Платини: Немският футбол жъне плодовете на своя труд


Н. Гавазов

Платини: Немският футбол жъне плодовете на своя труд

Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че футболните общности в Европа трябва да вземат пример в организирането на турнирите от Германия. Според ръководителя на европейския футбол, резултатите от добрата работа в тази страна се виждат от последния финал в Шампионска лига.

"Успехът на Германия не е свързан с чудеса. Това е резултат на много стриктно въплъщаване на набелязаната стратегия и смелата защитата на традиционните ценности във футбола. Когато останалите се поддават на изкушенията от международното финансиране или подписват със звезди от целия свят, трябва да приложиш голямо упорство и да запазиш своята вяра в ценностите. Именно това виждаме да се случва в Германия", заяви Платини.

"Фактите говорят сами за себе си. Цяла Европа говори за криза в тренировъчния процес, за това, че изходът в шампионатите е известен от по-рано, за изпразващи се стадиони и клубове, намиращи се на ръба на банкрута, немският футбол е картина, показваща добро здраве. В последния финал на Шампионска лига Германия пожъна плодовете на своя труд. Немската структура на собственост на клубовете не само доказа своята състоятелност, но го направи ефективно и убедително. Много в Европа завиждат на инфраструктурата в немския футбол", допълни французинът.

 

  Сподели
96