Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург - Вердер Бремен
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 21.03.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Михаел Вайнер

Фрайбург посреща Вердер Бремен в един от най-завързаните мачове от кръга в Бундеслигата. "Соколите" бяха изпаднали в нокдаун след победата си над Байер Леверкузен в края на януари. Оттогава до миналата седмица отборът на Щрйах спечели само две точки и съвсем заслужено се смъкна на предпоследното място в класирането. Поради тази причина успехът с 4:1 на терена на Айнтрахт Франкфурт в 25-я кръг изглежда повече от сензационен, но така или иначе той помогна на Фрайбург да се изкачи на 16-то място в класирането на Бундеслигата, на точка от спасителния бряг.

Вердер цял сезон не показва истинските си възможности и бременци са една от загадките в Бундеслигата. Дори по време на серията си от пет мача без загуба Вердер пропусна да победи някои от съперниците си, а колебливото представяне на тима намери отражение и в неговото класиране - след 25 изиграни мача колективът на Робин Дут е на седем точки от опасната зона и спокойно може да кажем, че е замесен в битката за оцеляване.

Отсъстващи: Фернандес, Хьофлер, Пилар, Фрейс; Гарсия.

През есента двата тима не успяха да си отбележат гол, като разликата във формата на тези съперници оттогава не се е променила значително. Много е вероятно отново да станем свидетели на равенство, но ако разсъждаваме логично, сега "соколите" имат предимство заради това, че са домакини, освен това хората на Щрайах са малко по-мотивирани след успеха си във Франкфурт миналата седмица, така че няма да сгрешим, ако заложим и на победа за Фрайбург.

Прогноза за: Фрайбург - Вердер 2:1

 


Шалке 04 - Брауншвайг
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 22.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Възраждащият се Шалке 04 посреща опитващият се да възкръсне отбор на Брауншвайг. "Миньорите" загубиха в средата на седмицата с 3:1 на терена на Реал Мадрид в Шампионска лига, но оставиха добри впечатления с играта си, а тя бе продължение на последните им два мача в Бундеслигата - победи срещу Хофенхайм и Аугсбург. Така гилзенкирхенци се изкачиха на третото място в класирането, на точка от вицешампиона Борусия Дортмунд.

Брауншвайг не се предава и в последните си пет мача показа признаци на съживяване - саксонците изпотиха Нюрнберг при загубата си от този отбор, а в останалите си четири мача спечелиха шест точки. Това по никакъв начин не подобри положението на тома в класирането - Лиеберкнехт и компания са последни, но вече само на 5 пункта от спасителния бряг.

Отсъстващи: Аого, Сатана, Фух, Хьоведес, Кирхоф, Учида, Клеменс, Хоегер, Фарфан; Петкович, Ервиг-Друпел, Корте, Оерлих, Хелифи.

И двата отбора имат еднакъв брой отсъстващи играчи, и двата тима се опитват да подобрят представянето си и демонстрират по-добър футбол, но класата между съперниците е в полза на Шалке 04, който на всичкото отгоре е домакин. Във футбола понякога се случват необясними неща, но специално в този мач ще е чудо, ако "миньорите" не се поздравят с успеха.

Прогноза за: Шалке 04 - Брауншвайг 2:0

 

Щутгарт - Хамбургер
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 22.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

И така, дойде ред на дербито на аутсайдерите. Изпадналият в клинична смърт Щутгарт посреща пробуждащият се Хамбургер. "Швабите" загубиха първите си седем мача през втората част на сезона, а в предишните два кръга записаха две равенства - у дома срещу Брауншвайг и навън в Бремен и само поради тази причина специалистите все още не са обявили официално "смъртта" на Щутгарт. Само ще кажем, че колективът на новия треньор Стевенс е предпоследен, на две точки от спасителния бряг.

Хамбургер загуби "само" първите си пет мача от втората част на сезона, а в последните четири кръга хората на Мирко Сломка постигнаха две победи, равенство и загуба в Бремен. Сред успехите е и този срещу Борусия Дортмунд, а спечелените точки изкачиха "динозаврите" на 14-то място, но не може да говорим за никакво спокойствие, защото разликата от опасната зона е само два пункта - в събота Хамбургер може да се завърне на предпоследното място в класирането.

