Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Херта - Вердер Бремен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 13.12.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Херта постигна много важна победа през миналата седмица като гост на Брауншвайг, с което спечелените точки от "Старата дама" в последните четири мача станаха 7. Така столичани отново се доближиха до зоната на евротурнирите - не е изключено след този кръг берлинчани да се озоват в топ 6.

Вердер е едно от големите разочарования на сезона. Бременци са без победа в четирите си последни мача от Бунделсигата, а падението на един от най-популярните отбори в Германия достигна своя пик с унижението от Байерн Мюнхен миналата седмица, когато Вердер загуби с 0:7 и се свлече на 16-то място в класирането.

Отсъстващи: Контузените Баумйохан, Лангкамп и Бен-Хатира няма да играят за домакините. Гостите са без Юнузович, Шмиц и Кроос, които се намират в лазарета. Прьодл и Фриц се възстановиха от травмите си, но не бяха включени в групата за мача.

Колкото и невероятно да звучи, очакванията са за равностоен двубой. Все пак фаворит за победа са домакините, които са по-уверени в силите си, с по-висок морал и изглеждат по-организирано.

Прогноза за: Херта - Вердер Бремен 1:0

 

 


Байерн Мюнхен - Хамбургер
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 14.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Байерн Мюнхен се намира в серия от седем поредни победи в Бундеслигата, освен това баварците спечелиха последните си осем домакински мача във вътрешния шампионат. В средата на седмицата мюнхенци претърпяха поражение в Шампионска лига от Манчестър Сити, но високото доверие в колектива на Пеп Гуардиола продължава да бъде високо и няма как да бъде иначе след убедителните победи срещу Дортмунд и миналата седмица срещу Вердер.

Както казахме в предишните си анонси, Хамбургер е един от отборите загадки в Бундеслигата. Как иначе бихме си обяснили футболният концерт в Леверкузен в началото на миналия месец, бойкото равенство на терена на кандидата за Шампионска лига Волфсбург и например домакинското поражение от Аугсбург? В момента Хамбургер се намира на 13-то място в класирането, на пет точки от опасната зона.

Отсъстващи: За Байерн няма да играят контузените Бадщубер, Швайнщайгер и Робен, както и наказаният Боатенг. Гостите имат по-големи кадрови проблеми - те няма да разчитат на Дикмайер, Демирбей, Вестерман и Райкович, които се намират в лазарета. Бейстер изтърпява наказание, а Адлер все още се намира във фитнеса.

Колкото и да е непредсказуем Хамбургер, едва ли "динозаврите" имат сили да направят интригуващ мача на "Алианц Арена". По-скоро хората на Ван Марвайк трябва да се опитат да избегнат повторение на миналогодишното фиаско, когато бяха унищожени с 9:2.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Хамбургер 4:0

 


Хановер 96 - Нюрнберг
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 14.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Въпреки многото си провали на родна земя през този сезон, Хановер 96 си остава най-домакинският отбор в Бундеслигата. Саксонците спечелиха 17 точки и всички те са извоювани на "ХДИ Арена". Последният успех е срещу участника в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт в началото на този месец.

Нюрнберг е единственият отбор в Бундеслигата, който все още няма победа през този сезон.За сметка на това баварците постигнаха цели 9 равенства и имат по-малко загуби от отбори в средата на седмицата. Това обаче никак не помага на Нюрнберг, защото тимът се намира на предпоследно място, на две точки от спасителния бряг.

Отсъстващи: Домакините ще бъдат без контузените Франка, Фелипе, Шулц и Конан. Щиндл е под въпрос за този мач. Гостите няма да могат да разчитат на контузените Антонио и Гебхарт.

Нюрнберг е без победа в последните си пет мача срещу Хановер 96. През този сезон баварците изглеждат по-слаби от миналата година, когато тук бяха пометени с 4:1. Логиката сочи, че саксонците трябва да спечелят мача.

Прогноза за: Хановер 96 - Нюрнберг 2:1

 

 


Хофенхайм - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 14.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

След четири мача без победа, Хофенхайм се наложи с 2:1 над Айнтрахт Франкфурт и то го направи като гост. Преди това "селяните" отстраниха от Купата на Германия Шалке 04. Отборът от Зинсхайм се намира на 11-то място в класирането и има в своя актив 17 точки - шест повече от опасната зона.

