Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Нюрнберг - Майнц 05
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 06.12.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

Нюрнберг ще посрещне Майнц 05 в мач от 15-я кръг на Бундеслигата и ще се опита да запише първа победа не само в шампиона на немския елит, но и през сезона. Баварците имат три загуби в последните си пет мача, както и четири поражения в досегашните си седем домакинства. Това всъщност и обяснява, защо Нюрннберг е предпоследен в класирането, с актив от осем точки, колкото има и Брауншвайг.

Майнц 05 се представя впечатляващо от началото на сезона и едва ли някой е очаквал, че в началото на последния месец от календарната година отборът ще се намира в топ 8. Майнц 05 спечели три от последните си пет мача, а миналата седмица се представи достойно срещу Борусия Дортмунд, въпреки загубата с 1:3.

Отсъстващи: Антонио, Гебхарт, Фойлер и Щарк от домакините. Гостите са без Баумгартлингер, Сото, Мюлер, Кох, Бунгерт и Шахин.

Изключително интересен двубой се очертава на "Грундиг". Определено гостите разполагат с по-качествен отбор, а и играчите са с по-висок морал. Домакините са предпоследни, но нека отчетем факта, че в осем от мачовете си завършиха наравно и имат по-малко загуби отколкото своя съперник. Напълно е възможно да станем свидетели на първата победа на Нюрнберг през сезона, но не по-малко вероятно е да видим как Майнц 05 постига третият си успех навън през сегашната кампания.

Прогноза за: Нюрнберг - Майнц 05 1:1

 

 

Щутгарт - Хановер 96
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 07.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Мач, в който среща си дават два тима, които освен, че са съседи в таблицата за класиране, но и се представят неуспешно в последните си двубои. Щутгарт е с една победа от осем мача, като "швабите" претърпяха поражения срещу Шалке 04 миналата седмица и преди това срещу Борусия М'гладбах, допускайки общо пет гола във вратата си. Хановер 96 също има един успех в последните си осем двубоя, с тази разлика, че саксонците миналият уикенд надделяха с 2:0 над Айнтрахт Франкфурт.

Отсъстващи: Бока, Дидави и Какау за домакините. Гостите са без Фюри, Фелипе, Гьокдемир, Шулце, Дирсен, Франка, Щендел, Касумович и Конан.

Последните лоши резултати на Щутгарт са обусловени и от срещите с отбори от топ 6, но също така трябва да кажем, че хаосът в отбраната на "швабите" продължава с пълна сила и оттам идват основните проблеми за тима. При Хановер 96 картината е почти същата с едно допълнение - нападението на саксонците все още не успява да намери себе си. Казаното предполага, че фаворит в мача са домакините, още повече, че Хановер 96 по традиция играе много слабо навън.

Прогноза за: Шутгарт - Хановер 96 2:1

 


Хамбургер - Аугсбург
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 07.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Хамбургер посреща Аугсбург и ще се опита победи своя съперник, което би позволило на "динозаврите" да изпреварят баварците в класирането. Представянето на северняците под ръководството на Ван Марвайк може да определим по-скоро като стабилно, като в последните си два мача тимът спечели четири точки след домакинска победа над Хановер 96 и равенство във Волфсбург. Така след 14 изиграни мача Хамбургер е 11-ти с 16 точки.

Аугсбург, най-бедният клуб в Бундеслигата, прави един впечатляващ сезон. Обикновено по това време на годината сме свикнали да виждаме тима в зоната на изпадащите или около нея, но сега баварците са десети и имат в актива си 17 точки. Както Хамбургер, те също имат победа и равенство в последните си два двубоя, при това без да допуснат гол във вратата си.

Отсъстващи: Хамбургер ще е без Нойхаус, Щрицел, Дикмайер, Лам, Райкович, Вестерман, Демирбай, Нафиу и Щейман. Гостите пристигат без Гелиос, Манингер, Моравек и Екин.

Наблюдавайки формата на двата тима, спокойно може да кажем, че ни очаква един равностоен двубой. Предимството на домакините обаче е в това, че те имат начело един опитен специалист като Ван Марвайк, а и съставът на "динозаврите" е с малко по-добро качество от този на своя съперник. Нека добавим тук и подкрепата на трибуните - всички тези детайли ни дават пълно основание да предположим, че Хамбургер би трябвало да спечели мача.

Прогноза за: Хамбургер - Аугсбург 2:1

 


Айнтрахт - Хофенхайм
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 07.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Айнтрахт се намира в серия от девет мача без победа, като една от причините за лошите резултати на тима са свързани с отклоняването на вниманието в Лига Европа, а друга с отсъствието на важни играчи и нелеката програма. Как обаче бихме си обяснили поражението на "орлите" миналата седмица от намиращия се в криза Хановер 96? Лошите резултатите смъкнаха франкфуртци на 15-то място в класирането, където те изпреварват 16-я Фрайбург само с по-добрата си голова разлика.

Хофенхайм също се намира в лош период, след като спечели само един мач от последните си девет срещи. Миналата седмица "селяните" завършиха 4:4 с Вердер у дома си и така сложиха край на трите си поредни загуби, а спечелената точка даде глътка въздух за колектива на Гиздол, който има 14 пункта в актива си е 15-ти в класирането.

