Щутгарт - Байерн Мюнхен: Връщане на дълга


Н. Гавазов

Щутгарт - Байерн Мюнхен: Връщане на дълга

Щутгарт - Байерн Мюнхен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 29.01.2014г.
Час: 21:00
Съдия: Мануел Графе (Берлин)

Щутгарт - Байерн е пренесен мач от 17-я кръг на Бундеслигата, който трябваше да се състои в края на декември, но заради участието на баварците на Световното клубно първенство, срещата бе отложена. Дойде време да се даде дължимото на календара.

Щутгарт влиза в двубоя с четири загуби от последните си пет мача. Като домакин, преди четири дни "швабите" претърпяха поражение от Майнц 05, което влоши още повече положението на тима, намиращ се в момента на три точки от опасната зона. Едва ли нещата ще се подобрят и след утрешната среща - Щутгарт загуби последните си девет мача срещу баварците (2:0, 2:1, 2:1, 5:3, 6:1 и 2:0 в Бундеслигата; 6:3, 2:0 и 2:0 в Купата на Германия), а в последните 15 мача между тези два тима, "швабите" имат само един успех. Според статистиката, на "Мерцедес-Беенц-Арена" пристига най-страшният съперник на Щутгарт в Бундеслигата.

В предишният си анонс за Бундеслигата зададохме въпроса, кой може да спре Байерн? Надеждите на противниците на шампиона бяха свързани с Борусия М'гладбах, още повече, че през есента "кончетата" имаха своите шансове срещу баварците. В петък вечер обаче Байерн не остави никакви съмнения относно превъзходството си и побеждавайки съперника си с 2:0, колективът на Гуардиола има в актива си 15 победи от седем мача. Евентуален успех утре вечер ще означава, че Байерн ще увеличи дистанцията от преследвачите си на 13 точки.

За домакините няма да играят контузените Дидави, Функ и Рохас. Почти сигурно е, че треньорът Томас Шнайдер ще използва същите футболисти както в мача с Майнц 05, макар че Нидермайер и Сакай се борят за място в защитата.

В състава на Байерн няма промени в сравнение с петъчния мач. В лазарета се намират Ван Буйтен, Швайнщайгер и Бадщубер, а относно Манджукич, за него Гуардиола каза, че ще си помисли. Бастиан вероятно ще бъде заменен отново от Тиаго, а Рибери и Шакири се конкурират за място на левия фланг, не е изключено французинът да започне мача от пейката, тъй като страдаше от леко наряване.

Някои интересни факти:

- Щутгарт е отбелязал девет гола в 15 минути и по този показател (най-добър резултат в първия четвърт час) "швабите" са номер едно в Бундеслигата.

- Седмица преди този мач бяха разпродадени всички билети за него.

- Байерн отбеляза най-малко два гола в последните си девет мача в Бундеслигата.

- Байерн запази суха вратата си в 5 от последните си 6 мача в Бундеслигата.

- Щутгарт допусна най-малко два гола в последните си пет мача в Бундеслигата.

 

Към цялата смразяваща статистика за Щутгарт ще допълним и това, че отборът загуби 6 от последните си седем домакинства на Байерн Мюнхен. От пръв поглед става ясно, че "швабите" нямат особени шансове срещу шампиона и е по-вероятно Байерн да победи и увеличи разликата от своите преследвачи, отколкото Щутгарт да постигне положителен резултат.

Прогноза за: Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Щутгарт:

09 януари Вашко да Гама - Щутгарт 0:5 (Приятелска среща)
11 януари Цволе - Щутгарт 1:4 (Приятелска среща)
14 януари Аякс Кейп Таун - Щутгарт 1:1 (Приятелска среща)
21 януари Гройтер Фюрт - Щутгарт 0:2 (Приятелска среща)
25 януари Щутгарт - Майнц 05 1:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

21 декември Байерн Мюнхен - Раджа Казабланка 2:0 (Световно клубно първенство)
09 януари Ал Мерейх - Байерн Мюнхен 0:2 (Приятелска среща)
13 януари Ал Кувейт - Байерн Мюнхен 0:8 (Приятелска среща)
18 януари РБ Залцбург - Байерн Мюнхен 3:0 (Приятелска среща)
24 януари Борусия М - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Щутгарт - Байерн Мюнхен

99 срещи
18 победи за Щутгарт
20 равенства
61 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 208:116 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183