Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Майнц 05 - Хановер 96
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 14.02.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

През миналата седмица Майнц 05 претърпя първо поражения в последните си шест мача. При гостуването си на Волфсбург хората на Тухел издържаха едно полувреме, а след това грешки в защитата доведоха до получаването на три гола. Въпреки поражението, Майнц 05 запазва всички шансове да играе в Европа догодина, защото разликата от топ 5 е само три точки.

Хановер 96 изненада в първите си два мача от началото на календарната година. Саксонците най-напред повалиха Волфсбург на собствения му стадион, а след това победиха у дома си кандидатът за топ 4 Борусия М'гладбах. През миналата седмица хановерци обаче загубиха гостуването си на Шалке 04, което остави колектива на Коркут на седем точки от опасната зона и на шест от утрешния си съперник.

Програмата на 21-я кръг на Бундеслигата започва с наглед предрешен откъм крайния изход мач - намиращият се в добра форма Майнц 05 приема най-слабият гост в Бундеслигата. На практика обаче нещата не стоят точно така, защото новият наставник на Хановер 96 промени играта на отбора и сега саксонците изглеждат по съвсем друг начин - с добре подредена защита, по-голямо взаимодействие между полузащитата и бранителите и строга тактическа дисциплина. Завързан мач, който е много вероятно да завърши наравно.

Прогноза за: Майнц 05 - Хановер 96 2:1

 


Борусия Дортмунд - Айнтрахт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 15.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел


Борусия Дортмунд приема Айнтрахт Франкфурт само няколко дни след като "жълто-черните" победиха като гости "орлите" в Купата на Германия. Преди тази среща Борусия постигна две победи при гостуванията си на Брауншвайг и на Вердер, като впечатляващ бе успехът в Бремен, където възпитаниците на Клоп вкараха пет гола на своя съперник. След последните си успехи Борусия е на трето място, на четири точки от втория в класирането Байер Леверкузен.

Айнтрахт победи съименика си от Брауншвайг с 3:0 през уикенда, с което поизми позора от тежката загуба в Мюнхен по-рано. Трябва да кажем, че представянето на "орлите" в последните им пет мача (три победи) е много по-различно от това в предишните 15 срещи, когато отборът постигна само две победи. Айнтрахт заема 12-то място, на 4 точки от зоната на плейофите.

Единствената интрига в този мач може да дойде от евентуално подценяване на Айнтрахт от страна на домакините, което едва ли Клоп ще допусне да се случи.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт 2:0

 

 

Байерн Мюнхен - Фрайбург
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 15.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Байерн Мюнхен посреща Фрайбург, намирайки се в серия от 12 поредни победи и заемайки лидерската позиция в Бундеслигата на 13 точки от своя най-близък преследвач. Има ли кой да спре баварците? Този въпрос си задават специалистите, след като в последните си пет мача шампионите вкараха 14 гола, а допуснаха само 2.

Фрайбург в последните си два мача загуби от Майнц 05 и завърши наравно с Хофенхайм, с което заличи доброто си представяне в първия мач за годината срещу Байер Леверкузен. "Соколите" отново показаха същите слабости в защита, които демонстрираха през първата част от сезона, а срещу Байерн Мюнхен това ще бъде пагубно.

Когато в началото зададохме въпроса за това, кой може да спре шампионите, трябва да кажем, че едва ли това може да го направи Фрйбург. Ще бъде истинска изненада, ако домакините не спечелят този мач.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:0

 


Вердер Бремен - Борусия М'гладбах
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 15.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Ето един двубой, който би заинтригувал почитателите на т.нар. "завързани мачове". За лошата форма на Вердер през този сезон няма нужда да говорим. Бременци имат само една победа в последните си девет мача, а в последните си две срещи допуснаха осем гола във вратата си, което ги оставя на три точки от опасната зона.

Борусия М'гладбах влоши формата си. "Кончетата" имаха само четири загуби в първите си 15 мача от сезона, а сега в последните си пет двубоя нямат победа, освен това записаха три поражения. Амбициите на тима за топ 4 остават, надежда също има, защото разликата от четвъртия Шалке 04 не е голяма - само четири точки - но с тази игра Борусия трудно би осъществил намеренията си.

