Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 01.11.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Флориан Майер

Единадесетият кръг в Бундеслигата ще бъде открит с мача Борусия Дортмунд - Щутгарт. След загубата при гостуването си в М'гладбах с 0:2, колективът на Юрген Клоп много бързо се съвзе и постигна три поредни победи във всички турнири, включително успехът с 2:1 на "Емирейтс" и не по-малко впечатляващото 3:1 на "Фелтинс-Арена" в Гилзенкирхен. Така "жълто-черните" събраха 25 точки - с една по-малко от Байерн Мюнхен - и заемат второто място в класирането.

Относно Щутгарт, отборът се стабилизира и е четвърти мач без загуба, но и "швабите" нямат победа в последните си три срещи, включително и при домакинството си на Нюрнберг през миналия уикенд. Отборът воден от Шнайдер има в актива си 13 точки, които засега му осигуряват осмо място в класирането.

За домакините няма да играят Пишчек и Гюндоган, които провеждат курс по рехабилитация, но Клоп показа, че може да играе и без тях. По-сериозни са проблемите при гостите, които няма да разчитат на наказания Рюдигер и на Дидави, който се възстановява след счупен хрущял и лекуващият травма на прасеца Какау.

Интересното е, че в последно време мачовете между двата тима са преминавали много оспорвано тук. Феновете още помнят онова 4:4 през март миналата година, а колкото и невероятно да ви се струва, но последният успех на Борусия срещу Щутгарт на "Сигнал-Идуна Парк" е от 27 септември 2008 година. Сега обаче "швабите" си имат своите сериозни проблеми, отборът все още не успява да намери необходимия баланс и по никакъв начин не може да ни убеди, че е в състояние да се противопостави на своя съперник. Логиката подсказва, че победител в мача ще е Борусия.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Щутгарт 1:0

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.25
Равен - 6.00
Щутгарт - 12.00

 


Брауншвайг - Байер Леверкузен
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 02.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Айнтрахт Брауншвайг посреща Байер Леверкузен в мач от единадесетия кръг на Бундеслигата. До този момент новакът в елита има само една победа и едно равенство и едва ли съботният съперник е най-подходящ за увеличаване на точковия баланс. Саксонците се очертават като най-слабият отбор в шампионата и не само защото заемат последното място в класирането с най-малко отбелязани гола и най-много пропуснати такива, а защото играта, която демонстрират не съответства на стандартите на елита.

Байер Леверкузен ще пътува на север с добро самочувствие, подплатено от факта, че е в серия от осем мача без поражение във всички турнири. За този период от време хората на Сами Хюпия постигнаха седем победи и завършиха наравно само с Байерн Мюнхен, при това отбелязах 19 гола и допуснаха само пет. След десет изиграни мача в шампионата на Бундеслигата Байер дели второто място с Борусия Дортмунд, изоставайки само на точка от лидера Байерн Мюнхен.

Петкович и Кореа преминават курс по рехабилитация и няма да участват в мача, Хошейд се възстановява от травма. Бел Араби е под въпрос и състоянието му ще бъде оценено на утрешната тренировка. За гостите няма да играят контузеният Стафидис и Рейнартц, който има проблеми със сухожилието. Ломб не е включен в групата. Бендер, който днес подписа нов договор, се завръща в стартовата единадесеторка.

Последната среща между тези два тима датира от далечната 1985 година. Тогава, на 13 април "аспирините" побеждават своя съперник с 2:0 и отмъщават за домакинското си поражение с 0:3 шест месеца по-рано. Картината в момента е пределно ясна и няма как да търсим интрига в двубоя - последният в класирането приема кандидатът за топ 4 и един от преследвачите на Байерн Мюнхен. Всъщност, интрига може да възникне по време на двубоя, ако гостите от Леверкузен подценят своя съперник. Това обаче едва ли ще бъде допуснато от Сами Хюпия, така че най-вероятно Байер ще прибави нови три точки към своя актив, а Брауншвайг ще продължи да затъва.

