Байерн с уверена победа над Брауншвайг (видео)


И. Ангелов

Байерн с уверена победа над Брауншвайг (видео)

Байерн Мюнхен прие Айнтрахт Брауншвайг в мач от поредния 14-ти кръг на германската Бундеслига, а днес първия в класирането победи последния с 2:0. Този резултат е твърде постен за това, което можеше да причини европейския шампион на своя опонент, но и с късмет гостите успяха да съхранят на няколко пъти вратата си.

Още във 2-ата минута Ариен Робен откри резултата. Той получи добър пас над отбраната, стреля от воле, но ударът бе избит в гредата и топката се върна отново в него, за да открие резултата. Това бе 5-ото попадение на Робен в лигата. Трябва да се каже, че гостите бяха наредени в схема 6-4-0 за този мач, и Байерн владееше близо 80% от времето топката. 

Така в 30-ата минута Робен вкара отново. Този път по подобен начин той бе намерен от Кроос, овладя и заби топката в тавана на вратата през вратаря Давари с ляв крак.

Любопитно бе началото на второто полувреме, когато Брауншвайг стигна до първи удар. В 54-ата минута гостите създадоха и второ положение пред Нойер. В 71-ата минута Робен се размина с хеттрика, нацелвайки горната греда. В 83-ата той пропусна и нов добър шанс. В 85-ата минута пък Белараби нацели гредата на Нойер.

 

1 Байерн Мюнхен




38т.
2 Байер Леверкузен




34
3 Борусия Дортмунд




31
4 Борусия Мьонхенгладбах




25

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
96