Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Херта - Нюрнберг
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 02.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

След три поредни победи, Херта се препъна във Франкфурт, което впрочем не промени класирането на тима до днешните срещи в Бундеслигата. Утре "Старата дама" може да се върне не само на загубените си позиции, но и да измести Волфсбуг от шестото място, ако разбира се, столичани вземат трите точки.

В 18-я кръг на Бундеслигата се случи чудо: Нюрнберг постигна победа, но така или иначе антирекордът на баварците си остава в сила. Разгромът с 4:0 над Хофенхайм е най-големият успех на "Клуба" за последните три години, а това даде надежда на феновете, че отборът им може да запази мястото си в елита.

Отсъстващи: Брукс, Баумйохан, Чигери; Маркос, Нилсон, Погатец, Балич, Хасебе, Щарк.

Нюрнберг няма загуба от Херта в пет поредни мача, а в шест от последните осем срещи баварците са празнували успеха. Нещата сега обаче са много различни и фаворит в утрешния сблъсък изглежда берлинският отбор. И една информация за размишление: и двата тима имат по шест загуби от началото на сезона. Херта се намира на осмо място, а Нюрнберг на 17-то.

Прогноза за: Херта - Нюрнберг 2:1

 


Байерн Мюнхен - Айнтрахт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 02.02.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Флориан Майер

Байерн спечели последните си 17 домакинства, а през този сезон мюнхенци все още не са губили точки на "Алианц Арена". Отборът на Гуардиола продължава участието си в три турнира и по всичко изглежда, че ще победи в единия, имайки в предвид разликата от десет точки пред втория в Бундеслигата Байер и колебливата игра на всички конкуренти.

Айнтрахт също участва в три състезания и вероятно това изигра лоша шега на "орлите", които нямат най-дългата и равностойна скамейка. Този факт няма как да не безпокои феновете на Айнтрахт, тъй като техният отбор ще трябва да изиграе през февруари цели седем мача - повече от всеки друг тим в Германия. Иначе, франкфуртци се намират в серия от три поредни срещи без загуба, а това позволи на тима да напусне опасната зона, от която в момента колективът на Фее изостава на две точки.

Отсъстващи: Бадщубер, Швайнщайгер; Челоци, Очипка, Кител, Штендер. В Байерн се завърнаха Робен и Рибери, а в състава на гостите Мадлунг и Барнета.

Няколко любопитни факта:

1. Айнтрахт няма победа над временния лидер в Бундеслигата от 1989 година.
2. Айнтрахт през този сезон не е губел мач, ако първи е откривал резултата (осем такива мача имат "орлите").
3. Наставникът на Айнтрахт е загубил от Байерн 12 от общо 15 мача.
4. Лидерът на Айнтрахт Алекс Майер е излизал на терена 14 пъти през този сезон, но въпреки това успя да запише на сметката си девет гола и две асистенции.


Предполага се, че Байерн ще доминира в срещата. Ако гостите искат да постигнат нещо, те ще трябва да играят с пълно себераздаване и да разчитат на някакво отпускане в редиците на своя противник, който вече солидно се е откъснал от своите преследвачи.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Айнтрахт 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199