Борусия с труден успех в Майнц (видео)


И. Ангелов

Борусия с труден успех в Майнц (видео)

Борусия Дортмунд гостуваше на Майнц 05 в мач от поредния 14-ти кръг на германската Бундеслига, а днес гостите стигнаха до успеха си по труден начин с 3:1 след резултатно второ полувреме, в което всички четири попадения паднаха към края на срещата.

В първата част и двата отбора нацелиха горната греда на своя опонент, но Левандовски бе най-близо до гол, когато пропиля изключителен шанс от непосредствена близост.

В 70-ата минута тук Обамеянг откри резултата с невероятно изпълнение от пряк-свободен удар. Ударът му бе неспасяем, отклонявайки се и от гредата преди да оплете мрежата. В 73-ата минута Пишчек направи нарушение срещу Мали в наказателното поле и Чопо-Мотинг върна гола от дузпата.

В 78-ата минута Левандовски върна предимството за своите, като го направи отново от дузпа, изработена от Обамеянг. Той бе заобиколил вратаря, но Елкин Сото спря ударът му по празната врата с ръка за нарушението. В 90-ата минута на този мач Вайденфелер извади своите с 3-те точки, когато спаси удар на появилия се преди секунди Бенедикт Салер за домакините.

В самия край на срещата Дурм бе намерен в наказателното поле и се завъртя добре срещу Кариус, който го фаулира за нова дузпа и нов гол за Левандовски от бялата точка - 3:1.

 

1   Байерн Мюнхен




38т.
2   Байер Леверкузен




34
3   Борусия Дортмунд




31
4   Борусия Мьонхенгладбах




25

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
96