И двата отбора не се намират в добро състояние на духа след лошите резултати, което предполага, че съперниците ще се опитат да променят положението си. Не знаем доколко ще се оправдаят техните амбиции, но не е изключено съперниците да не успеят да се победят.

Прогноза за: Вердер - Борусия М,гладбах 1:1

 


Хофенхайм - Щутгарт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 15.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Хофенхайм има победа и две равенства в последните си пет мача. Отборът продължава да представя на публиката открит и динамичен футбол, независимо от съперника си, а това намира отражение в отбелязаните и получените голове - „селяните" са трети по вкарани попадения и трети по най-много допуснати голове. След 20 изиграни мача Хофенхайм се намира на 11-то място в класирането, на пет точки от опасната зона.

Последната победа на Щутгарт е от 7 декември, когато „швабите" победиха Хановер 96. Оттогава отборът изигра пет мача в Бундеслигата, в които допусна пет загуби. Последното унижение бе миналата седмица при домакинството на Аугсбург. Така Щутгарт се смъкна на 14-та позиция, на две точки от 16-то място.

Отсъстващи: Руди, Вукчевич; Дидави, Гентнер, Ибишевич.

Хофенхайм играе еднакво добре като гост и като домакин, докато Щутгарт се представя по-добре навън. С това всъщност свършва интригата в този мач, в който явен фаворит е Хофенхайм.

Прогноза за: Хофенхайм - Щутгарт 2:0

 


Брауншвайг - Хамбургер
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 15.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Това е дербито на аутсайдерите - последният в класирането посреща предпоследният. Ако погледнем моментното състояние на двата тима, то домакините спечелиха четири точки в последните си пет мача, но тук следва да отбележим и поражението от Борусия Дортмунд, където Брауншвайг се противопостави много сериозно на вицешампионите.

Що се отнася до Хамбургер, нещата там са сравними с истинско бедствие - „динозаврите" се намират в най-новия си ледников период, през който допуснаха шест загуби в последните си шест мача. Хамбургер никога досега не е губел четири мача на старта на втората част на сезона, така че евентуално поражение от Айнтрахт ще положи началото на поредния клубен антирекорд.

Отсъстващи: Корте, Ерл; Маниен, Теше, Байстер.

Мачът е добра възможност за Хамбургер да се опита да спре кризата, но също така и възможност за Брауншвайг да се доближи до спасителния бряг. Повечето специалисти смятат, че гостите са с по-големи шансове, заради по-качествения си състав, но пък саксонците демонстрират характер и пълно раздаване на терена в последните си срещи, което може да се окаже напълно достатъчно за победа в двубоя.

Прогноза за Айнтрахт Брауншвайг - Хамбургер 2:1


Байер Леверкузен - Шалке 04
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 15.02.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Михаел Вайнер

След три поредни поражения Байер започна да се поправя: отборът спечели последните си два мача в Бундеслигата, побеждавайки Щутгарт и Борусия М'гладбах. Байер никога досега не е имал толкова много победи след 20 кръга - 14.
Трябва да отбележим обаче, че колективът на Сами Хюпия е далече от предишната си кондиция- успехите на „аспирините" дойдоха много трудно, а мачът с Кайзерслаутерн от Купата завърши със загуба.

Шалке 04 отпадна от Купата на Германия по-рано, така че „миньорите" могат напълно спокойно да се съсредоточат върху представянето си в Бундеслигата. В последните си пет срещи гилзенкирхенци загубиха само две точки, а от началото на календарната година записаха три победи от три мача.

Отсъстващи: Круз, Дердийок; Аого, Хеведес, Кирхов, Учида, Хегер.

Двубоят се очертава да бъде много оспорван и с неясен изход. Двете последни победи на Байер не трябва да ни заблуждават, че тимът е излязъл от кризата, в същото време успехите на Шалке 04 над Хамбургер и Хановер 96 едва ли могат да дадат истинска представа за състоянието на „миньорите".

Прогноза за: Байер - Шалке 04 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149