие на криза. Отборът успя да защити титлата, влизайки в историята като единственият шампион, който постига този успех през март. Нормално е в един мач баварците да намалят оборотите, а още по-нормално да Гуардиола да направи някои промени преди двубоя с Юнайтед през следващата седмица, така че вероятно в събота няма да видим цялата мощ на Байерн, но въпреки това Аугсбург няма особени шансове срещу именития си противник.

Прогнозаза: Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:2


Айнтрахт - Майнц 05
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 05.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Айнтрахт е седми през втората част на сезона (17 точки), а Майнц 05 е четвърти отбор (20 точки). През първата част на сезона „орлите" взеха у дома си само 4 точки, а сега те вече имат 13 пункта. Майнц 05 в момента има 44 точки, докато след края на предишните два сезона тимът спечели 42 и 39 пункта. Интересното е, че отпадането на Айнтрахт от Лига Европа се отрази положително на „орлите".

Това вероятно е най-равностойният мач на кръга. И двата тима се намират в добро състояние на духа, в добра форма и с еднакъв брой отсъстващи футболисти.

Прогноза за: Айнтрахт - Майнц 05 1:1

Борусия Дортмунд - Волфсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 05.04.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Кирхер

Неслучайно организаторите на програмата са оставили тази среща за по-късен час. Според предварителните прогнози, това е централният мач на кръга. Борусия заема второ място, на точка пред най-близкия си преследвач, а Волфсбург е пети, на един пункт след четвъртия Байер Леверкузен.

„Жълто-черните" влизат в срещата след две победи и равенство в Бундеслигата и поражение с 0:3 в Мадрид от Шампионска лига. Впрочем, според Клоп, неговите футболисти са можели да вкарат 5-6 гола в испанската столица. Реваншът с мадридчани е след няколко дни и ще е интересно да видим, дали вицешампионите няма да съсредоточат усилията си в посока на този мач.

Волфсбург също се намира в добра форма, след като е без загуба в последните си четири сблъсъка от Бундеслигата. „Вълците" спечелиха и последните си два двубоя от тази добра серия, така че, отборът е с добър морал и самочувствие.

В последните 5 дуела между Борусия и Волфсбург бяха вкарани 24 гола, дортмундчани неизменно вкарват на „вълците" в последните 9 мача, Дитер Хекинг спечели само 1 от последните 10 срещи срещу Борусия, през този сезон Борусия има повече точки като гост, отколкото като домакин.

Към тези любопитни факти ще добавим и това, че след десет дни двата тима ще се срещнат в полуфинал за Купата на Германия, така че мачът в събота ще е репетиция за този сблъсък. Много е вероятно съперниците да не се победят - Борусия да пази силите си за Реал Мадрид, а и както казахме, „жълто-черните" свикнаха да губят точки на „Сигнал Идуна Парк".

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Волфсбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189