Бекенбауер: Гуардиола проваля Гьотце


И. Ангелов

Бекенбауер: Гуардиола проваля Гьотце

Легендата на футбола Франц Бекенбауер заговори за рачоравонието си спрямо решението на Пеп Гуардиола да ползва един от най-надарените полузащитници като нападател за Байерн Мюнхен. Според Бекенбауер това е разхищение на качествата на Марио Гьотце.

Бившата звезда на Борусия Дортмунд вече няколко пъти заема позицията на централен нападател, а това стана и в победата над Мьонхенгладбах миналия месец. 

Гуардиола често използваше система без нападател в Барселона, но почетният президент на Байерн смята, че 21-годишният трябва да заеме типичната си позиция:

"За мен няма смисъл Гьотзе да играе като нападател," цитира Sky90. "Така не правим на малкия никакви услуги, защото го поставяме срещу трима гигантски бранителя. Покрай тях Гьотце не се и вижда, те могат да го отвеят завинаги дори с едно покашляне. Толкова е просто."

"Байерн не трябва да проваля такъв потенциал в тази позиция. Разбира се, че може да играе там, но няма как да вземем най-доброто от него така. Мисля, че той е най-добър в позицията зад нападателя. Там той е много по-опасен."

Гьотце вкара 6 гола в 14-те си мача с Байерн този сезон. 

  Сподели
125