Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хановер 96 - Брауншвайг
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 08.11.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Кнут Кирхер

Хановер 96 се намира в много лоша серия от шест мача, в които успя да вземе само една точка - при домакинството си на Херта. Още по-обезпокояващото за колектива на Мирко Сломка е това, че той е без победа в две поредни срещи на "ХДИ Арена" и то при положение, че имаше за съперници отборите на Херта и Хофенхайм. Така Хановер 96 се смъкна на десето място в класирането и има в актива си 13 точки - пет повече от опасната зона.

Брауншвайг показа признаци на съживяване, опитвайки се по всякакъв начин да докаже, че етикетът "най-слаб отбор в Бундеслигата" не трябва да бъде слаган на тима. Айнтрахт постигна впечатляваща победа при гостуването си на Волфсбург, а през миналия уикенд хвърли истинска бомба, надделявайки с 1:0 над кандидата за топ 4 Байер Леверкузен. Тези резултати обаче не доведоха до изменения в позицията на тима в класирането и той продължава да е последен със само седем точки в своя актив, при това с голова разлика 8:23.

Отсъстващи: Франка, Фелипе, Пандер, Черундоло, Конан, Марчело, Сане за домакините. Гостите са без Хошдейт, Петкович, Рейчел, Крац и Корейра.

38 години любителите на немския футбол трябваше да чакат, за да станат свидетели отново на саксонското дерби. Само за статистиката ще кажем, че през 70-те години Хановер 96 доминираше в противопоставянето си с Айнтрахт, но пък последните два сблъсъка между тези два тима бяха спечелени от Брауншвайг, който продължи участието си в елита, докато хановерци поеха към по-долните дивизии.

Трудно е да се каже какво може да очакваме в утрешния мач. Класата на Хановер 96 е по-голяма, но формата на тима е лоша, докато гостите се намират в психологически подем след своя успех над Байер. Все пак, логиката сочи, че би трябвало да се доверим на домакините, за които този мач е добър повод да приключат с лошата си серия и най-после да зарадват феновете си.

Прогноза за: Хановер 96 - Айнтрахт Брауншвайг 1:0

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 1.72
Равен - 3.75
Брауншвайг - 4.50

 


Байерн Мюнхен - Аугсбург
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 09.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Баварското дерби, заедно със саксонското е част от програмата на 12-я кръг на Бунделигата, но ако в мача в северната част на Германия все пак има някаква интрига, то на "Алианц Арена" единствената въпросителна е с колко гола мюнехнци ще победят гостуващия Аугсбург. Най-богатият отбор в страната срещу най-бедният. Разликата обаче не е само във финансово отношение. Баварците се намират в невероятна форма и от началото на сезона колективът на Пеп Гуардиола има само две равенства във всички турнири - шампионите се класираха за плейофите в Шампионска лига и е лидер в класирането на Бундеслигата.

Аугсбург през миналата седмица победи с 2:1 Майнц 05 благодарение на двата гола на Хан и по такъв начин сложи край на серията си от три поредни загуби. "Белите" бяха започнали да се свличат към дъното, но успехът в последния кръг сложи край на свободното падане и в момента Аугсбург е 13-ти, с 13 точки в своя актив - с пет повече от опасната зона.

Отсъстващи: От домакините Раедер не е включен в групата за мача, с различни контузии се борят Бадщубер, Шакири и Писаро. Тиаго преминава рехабилитационен курс. Гостите са без Бобадила, който се възстановява във фитнеса.

Както казахме в началото, интрига почти няма в този мач - въпросът е с колко гола разлика ще победи Байерн. Предполага се, че домакините ще контролират срещата от първата до последната минута и ще се опитат с голове още през първата част да си обезпечат успеха. Шансът за Аугсбург е да се отбранява дълбоко и да разчита на контраатаки, но едва ли гостите ще имат много възможности за това.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Аугсбург 3:0

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 8.00
Аугсбург - 19.00

 

 

Шалке 04 - Вердер Бремен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 09.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Неубедителният в последно време Шалке 04 ще посрещне още по-неубедителният Вердер Бремен в мач от 12-я кръг на Бундеслигата. Гилзенкирхенци имат три победи, едно равенство и две загуби в последните си шест мача от вътрешното първенство, но с отчитане участието на тима във всички турнири картината не е добра: три загуби в последните пет мача на отбора. След 11 мача Шалке 04 се намира на шесто място в класирането с актив от 17 точки - с две по-малко от четвъртия Борусия М'гладбах и осем по-малко от третия Байер.

