Инвеститор влага 60 милиона в Херта


Н. Гавазов

Инвеститор влага 60 милиона в Херта

Херта може много бързо да реши своите финансови проблеми: финансовият инвеститор KKR вярва в международния потенциал на клуба от Бундеслигата и ще закупи част от клуба. За първи път финансов инвеститор получава част от клуб в Германия. Според източника на информацията, международната инвестиционна компания KKR е договорила почти 10% от столичния клуб. Като цяло, инвестициите е бъдат за 60 милиона евро, а стратегическото партньорство е за срок от седем години.

KKR, един от най-големите финансови инвеститори в света има възможност да увеличи своя дял до 33%. Финансовият мениджър на Херта Инго Шилер потвърди сключването на сделката: "Заедно с KKR ние разчитаме на ръст".

KKR ще получи и място в Борда на директорите на клуба. Освен това, инвеститорът няма да има никакво влияние върху вземането на спортни и икономически решения.

В значителна степен Херта иска да похарчи получените пари за погасяване на кредити, които са почти 37 милиона евро. Също така берлинчани искат да си откупят правата за маркетинг, телевизионни излъчвания и обществено хранене, които клубът заложи през последните години.

 

  Сподели
85