Рибери: Имало е моменти, когато парите от футбола не стигаха на семейството ми


Н. Гавазов

Рибери: Имало е моменти, когато парите от футбола не стигаха на семейството ми

Полузащитникът на Байерн Мюнхен и националния отбор на Франция Франк Рибери разказа за своето детство и за личния си живот. Както е известно, играчът, който се смята за основен претендент за "Златната топка" заради невероятното си представяне през миналия сезон, е един от най-заплатените футболисти в света. Според признанията на французина, в миналото това изобщо не е било така.

"Когато бях малък семейството ми живееше трудно. Баща ми режеше кабели, за да ни издържа. Мисля, че за своя характер трябва да благодаря на него. Старая се да не падам духом, никога не губя надежда. Освен това, опитвам се да получавам удоволствие от футбола. Точно така правя, че аз и другите да се чувстваме щастливи", заяви Рибери.

"С уважение се отнасям към другите - към силните и слабите. На терена играя с цялото си сърце. За мен важното са роднините и семейството. Ако някой от тях се чувства зле, на мен също не ми е добре. Опитвам се да отделям повече време на семейството си", каза още Рибери.

"Имаше моменти в миналото, когато парите спечелени на футболния терен не стигаха на семейството. Тогава се наложи да забравя за играта и заедно с баща си да започна да работя - строяхме пътища. Това е добър опит и не съжалявам за него. В началото на кариерата си дори не съм мечтал, че нещата при мен ще се развият по този начин. Футболът ми даде много и ми помогна да осигуря семейството си", завършва Рибери.

 

  Сподели
83