Прогноза за: Брауншвайг - Байер Леверкузен 0:2

Коефициенти от bet365:
Браунвшайг - 7.00
Равен - 4.33
Байер Леверкузен - 1.45

 

 


Нюрнберг - Фрайбург
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 02.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Нюрнберг срещу Фрайбург или дербито на слабаците, така специалистите определиха този мач, който има важно значение за двата тима по отношение на борбата им за запазване на елитния статут. Ние ще допълни, че това ще е двубой между единствените два тима, които все още нямат победа в шампионата. Разликата е, че Нюрнберг успя да завърши наравно в седем от срещите си, като има само една загуба в последните си пет мача, включително 1:1 при домакинството си на Борусия в края на миналия месец, докато Фрайбург е с общо пет равенства, две поражения в последните си пет срещи и едновременно с това "соколите" участват в Лига Европа, което може да им изиграе лоша шега по отношение на запазване на мястото в елита.

Новият наставник на Нюрнберг Вермеек няма да може да разчита на Антонио и Гебхарт, които се борят с травми, както и на Илдиз и Балич, които имат ангажименти към националните си отбори. Гостите са без Мужда и Терацино, които лекуват травми.

Определено ни очаква много интересен сблъсък. Последният успех на баварците над Фрайбург в елита е от 17 октомври 2008 година, когато "соколите" търпят поражение с 0:2. Ситуацията е много идентична с тогавашната. В момента гостите нямат вид на тим, който е в състояние да оцелее в Бундеслигата. Разпродажбата на няколко ключови футболисти, липсата на адаптация на новите попълнения, участието на два фронта - всичко това прави колектива на Щрайх да изглежда много нестабилен и уязвим. Предполага се, че двубоят ще е много оспорван, но очакванията са, че домакините все пак ще победят - заради собствената си публика, по-добрата си форма, а не е без значение и ролята на новия треньор, който може да вдъхне живот в своите футболисти.

Прогноза за: Нюрнберг - Фрайбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 2.00
Равен - 3.40
Фрайбург - 3.75

 

Хофенхайм - Байерн Мюнхен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 02.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

През миналата седмица Хофенхайм постигна трета победа за сезона, разгромявайки с 4:1 Хановер 96, като забележителното е, че "селяните" направиха това при гостуването си на саксонците. Освен спечелените три точки и влизането в топ 10, колективът на Гиздол сложи край на серията си от четири мача без успех.

Байерн Мюнхен има само една засечка в последните си 11 мача - при гостуването си на Байер Леверкузен в началото на миналия месец. Във всички останали двубои баварците постигнаха победи - както във вътрешния шампионат, така и по европейските терени, включително и на терена на вицешампиона на Висшата лига на Англия Манчестър Сити.

Домакините са без Вийзе, който все още тренира индивидуално, както и без провеждащият курс по рехабилитация Вукчевич. Делпиере, Вайс и Браафхейд пък са ангажирани с националните си отбори. В сряда тренировката пропуснаха Джонсън, Воланд, Полански и Стробл, но четиримата се включиха в днешните занимания. Байерн Мюнхен е без контузените Бадщубер, Шакири, Тиаго и Писаро. Робен се завърна към тренировки.

По принцип, Байерн Мюнхен много трудно играе в Зинсхайм. Последните пет мача между двата тима бяха винаги оспорвани, като баварците постигнаха две минимални победи и три равенства. Няма да е по-различно и утре. Вероятността домакините да победят своя съперник е минимална, но очакванията са за здрав мач, в който Байерн трябва да положи неимоверно големи усилия, за да вземе трите точки.

Прогноза за: Хофенхайм - Байерн Мюнхен 1:2

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 12.00
Равен - 6.00
Байерн Мюнхен - 1.25

 


Хамбургер - Борусия М'гладбах
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 02.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Хамбургер е в чудесна серия от пет мача без загуба във всички турнири, включително и победи като гост на Нюрнберг с 5:0 и Фрайбург с 3:0. По всичко изглежда, че с пристигането на Ван Марвайк лошият старт е забравен, а последните добри резултати оттласнаха "динозаврите" от дъното и сега те се намират на 12-то място, но само на 4 точки от топ 4.

