Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Айнтрахт - Вердер
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 23.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Айнтрахт претърпя две поражения от началото на втората част на сезона - от Байерн Мюнхен и от Борусия Дортмунд - но "орлите" записаха и две победи. Впрочем, франкфуртци ще бъдат запомнени с това, че през първата половина на шампионата нямат домакинска победа. След 21 изиграни мача Айнтрахт е на 13-то място, на 3 точки от опасната зона.

Вердер завърши миналата календарна година с победа над Байер Леверкузен, но от началото на втората част на сезона бременци имат само две точки. Друго интересно от Вердер е това, че в последните си пет мача навън отборът е допускал най-малко по три гола във вратата си. Последните лоши резултати смъкнаха "музикантите" на 14-то място, отстъпвайки на утрешния си съперник само по допълнителни показатели.

Отсъстващи: Андерсон, Челоци, Кител, Щендер; Щребингер, Рьокер, Хунт, Стефанович, Стеванович.

Айнтрахт се намира в по-добра форма от своя съперник, освен това "орлите" ще имат подкрепата на публиката, а лошото представяне на Вердер навън само засилва предположенията, че този мач би трябвало да бъде спечелен от домакините.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Вердер 1:0

 

Хановер 96 - Байерн Мюнхен
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 23.02.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Кнут Кирхер

В този двубой, както в почти всеки мач с участието на Байерн, фаворитът е ясен. Мюнхенци продължават да завоюват победа след победа във всички турнир, демонстрирайки футбол на много високо ниво. В Бундеслигата разликата между Байерн и Байер Леверкузен е 16 точки и се създава впечатление, че това далече не е пределът. Такава дистанция е рекорд в Бундеслигата и тя наистина може да бъде увеличена, отчитайки класата на потенциалните съперници на колектива на Пеп Гуардиола. Друг рекорд с марката Байерн е това, че шампионите нямат загуба в 21 мача от шампионата на Германия, а пред баварците е още един рекорд - навремето Борусия Дортмунд в 14 поредни мача вкара на противниците си поне два гола. Сега при Байерн този показател е 13 срещи. Интересното е, че в десет последни мача Нойер е допуснал само два гола, а утре Байерн с Бастиан Швайнщайгер в състава си може да постигне своята победа № 200 ( на сметката на немеца има 199 успеха в 310 мача).

Относно Хановер 96, саксонците си остават домакински отбор, Откакто тимът бе оглавен от Тайфун Коркут, хановерци имат две победи и две поражения. Маме Диуф вкара 23 от 25-те си гола в домашните срещи на тима, но нападателят все още не е поразявал вратата на Байерн. След 21 изиграни мача Хановер 96 не се намира много далече от опасната зона - 5 точки делят тима от 16-то място, така че на "ХДИ Арена" има от какво да се притесняват.

Отсъстващи: Черундоло, Фелипе, Пандер, Шулце, Конан; Бадщубер, Рибери, Шакири, Вайнраух, Вайзер.

Както казахме в началото, фаворитът е ясен. Едва ли и най-пламенните почитатели на домакините си правят някакви илюзии. Ще бъде истинска сензация, ако Байерн не победи своя съперник

Прогноза за: Хановер 96 - Байерн 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
284