Отсъстващи: Домакините ще са без Челоци, Рус, Айгнер, Ланиг, Мейер и Щендера. За гостите няма да играят Патерок, Щолц, Вийзе, Браафхайд, Делпиере, Ромарио, Вукчевич и Вейс.

Ако Айнтрахт не спечели този мач, тогава "орлите" ще се окажат в много лоша ситуация, която може да повлече след себе си тежки последствия. Това предполага, че възпитаниците на Фее ще дадат всичко от себе си в срещата, още повече, че в строя се завърнаха някои от контузените играчи. Преди обаче да посегнем към "единицата", само ще припомним, че единствените три победи на Хонфенхайм от началото на сезона са навън. А това означава, че домакините трябва много да внимават за контраатаките на своя противник, ако не искат да поднесат на феновете си поредният неприятен сюрприз.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм 1:0

 

Борусия М'гладбах - Шалке 04
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 07.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Борусия за първи път от сезон 1995/96 постигна пет поредни победи, което изкачи тима на трето място в класирането, с 28 точки - три по-малко от третия Дортмунд. Шалке 04 пък записа четири мача без загуба, включително "миньорите" победиха като гост Херта, а тук ще добавим, че гилзенкирхенци са без загуба навън от 14 август, когато бяха победени с 2:1 от Хановер 96. За 14 изиграни мача Шалке 04 събра 24 точки, което засега ги оставя на пето място в класирането, на точка пред Волфсбург.

Отсъстващи: Домингес от домакините, за гостите няма да играят Хилдебранд, Аого, Пападопулос, Анана, Горецка, Хьогер и Хунтелааар.

Говорейки за победите на Шалке 04 навън, трябва да кажем и това, че Борусия установи нов клубен рекорд, постигайки седем домашни победи на старта на турнира (7). Мачът в Мьонхенгладбах се очертава да бъда много равностоен, леко предимство имат домакините, които ще разчитат на подкрепата на трибуните, а също така не бива да забравяме и това, че в сряда "миньорите" ще приемат Базел в решаващ мач от Шампионска лига.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Шалке 04 1:0

 

 


Вердер - Байерн Мюнхен
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 07.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Вердер не може да се похвали с добри резултати. За последно бременци не са допускали гол във вратата си в домашния мач от деветия кръг срещу Фрайбург (0:0), а последната спечелена среща е в единадесетия кръг срещу Хановер 96. "Музикантите" много пропускат - само в последните си три мача получиха десет гола. Като цяло, Вердер постигна само една победа в последните си осем мача и се свлече на 13-то място в класирането на пет точки от 16-я Фрайбург.

Ако погледнем графиката на последните мачове на Байерн през този сезон, може да си помислим, че някой е умрял. Всъщност, умря интригата в шампионата на Германия, където Байерн продължава да установява рекорд след рекорд и вече се откъсна на четири точки от своя най-близък преследвач. При това колективът на Пеп Гуардиола играе много уверено, постигайки победа всяка седмица. В случай, че Байерн победи Вердер, а Байер и Борусия Дортмунд завършат наравно, тогава баварците ще станат есенен шампион - за 19-ти път в своята история, а почти винаги есенният шампион триумфира и с титлата за годината.

Отсъстващи: Прьодл, Шмиц, Юнузович и Кроос няма да играят за домакините. Гостите са без Бадщубер, Робен, Швайнщайгер, Шакири и Писаро.

Интригата в този мач опира до статистиката. Нито един друг отбор освен Вердер не е побеждавал толкова много Байерн Мюнхен. Също така "музикантите" са отборът който е вкарал най-много голове на баварците. Но тези предания са за отдавна отминали дни. Едва ли сегашният Вердер е способен на подобно нещо.

Прогноза за: Вердер - Байерн Мюнхен 0:2

 


Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 07.12.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Флориан Майер

С какъвто и резултат да завърши този мач, резултатът може да радва най-вече Байерн Мюнхен. Борусия може да загуби точки, Байер също може да се лиши от тях, а е напълно възможно и двата тима да не се победят - всеки един от тези резултати няма да бъде от полза за интригата в шампионата на Бундеслигата. Борусия е трети в класирането, на три пункта от "фармацевтите" и на седем от Байерн Мюнхен. Освен това, само след четири дни "жълто-черните" ще пътуват до Марсилия за последен, решаващ мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Байер не е побеждавал Борусия в четири поредни мача - повече, отколкото всеки друг тим в шампионата на Германия. През миналия сезон колективът на Клоп убедително се наложи над "аспирините", вкарвайки им три чисти гола, а в Леверкузен Байер все пак вкара два гола на съперника си, но получи три.

Сега ситуацията е малко по-различна, защото Борусия, който имаше и без това къса скамейка, в момента страда от контузени футболисти. Извън строя са Хумелс, Шмелцер, Суботич, Гюндоган и Ройс - страшно! За гостите няма да играят Палоп, Хилберт и Сам.

Повечето специалисти смятат Борусия за най-добрият контраатакуващ отбор в Бундеслигата, но според статистиката, най-много голове след контраатаки вкарва Байер. Мачът ще е много интересен, още повече, че заради кадровите проблеми на домакините тях няма как да ги определим като фаворити. По-скоро бихме казали, че срещата с Байер ще е много тежък изпит за "жълто-черния" тим и е много вероятно да видим, как двата съперника не успяват да се победят.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Байер 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214