Отсъстващи: Чери, Дидави, Рохас, Сараре, Абделауе, Харник; Джуру, Янсен, Лам, Райкович, Демирбай, Бейстер.

Щутгарт ще победи. Основание да твърдим това е треньорската смяна при домакините и нищо друго. Ако гледаме реално на нещата, "динозаврите" се намират в подем и би трябвало да не загубят мача. Но в много случаи промените в треньорския щаб са се имали стимулиращ ефект и поради тази причина няма да е изненада, ако Щутгарт спечели мача.

Прогноза за: Щутгарт - Хамбургер 2:1


Хановер 96 - Борусия Дортмунд
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 22.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Хановер 96 сложи точка на серията си от четири мача без победа с изненадващ, класически успех над Херта в Берлин. При това саксонците се разправиха със столичани в рамките на само едно полувреме, а трите точки дадоха глътка въздух на хановерци, които се изкачиха на 11-то място в класирането, на седем пункта от опасната зона.

Борусия ще пътува до "HDI-Арена" след две загуби, и двете домакински. Миналата седмица вицешампионите бяха победени с 2:1 от Борусия М'гладбах в рамките на Бундеслигата, а в средата на седмица допуснаха същия резултат против Зенит в Шампионска лига. Въпреки последният неуспех, „жълто-черните" остават втори в класирането, на точка пред Шалке 04.

Отсъстващи: Фелипе, Черундоло, Собиех, Диуф, Андреасен; Гюндоган, Блашчиковски, Суботич, Бендер, Шмелцер.

Борусия винаги играе трудно в Долна Саксония. От последните 11 мача тук хановерци имат само една загуба. Гостите разполагат с по-качествен състав, но играчите на Клоп са изморени от мача си със Зенит, докато мотивацията при домакините ще бъде огромна. Това изравнява силите и е много вероятно двата съперника да не се победят.

Прогноза за: Хановер 06 - Борусия Дортмунд 1:1

 


Волфсбург - Аугсбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 22.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Последните три мача на Волфсбург с нищо не подсказват за амбициите на „вълците" да играят в Шампионска лига. Отборът спечели само една точка, при това допусна 13 гола в собствената си врата! Въпреки това Волфсбург остава близо до топ 4 - четири точки делят „зелените" от четвъртия Байер Леверкузен.

Аугсбург се намира в горната половина на таблицата за класиране, по-близо до топ 4, отколкото до опасната зона, където обикновено сме свикнали да виждаме отбора. Интересното е, че баварците спечелиха последните си две гостувания и ще бъде интересно да видим дали тази тенденция ще продължи и утре.

Отсъстващи: Виериня, Дост; Моравек, Верхаег.

Определено Волфсбург има проблеми със защитата си, защото „вълците" допуснаха в 8-те кръга от втората част на сезона повече голове, отколкото преди това. Мачът се очертава да бъде много равностоен и изпъстрен с голови положения, защото Аугсбург играе открит футбол. Няма да е изненада, ако съперниците не успеят да се победят.

Прогноза за: Волфсбуг - Аугсбург 2:2

 

Майнц 05 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 22.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Майнц 05 има само една загуба в последните си 11 мача, което засега оставя отбора в ролята на кандидат за топ 4 - едва ли някой е вярвал преди началото на сезона, че този отбор ще се намира в топ 5 на дадения етап от шампионата. Интересното е, че наставникът на Майнц 05 Томас Тухел е загубил 33% от мачовете си срещу Байерн Мюнхен, а това е най-добър показател от всички треньори в Бундеслигата. Друг интересен факт е това, че през този сезон Майнц 05 е губел у дома си само от отборите - участници в Шампионска лига.

Байерн Мюнхен продължава да взема „скалп след скалп" на своите съперници в Германия. Резултатът е много добре известен: още тази седмица баварците могат да станат шампиони на Германия, което ще бъде историческо постижение - никога досега първенецът на Бундеслигата не е ставал известен толкова рано. Относно срещите с Майнц 05, мюнхенци спечели последните си три мача, а през есента двата тима изнесоха истински спектакъл, в който имаше интрига до почивката - Майнц поведе през първата част, а през втората половина на срещата Байерн вкара четири гола.

