Анонс на 25-и кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 25-и кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Аугсбург - Шалке 04
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 14.03.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Среща, в която няма явен фаворит. Дали някой в началото на сезона си е представял, че след 24 кръга точно по този начин ще определим този двубой? Ако присъствието на Шалке 04 сред лидерите е нещо нормално и очаквано, то шестото място на Аугсбург - отборът с най-малък бюджет в елита - си е истинска сензация.

Баварците спечелиха три мача от последните си пет двубоя (само навън) и загубиха само един, което засега ги оставя на 5 точки от топ 4. Шалке 04 също спечелиха три от последните си пет мача в Бунделсигата, но преди две седмици "миньорите" изравниха негативния си рекорд от преди 33 години, допускайки 11 гола в два поредни мача (1:6 срещу Реал Мадрид и 1:5 срещу Байерн Мюнхен). Именно Шалке 04 заема в момента четвъртото място, изоставайки с 4 точки от втория Борусия Дортмунд.

Отсъстващи: Мьолдерс, Верхаег; Фух, Хьогер, Аого, Клеменс, Кирхоф, Учида, Фарфан.

Аугсбург е непобеден в 11 от последните си 12 мача в Бундеслигата, а Шалке 04 е непобеден в последните си 6 срещи срещу Аугсбург във всички състезания. Много е вероятно "миньорите" отново да не претърпят поражение на "СГЛ Арена", малко е вероятно също така домакините да загубят от обезкървения си противник, който на всичкото отгоре е изправен пред тежко пътуване до Мадрид през следващата седмица.

Прогноза за: Аугсбург - Шалке 04 1:1


Борусия Дортмунд - Борусия М'гладбах
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 15.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Един от централните мачове на кръга. Двубоят през първата част на сезона бе спечелен от „жребците", а тогавашния мач ще бъде запомнен с това, че „жълто-черните" нанесоха 31 удара в посока вратата на противника си, но така и не успяха да вкарат гол. Това е клубен антирекорд за вицешампионите. След зимната пауза Мьонхенгладбах не може да дойде на себе си, като всичките лидери на тима - Крузе, Рафаел и Аранго - влошиха формата си. Играта на възпитаниците на Клоп е далече от идеалната, но заради грешки на останалите конкуренти дортмундчани се закрепиха на второто място

Отсъстващи: Суботич, Бендер, Блашчиковски, Ройс, Гюндоган и Михтарян; Меро, Вендт.

Седем поредни години „жребците" губят в Дортмунд. Освен това, отборите на Люсиен Фавре все още нямат победа в Дортмунд. Статистиката показва, че фаворит в този мач са вицешампионите, които обаче ще трябва да проявят по-голяма точност, отколкото го направиха през есента.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Борусия М,гладбах 2:0

 

Вердер Бремен - Щутгарт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 15.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Две важни победи над преки конкуренти позволиха на бременци да се отдалечат от опасната зона, но в никакъв случай не може да говорим, че бременци са в безопасност. Щутгарт от своя страна се намира в бедствено положение, спечелвайки само точка от осемте си досегашни мача. Смяната на треньорския щаб бе очаквана и сега Хуб Стивенс ще трябва да спасява „швабите".

Отсъстващи: Щребингер, Гарсия, Рьокер, Стефанович, Йълдъръм; Киршбаум, Абделауе, Ибишевич, Рохас.

Това е мач за 6 точки. Фаворит в него е отборът на Вердер, но дали треньорската смяна в Щутгарт няма да се отрази добре на гостите и те да поднесат изненада?

Прогноза за: Вердер - Щутгарт 1:1

 

Хофенхайм - Майнц 05
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 15.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Очаква ни един от най-интересните двубои на кръга. „Селяните" много вкарват и много пропускат. Впрочем, може да се получи и скучен мач, тъй като Майнц 05 умее да убива темпото и да руши играта на съперника.

Отсъстващи: Грал, Патерок, Акпогума, Саси, Шиплок; Баумгартлингер, Шахин, Мюлер.

Само веднъж в историята на Бундеслигата Хофенхайм е побеждавал Майнц. Ако погледнем представянето и формата на съперниците, трудно може да кажем, че „селяните" могат да повторят постижението си, което впрочем ще стане първа домакинска победа за Хофенхайм в рамките на елита. Не е изключено двата отбора да не успеят да се победят.

Прогноза за: Хофенхайм - Майнц 05 1:1


Брауншвайг - Волфсбург
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 15.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Мач, който е важен и за двата отбора. Айнрахт мечтае да запази мястото си в елита и въпреки последното място в класирането, феновете на саксонците все още нямат причини да се отчайват. Волфсбург, който в миналия кръг в продължение на час игра достойно срещу Байерн, мечтае пък за евротурнирите. След двете поредни загуби, шансовете на „вълците" за Шампионска лига силно намаляха, но със сигурност „зелените" ще се борят и за този турнир.

Отсъстващи: Петкови, Ервиг-Дрюпел, Коре, Ерл; Треш, Шпренгер, Виериня, Шайдхауер.

Нека не забравяме, че този мач е дерби. През първата част на сезона Брауншвайг постигна изненадваща победа. Ще има ли реванш?

Прогноза за: Брауншвайг - Волфсбург 1:1

 


Херта - Хановер 96
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 15.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Херта е с една загуба в последните си пет мача и столичани имат всички шансове да се преборят за място в евротурнирите. Берлинчани имат една от най-добрите защити в Бундеслигата, но и нападателите бележат малко. Относно Хановер 96, това е типичен средняк, който обаче съвсем не може да бъде спокоен за мястото си в елита, тъй като се намира на шест точки от опасната зона.

Отсъстващи: Шпринт, Бен-Хатира, Баумйохан, Люстинбергер, Нджег-Черундоло, Фелипе, Пандер, Диуф, Собих.

В последните си седем домакински мача срещу Хановер 96 берлинчани вкараха само два гола. Сега обаче ситуацията е по-различна - Херта се намира в добра форма, а в същото време саксонците влошиха представянето си. Всичко сочи, че мачът ще бъде спечелен от столичани, но все пак трябва да имаме едно наум.

Прогноза за: Херта - Хановер 96 1:0


Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 15.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Маркус Шмид

Байерн Мюнхен отдавна реши всички въпроси в шампионата на Бундеслигата и само любителите на фантастиката могат да твърдят, че някой е в състояние да измести баварците от първото място. Европейският шампион успя да се класира и за четвъртфиналите на Шампионска лига, преодолявайки Арсенал, така че настроението в колектива на Гуардиола е повече от добро.

Байер се намира в криза. За последен път „фармацевтите" победиха на седми февруари, побеждавайки М'гладбах с 1:0. От тогава насам леверкузенци претърпяха шест поражения в седем мача, като пет загуби дойдоха една след друга. Отборът позорно отпадна от Шампионска лига и Купата на Германия, като цяло, нещата не са добре в колектива на Сами Хюпия.

Отсъстващи: Бадщубер, Вайзер, Вайнраух; Палоп, Хегелер, Крус.

По принцип, този мач има статут на дерби, но едва ли ще се получи такъв. Байерн рядко проявява милосърдие на собствения си стадион, така че най-разумно ще е да се доверим на баварците.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Байер 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172