Вердер също е неубедителен. "Музикантите" записаха една победа и три равенства в последните си пет мача, но трябва дебело да подчертаем, че две от равенствата са домакински и то срещу непретенциозните Нюрнберг и Фрайбург. Поражението пък срещу Волфсбург е много тежко и в мача срещу "вълците" се видя, че бременци имат проблеми в отбранителен план, това впрочем се видя и при трудната победа срещу осакатения състав на Хановер 96. След 11 изиграни мача Вердер е осми в класирането с актив от 15 точки.

Отсъстващи: От домакините Анан и Обаси преминават курс по рехабилитация. Хогер, Клингенбург, Фарфан и Хунтелаар лекуват травми. За гостите няма да играят контузените Прьодл и Петерсен, във фитнеса се намират Баргфрайд и Стеванович.

Шалке 04 игра много добре до първия гол на Челси и с малко повече съсредоточеност и късмет, резултатът на "Стамфорд Бридж" можеше да не е толкова срамен. Вероятно "миньорите" ще се опитат да компенсират последствията от класическата загуба с добра и амбициозна игра срещу Вердер. Единствената причина, поради която може да се усъмним в осъществяване намеренията на домакините това е умората от мача в средата на седмицата. Иначе, гилзенкирхенци разполагат с по-качествен състав и логиката сочи, че би трябвало да победят своя съперник.

Прогноза за: Шалке 04 - Вердер 2:0

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.57
Равен - 4.00
Вердер Бремен - 5.50

 


Байер Леверкузен - Хамбургер
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 09.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Байер Леверкузен допусна изненадваща загуба при гостуването си на Брауншвайг в миналия кръг, а в средата на седмицата измъкна ценно равенство при гостуването си на Шахтьор Донецк в Шампионска лига. Пред това "аспирините" се намираха в серия от осем мача, от които спечелиха седем и завършиха наравно срещу Байерн. Байер е трети в класирането, с 25 точки в своя актив, изоставайки на четири точки от лидера.

Ван Марвайк пое бедстващия Хамбургер в края на септември и до миналата седмица "динозаврите" записаха три победи и две равенства под ръководството на холандския специалист. В миналия кръг обаче северняците допуснаха домакинско поражение от Борусия М'гладбах, страдайки основно от контраатаките на "кончетата". Така Хамбургер пропусна възможността да постигне положителен резултат и да се придвижи към средата на таблицата и след 11 мача заема 14-то място с 12 точки в своя актив.

Отсъстващи: За домакините няма да играят Палоп, който има проблеми с прасеца и Рейнарц, страдащ от травма на сухожилието. Бендер също няма да играе заради натрупани картони. Хамбургер е с по-големи проблеми и няма да разчита на контузените Диекмайер, Джуру, Демирбей и Рудневс. Във фитнеса се намират Райкович и Ринкон.

Байер е по-класният отбор и очакванията са, че "аспирините" ще доминират в мача. Вероятно хората на Сами Хюпия ще бъдат много амбицирани да внесат поправка в последните си неуспешни резултати и едва ли ще допуснат трета поредна грешка, така че очакванията са за победа срещу Хамбургер.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Хамбургер 2:1

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.50
Равен - 4.33
Хамбургер - 6.00

 

Борусия М'гладбах - Нюрнберг
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 09.11.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Намиращият се в добра форма Борусия М'гладбах посреща бедстващият Нюрнберг в мач от 12-я кръг на Бундеслигата и при успех "кончетата" ще затвърдят мястото си в топ 4. Колективът на Фавре е само с една загуба в последните си шест, записвайки при това четири успеха, включително с 2:0 над финалиста в миналогодишното издание на Шампионска лига Борусия М'гладбах, а миналата седмица "кончетата" победиха при гостуването си и Хамбургер. Борусия се намира на четвърто място в класирането, с 19 точки - една пред Волфсбург, който приема Дортмунд и на шест след Байер.

Нюрнберг определено страда през този сезон. Отборът е без победа от началото на сезона, а седемте досегашни равенства по никакъв начин не променят картината на слабото представяне на баварците. Миналата седмица Нюрнберг у дома си претърпя класическа загуба от Фрайбург и след 11 изиграни мача отборът воден от Вербеек има само 7 точки в актива и заема предпоследното място в класирането.

Отсъстващи: Домингес, Брауер и Нордвейт за домакините. Гостите са без Антонио, Гебхрат и Мак, коитои лекуват контузии, Балич и Илдиз имат ангажименти към националните си отбори, а Упхоф не е включен в заявката за мача.