Борусия продължава да демонстрира хубав, бърз и открит футбол, който носи резултати. Единствената засечка в последните пет мача бе гостуването на Херта в Берлин, където "кончетата" загубиха с 0:1. В този период обаче бе победен Борусия Дортмунд, а през миналата седмица бе разгромен Айнтрахт Франкфурт.

За Хамбургер няма да играе Дикмайер, Джуру, Демирбей и Райкович, които са контузени. Ринкон провежда индивидуални занимания във фитнеса. Гостите са без намиращите се в лазарета Домингес, Брауер, Даемс и Норвайт, който лекува оток в глезена.

Спокойно може да кажем, че срещата край река Визер ще е най-оспорваната на кръга. Това ще е сблъсък между два съперника, които показват амбиции в последните кръгове (за Борусия това се отнася от самото начало). Гостите имат по-качествен състав, но "динозаврите" намериха добрата си форма, а и ще имат подкрепата на публиката. Няма да е изненада, който и от съперниците да спечели трите точки, равенството също е много вероятен резултат. Мач за търсачите на силните усещания!.

Прогноза за: Хамбургер - Борусия М'гладбах 1:1


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.30
Равен - 3.50
Борусия М'гладбах - 2.90

 


Херта - Шалке 04
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 02.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Херта прави невероятен сезон и с 15 спечелени точки заема пето място в класирането на Бундеслигата. Отборът се намираше в серия от четири мача без загуба, преди да претърпи поражение с 2:3 при гостуването си на Байерн миналата седмица, но с играта си възпитаниците на Лухукау заслужиха уважението на претенциозната публика на "Алианц Арена".

Шалке 04, който е седми и има 14 точки в своя актив, е колеблив и отново демонстрира, че срещу лидерите играе слабо. "Миньорите" допуснаха две домакински загуби от Байерн и Борусия Дортмунд, а единствените победи дойдоха срещу слабаците Аугсбург и Брауншвайг. Дори при гостуването на Хофенхайм гилзенкирхенци не успяха да съхранят преднината си от два гола и бяха близо до поражението.

Отсъстващи: Баумйохан за домакините и Пападопулос, Анан, Хогер, Фарфан, Хунтелаар и Обаси от гостите.

Предполага се, че срещата ще е много оспорвана и равностойна. Домакините се намират в добра форма и ще имат подкрепата на трибуните, което е твърде вероятно да им донесе победата. Не е изключено обаче гостите най-сетне да намерят верния път към по-добрата си игра и да демонстрират нещо интересно, което да им позволи да си тръгнат от столицата с положителен резултат.

Прогноза за: Херта - Шалке 04 1:1

Коефициенти от bet365:
Херта - 2.30
Равен - 3.40
Шалке 04 - 3.00

 

Айнтрахт - Волфсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 02.11.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Марко Фритц

Айнтрахт през миналата седмица загуби в М'гладбах и по такъв начин бе сложен край на серията от девет мача на франкфуртци без поражение във всички турнири. След десет изиграни мача Антрахт е 14-ти и има в актива си 10 точки.

Волфсбург се намира в челото на таблицата за класиране и има пет точки повече от утрешния си съперник, но "вълците" редуват слаби със силни мачове и общо взето се представят много променливо за състава, който имат. Все пак, в последните си два мача хората на Хекинг записа две победи - като гост на Аугсбург и при домакинството си на Вердер.

Отсъстващи: Кител, Розентал, Швеглер, Стендера от Айнтрахт, а Волфсбург е без Фелипе, Коо, Треш, Виериня, Дост и Тоелке.

Фаворит в мача са домакините, които напоследък стабилизираха своята игра, освен това контузените се завърнаха в строя и Фее на практика разполага с най-доброто. Очаква се да станем свидетели на открит мач, с положения пред двете врати, така че защитниците на двата тима ще имат много работа.

Прогноза за: Айнтрахт - Волфсбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 2.30
Равен - 3.40
Волфсбург - 3.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171