Леверкузен победи на гости на Дортмунд (видео)


И. Ангелов

Леверкузен победи на гости на Дортмунд (видео)

Байер Леверкузен гостуваше на Борусия Дортмунд в среща от петнадесетия кръг на германската Бундеслига, а днес гостите успяха да победят своя опонент с 1:0 в един мач, изпълнен с драматични и изнервени моменти. По един футболист за двата състава напусна и играта след червени картони.

Сон Хьонг-Мин отбеляза единственото попадение в тази среща в 18-ата минута, когато матира по хитър начин Гонзало Кастро, възползвайки се от трагично-действащата отбрана на домакините в случая. 

След попадението Дортмунд владееше повече и създаваше шансове, но Ройс и Левандовски нямаха късмета да реализират. В 80-ата минута Емир Спахич бе изгонен за Леверкузен, когато влезе остро с два крака срещу Левандовски. Така в оставащото редовно време и 6 минути продължение Дортмунд съсипа опонента си от атаки, но не промени резултата.

В 88-ата минута Левандовски бе близо до гол. Последва изгонване на Папастатопулос за домакините, но те продължиха да пресират. В 95-ата минута Ройс пропусна най-доброто положение за Дортмунд, когато се поколеба от добра позиция. След минута той пробва късмета си и от пряк-свободен удар, но без успех и това бе всичко днес.

1 Байерн Мюнхен




41т.
2 Байер Леверкузен




37
3 Борусия Дортмунд




31
4 Борусия Мьонхенгладбах




31
5 Шалке 04




24

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104