Отсъстващи: Баумгартлингер, Шахин; Бадщубер, Алкантара.

Едва ли има някой в Германия, който може да спре Байерн Мюнхен. Майнц 05 е в подем, а настроените сред играчите е отлично, но едва ли това ще е достатъчно за успех срещу баварците.

Прогноза за: Майнц 05 - Байерн Мюнхен 1:3

 

Борусия М'гладбах - Херта
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 22.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Петер Гагелман


Миналата седмица Борусия М'гладбах постигна победа в Дортмунд и това бе първи успех на „жребците" през втората част на сезона, които преди това записаха девет мача без победа. В момента Борусия се намира на седмо място, на точка от зоната на евротурнирите, но на пет пункта от топ 4.

Херта е в лоша серия от три мача без победа, включително столичани се провалиха у дома си срещу отбори като Фрайбург и Хановер 96. Приказките за участие в евротурнирите заглъхнаха, а и играта, която демонстрират футболистите на „Старата дама" няма как да ни убеди, че те заслужават да играят в Европа. Отборът обаче е далече от зоната на изпадащите, така че все пак основната цел - запазване на елитния статут - е изпълнена.

Отсъстващи: Вендт, Нордвейт; Лустенберг, Толга.

На книга Борусия е фаворит в сблъсъка, но трябва да подчертаем, че двубоят ще бъде много ожесточен. В последните седем мача между тези съперници победителят бе определян с разлика от един гол, едва ли ще бъде по-различно и в събота следобед.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Херта 2:1

 

Нюрнберг - Айнтрахт
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 23.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

След добрата си серия в началото на втората част от сезона, Нюрнберг допусна три последователни загуби и се върна в зоната на изпадащите, където заема предпоследно място, на точка от спасителния бряг.

Миналата седмица Айнтрахт загуби домакинството си на Фрайбург и така сложи точка на серията от пет мача без поражение. „Орлите" са 13-ти, но са в битката за оцеляване защото имат само три точки в повече от 16-я Хамбургер.

Отсъстващи: Антонио, Хасебе, Чандлър, Гинчек, Нилсон, Гебхарт; Мейер, Кител, Андерсон, Роде.

Нюрнберг отново влезе в добре познатия ни стил да създава положения и да не успява да ги реализира. На гости на баварците обаче пристига отбор, който в последно време има проблеми с отбраната си и дали домакините няма да се възползват от това?

Прогноза за: Нюрнберг - Айнтрахт 2:1


Байер Леверкузен - Хофенхайм
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 23.03.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Йохен Дреес

Байер Леверкузен, отборът, борещ се за място в топ 4, допусна седем загуби и едно равенство в последните си осем мача във всички турнири. Конкретно в Бундеслигата „аспирините" бяха победени от Шалке 04, Волфсбург, Майнц 05 и Байерн Мюнхен. Очевидно е, че отборът се намира в криза, въпреки че никой на „Бай Арена" не говори за подобно нещо. Мачът срещу Хофенхайм ще даде отговор на този въпрос и ако леверкузенци отново не победят, най-вероятно ръководството на клуба ще предприеме мерки за заздравяване на ситуацията, а в много случаи това означава смяна на треньора.

Хофенхайм загуби последните си два мача, но преди това селяните спечелиха срещите си срещу Щутгарт и Волфсбург, при това с общ резултат 10-3. Определено формата на „селяните" е по-добра от тази на Байер, което впрочем помогна на тима да напусне опасната зона и сега Хофи е в средата на таблицата за класиране, на шест точки от местата, където се намират неудачниците в Бундеслигата.

Отсъстващи: Крузе, Хегелер; Вукчевич, Абрахам.

На книга Байер е фаворит - това се твърди от специалисти и букмейкъри, но „аспирините" играят все по-колебливо, а в действията на играчите се забелязва несигурност, което е сигнал да не бъдем толкова категорични по въпроса с фаворита.

Прогноза за: Байер - Хофенхайм 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211