Миналата година Борусия претърпя тук драматична загуба от Нюрнберг, но оттогава насам се промениха много неща. Баварците все още не успяват да намерят нужния баланс, освен това защита допуска твърде много грешки и позволява на противника да вкарва от елементарни ситуации. Срещу бързите "кончета" това ще е пагубно. Фаворит за победа в утрешния мач за домакините, които се намират в по-добра форма, имат по-малко кадрови проблеми и разполагат с по-качествен състав.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Нюрнберг 2:0

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 1.53
Равен - 4.00
Нюрнберг - 6.00

 

 


Волфсбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 09.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Волфсбург се намира в серия от три победни мача, включително миналата седмица "вълците" се наложиха при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт. Добрите резултати изкачиха хората на Хекинг на пето място в класирането, на точка от четвъртия Борусия М'гладбах.

Борусия Дортмунд от своя страна също се намира в серия от три поредни победи в Бундеслигата. В този период вицешампионите като гост спечелиха Рурското дерби, а в последния кръг пометоха с 6:1 Щутгарт. През седмицата обаче "жълто-черните" отстъпиха на Арсенал в домакинския си мач от Шампионска лига и по този начин застрашиха класирането си за плейофите на престижния турнир. В момента Борусия се намира на второ място в класирането на вътрешния шампионат, на точка от лидера Байерн Мюнхен.

Някои интересни факти около този мач:

- 28 точки след 11 мача Борусия е събирал само веднъж в своята история - в шампионския сезон 2010/11

- Волфсбург има само една загуба в последните си десет домакински мача. Изненадващото е, че това се случи срещу най-страшния авторитет Браншвайг

- Борусия не е губил мач във Волфсбург вече четири години

- Роберт Левандовски е най-добрият голмайстор в Бундеслигата за 2013 година

- В четирите последни мача между утрешните съперници бяха вкарани общо 21 гола


Отсъстващи: Диего, Коо, Треш и Виериня са с контузии. За гостите няма да играя Пишчек и Гюндоган.


Най-доброто лечение на загубен мач е да постигнеш победа в следващата си среща. Именно с такава нагласа ще пътува Борусия Дортмунд до Волфсбург след поражението си от Арсенал в средата на седмицата. По принцип двубоят би трябвало да има характер на дерби - все пак петият приема вторият в класирането, но разликата в класите между двата съперника е достатъчно голяма, за да дадем доверието си на гостуващия отбор. Все пак, нека имаме и едно наум за онова 3:3 тук през миналия сезон.

Прогноза за: Волфсбург - Борусия Дортмунд 1:2

 

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 4.50
Равен - 3.80
Борусия Дортмунд - 1.72

 


Хофенхайм - Херта
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 09.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Хофенхайм е без победа в последните си три домакински мача - срещу Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен "селяните" претърпяха поражения, а срещу другият кандидат за топ 4 Шалке 04 Хофенхайм измъкна равенство 3:3. Единственият успех в този период (последните си пет мача) е при гостуването на Хановер 96 с впечатляващото 4:1. Колективът на Маркус Гиздол се представя много по-добре от миналата година, освен това при този специалист Хофенхайм няма две поредни загуби и след 11 изиграни мача заема девето място в класирането и има в актива си 13 точки.

Херта загуби последните си два мача (срещу Байерн и Шалке 04), но преди това берлинчани постигнаха две победи и равенство, което позволи на "Старата дама" да остане в горната половина на таблицата за класиране. Херта се намира на седмо място в класирането, с 15 точки в своя актив.

За Хофенхайм няма да играят Браафхейд и Делпиер, които имат ангажименти към националните си отбор. Вукчевич преминава курс по рехабилитация, Вейс и Грифо преминават индивидуално обучение, а Саси и Лудвиг отпаднаха от групата по неизвестни причини. За гостите няма да играят Баумйохан, който лекува кръстни връзки, а Вагнер е наказан.

Предполага се, че двубоят ще е много оспорван. Двата отбора са с равностойни състави, което предполага, че и в битката помежду им трудно някой тим ще успее да надделее над другия. Домакините имат леко предимство заради подкрепата от трибуните, още повече, че Херта няма победа като гост, въпреки че берлинчани в няколко мача навън бяха близо до пълен успех.

Прогноза за: Хофенхайм - Херта 1:1


Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.20
Равен - 3.40
Херта - 3.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167