Борусия Дортмунд загуби три от последните си четири мача в Бундеслигата и "жълто-черните" се смъкнаха на трето място в класирането, на десет точки от лидера Байерн Мюнхен и на шест от втория Байер Леверкузен. Въпреки проблемите във вътрешното първенство, колективът на Юрген Клоп успя да се класира за плейофите на Шампионска лига - направи го в последните минути на двубоя в Марсилия, благодарение на точния удар на Кевин Гроскройц.

Отсъстващи: Вукчевич и Тескер от домакините, гостите са без Шмелцер, Суботич, Сократис, Бендер и Гюндоган.

Една от причините да очакваме много голове е статистиката - на нито един стадион през този сезон не са отбелязвани толкова много голове - 38, почти по 5 на мач. Другата причина да предполагаме голяма резултатност са проблемите в защитите на двата отбора. Относно победителя в мача, по-голямата класа на гостите предполага, че именно те ще спечелят мача.

Прогноза за: Хофенхайм - Борусия Дортмунд 2:3

 

 

Майнц 05 - Борусия М'гладбах
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 14.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Майнц 05 се намира в добра форма, макар че хората на Тухел спечелиха само една точка в последните си два мача. Отборът се представи достойно на Борусия Дортмунд, а в срещата с Нюрнберг победата бе изпусната заради нереализираните положения от страна на нападателите.

Формата на Борусия обаче е много по-добра. "Кончетата" спечелиха шест поредни мача и се изравниха по точки с третия в класирането Борусия Дортмунд. През миналата седмица мьонхенгладбахци надделяха над Шалке 04, демонстрирайки много добри и организирани действия в защита.

Отсъстващи: Мюлер, Бунгерт, Кох, Баумгартлингер, Шахин и Слишкович от домакините, гостите са без Домингес.

Предполага се, че срещата ще е много равностойна. Ако нападателите на домакините се представят както в мача си срещу Нюрнберг, тогава те ще се сблъскат с проблеми в този двубой.

Прогноза за: Майнц 05 - Борусия М'гладбах 1:2

 

 


Аугсбург - Брауншвайг
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 14.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Аугсбург спечели седем точки от последните си три мача и баварците се изкачиха на девето място в класирането, колкото има и осмият Майнц 05. По това време на годината Аугсбург винаги се е намирал в зоната на изпадащите, така че може да отчетем представянето на най-бедния отбор в Бундеслигата като много успешно.

Брауншвайг пък е най-слабият отбор в немския елит и това се вижда от резултатите на саксонците, които загубиха последните си три мача, без да успеят да отбележат гол. В момента Айнтрахт се намира на последно място в класирането и има в актива си само 8 точки, с три по-малко от 15-я Вердер.

Отсъстващи: Моравек и Екин от домакините, Бичакчич, Пертел, Райхел, Калиджиури и Хохшайд.

Предполага се, че Аугсбург ще се опита да установи контрол върху мача от първия съдийски сигнал. Домакините са с по-добър морал, по-качествен състав и е по-вероятно да спечелят мача, отколкото да загубят точки.

Прогноза за: Аугсбург - Брауншвайг 2:0

 


Волфсбург - Щутгарт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 14.12.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Волфсбург е без загуба в последните си седем мача в Бундеслигата, като в този период "вълците" успяха да победят като гости Айнтрахт Франкфурт и у дома си Борусия Дортмунд. Отличната форма на тима изкачи колектива на Дитер Хекинг на пето място в класирането, на пет точки от четвъртия Борусия М'гладбах.

Щутгарт продължава да се представя колебливо и това се дължи основно от проблемите, които "швабите" имат в отбрана. Отборът спечели два мача и загуби три от последните си пет срещи. В момента Щутгарт се намира на 10-то място в класирането с 19 точки.

Отсъстващи: Полак, Треш и Виейриня от домакините, Бока, Дидави и Какау от гостите.

Поредната равностойна среща в Бундеслигата. Волфсбург изглежда стабилен във всички линии, гостите пък въведоха организация в полузащитата и нападението си, но продължават да изпитват проблеми в защитата и вероятно това ще се окаже ключов фактор относно резултата в мача.

Прогноза за: Волфсбург - Щутгарт 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165