Вацке: Целите ни са напълно реалистични


Н. Гавазов

Вацке: Целите ни са напълно реалистични

Генералният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке разказа за задачите пред отбора през текущия сезон. Както е известно, тази вечер немският вицешампион ще посрещне Зенит в среща-реванш от осминафиналите на шампионска лига. Освен това, "жълто-черните" са втори в класирането на Бундеслигата и също така ще играят полуфинал в Купата на Германия.

"Още миналото лято открито заявихме, че Байерн ще стане шампион. Те могат да си позволят да похарчат за себе си 90 милиона евро на сезон, което значително превишава нашите възможности. Нашата задача е да се класираме за Шампионска лига, да преминем груповата фаза и да попаднем във финала за Купата на Германия. До този момент тези задачи са постижими. Вече постигнахме целите си в Шампионска лига, но след победата с 4:2 над Зенит разчитаме да продължим към четвъртфиналите", заяви Вацке.

"Нашите цели са напълно реалистични, нямаме някакви неземни амбиции. Мерим се по собствените си постижения. Ако Борусия успее да се класира на второ място в Бундеслигата, класира се за четвъртфинал в Шампионска лига и във финала за Купата на Германия с нашия малък бюджет, това ще е фантастичен резултат на сезона", допълни ръководителят.

 

  Сподели
162