Опашкар тресна Борусия Дортмунд (видео)


И. Ангелов

Опашкар тресна Борусия Дортмунд (видео)

Хамбург прие Борусия Дортмунд в мач от двадесет и втория кръг на германската Бундеслига, като днес домакините успяха да победят именития съперник с 3:0. Това стана благодарение на едно попадение преди почивката на Петр Жирацек и след нея на Пиер-Мишел Ласога.

В първото полувреме Борусия не показваше достатъчно в предни позиции без наличието на Марко Ройс в състава. В 42-ата минута тук един от най-добре представящите се на терена днес Петр Жирацек откри резултата. Това стана след добро центриране на Ласога, Жирацек се пласира между двама от бранителите на гостите и матира Вайденфелер.

На почивката Ройс замени Свен Бендер, но на терена не много неща се промениха. В 58-ата минута Толджай Арслан изведе Ласога на прекрасна позиция и Вайденфелер отново остана без шансове да спаси. След този момент и Роберт Левандовски бе заменен от Марвин Дукш, но до края видяхме само половинчати положения за Борусия. Така в самия край на срещата резултатът стана класически.

В 91-ата минута Хакан Чалханоглу пое топката на повече от 30 метра от вратата, но със страховит шут я запрати право в ъгъла на Вайденфелер за 3:0.

 

1 Байерн Мюнхен 59т.











2 Байер Леверкузен 43











3 Борусия Дортмунд 42











4 Шалке 04 41


— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124