Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Щутгарт - Нюрнберг
Стадион: "Мерцедес - Бенц - Арена", Щутгарт
Дата: 25.10.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Гуидо Винкман (Керкен)

Щутгарт е без загуба при новия си треньор Михаел Вайзингер, но в последните си два мача "швабите" завършиха наравно при домакинството си на Вердер и при гостуването си на Хамбургер. След девет изиграни мача Щутгарт има в актива си 12 точки и заема осмо място в класирането на Бундеслигата.

Нюрнберг преживява тежки дни. Отборът все още е без победа и новият старши-треньор Вербеек трябва да промени това положение на нещата, извличайки максимална полза от играчите, с които разполага. В това отношение равенството при гостуването на Айнтрахт миналата седмица е една добра крачка в правилната посока.

За домакините няма да играят контузените Дидави, Лейтнер, Рохас и Абделауи. Рюдигер е наказан. За гостите няма да играят Антонио, Балиш и Гебхарт са под съмнение.

Предполага се, че Щутгарт ще доминира в мача, докато гостите повече ще се бранят. Всякакъв друг резултат различен от победа за "швабите" би се смятал за изненада.

Прогноза за Щутгарт - Нюрнберг 2:0

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 1.57
Равен - 4.20
Нюрнберг - 5.25

 

Байер Леверкузен - Аугсбург
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 26.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Байер Леверкузен посреща Аугсбург и ще се опита да се задържи на върха в Бундеслигата. "Аспирините" освен, че имам 22 точки и са трети в класирането на пункт след лидера Байерн Мюнхен, те влизат в двубоя с добро самочувствие и морал, след като постигнаха четири победи в последните си пет точки и завършиха наравно именно срещу баварците. Добре вървят нещата за колектива на Сами Хюпия и в Шампионска лига, където загубата от Манчестър Юнайтед на старта бе забравена с двете победи над Реал Сосиедад и Шахтьор Донецк.

Аугсбург е само с едно равенство в последните си четири мача и от добрия старт на баварците няма и помен. Последното поражение от Волфсбург у дома показа, че колективът на Марк Вайнзирел има проблеми с отбраната, а дисбалансът между полузащитата и нападението е очевиден. Аугсбург започна да се свлича надолу в таблицата за класиране и да се доближава до добре познатите места. В момента тимът е 13-ти, с актив от десет точки.

Отсъстващи: Ломб, Стафилидис и Йозтунай няма да играят за домакините. Гостите са без Гелиос, Осцолек, Верхаег, Бобадиля и Влаходимос.

Не е изключено Хюпия да даде почивка на някои от титулярите, които взеха участие в срещата с Шахтьор в средата на седмицата. Така или иначе, нереалистично е да си представим, че кандидатът за топ 4 ще загуби точки у дома си срещу един от редовните абонати за по-долната дивизия.

Прогноза за: Байер - Аугсбург 3:0


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.50
Равен - 4.33
Аугсбург - 6.00

 


Хановер 96 - Хофенхайм
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 26.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Хановер 96 се намира в серия от три мача без победа, в които взе само точка при домакинството си на Херта. Трябва да кажем обаче, че в този период саксонците гостуваха на Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд, срещу които се представиха достойно, допускайки минимални загуби. Колективът на Мирко Сломка след девет изиграни мача заема седмо място в класирането и има в актива си 13 точки.

Хофенхайм също влоши представянето си и "селяните" взеха само две точки в последните си четири мача. Впечатлява обаче равенството 3:3 срещу Шалке 04 и здравият мач против Байер Леверкузен, в който хората за Гиздол за малко не изравниха резултата. В момента Хофенхайм се намира на 11-то място в класирането и има в актива си 10 точки.

За домакините няма да играят Фелипе, който има проблеми с тазобедрената става, Пандер, лекуващ контузия на бедрото, Франка и Конан, който претърпя операция на глезена. Гостите ще бъдат без Патерок, Саси и Вукчевич, които лекуват различни травми, а Делпиере, Вейс и Браафхейд имат ангажименти към националните си отбори.

Като изключим мачовете срещу четирите големи отбора, Хановер 96 винаги е фаворит в своите домакинства. Така е и сега, но трябва да кажем, че Хофи няма да се предаде без бой и очакванията са за поредният здрав и равностоен мач в Бундеслигата, в който саксонците ще трябва много да се постараят, ако искат да го спечелят.

Хановер 96 - Хофенхайм 2:1

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.30
Равен - 3.50
Хофенхайм - 2.90

 

Майнц 05 - Брауншвайг
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 26.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Срещата Майнц 05 - Айнтрахт Брауншвайг е битка между два отбора, чиято форма в момента е много лоша. Отборът воден от Тухел изпадна в криза след добрия си старт и има само една точка в последните си 6 мача - домакинско равенство на Хофенхайм, което изпрати тима на 14-то място в класирането със само десет точки.

Лошата форма на Брауншвайг е перманентна. С просто око се вижда, че отборът е най-слабият в елита, въпреки че успя да победи преди два кръга Волфсбург и то като гост на "вълците". До този момент Айнтрахт има и едно равенство, като домакин на Нюрнберг, а спечелените четири точки засега оставят тима на последното място в класирането.

Отсъстващи: Кариус, Бунгерт, Кох и Баумгартлингер от домакините. Петкович, Кореа и Ношдайд за гостите. Добрите новини са от лагера на Майнц 05 - Мюлер, Мотинг, Шахин, Парк и Сото се завърнаха в отбора.

Майнц 05 е фаворит в този мач. Отборът има по-добро качество от този на своя съперник, освен това голяма част от контузените футболисти се завърнаха в строя, а не е без значение и подкрепата на публиката. Всякакъв друг резултат освен победа за Майнц 05 ще е изненада.

Прогноза за: Майнц 05 - Брауншвайг 2:0


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 1.53
Равен - 4.20
Брауншвайг - 5.75

 

Байерн Мюнхен - Херта
Стадон: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 26.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Байерн Мюнхен ще посрещне новакът Херта в среща от десетият кръг на Бундеслигата и ще се опита да запази преднината си пред своите преследвачи Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. Мачът идва само три дни след убедителната победа над Виктория Пилзен в Шампионска лига, но едва ли това би се отразило върху физическото състояние на европейския първенец, който помете чешкия си съперник без особени усилия и вече има пълен актив от точки в своята група. Добре вървят нещата за мюнхенци и в Бундеслигата, където баварците имат само две равенства от общо девет двубоя и с 23 точки са с пункт пред своите конкуренти. Последният отбор, който се сблъска с мощта на Байерн във вътрешния шампионат е Майнц 05 - миналата седмица "петиците" поведоха в края на първото полувреме, но след почивката хората на Гуардиола си казаха тежката дума, отбелязвайки четири гола във вратата на съперника си за крайното 4:1.

Херта ще пътува на юг с добро самочувствие след като постигна две победи в последните си три срещи. В края на миналия месец берлинчани победиха с 3:1 Майнц 05, а в последния кръг се наложиха и над претендиращия за място в евротурнирите Борусия М'гладбах. Между тези два двубоя столичани измъкнаха точка при гостуването си на негостоприемния Хановер 96 и по този начин "Старата дама" събра 15 пункта, които отреждат на тима 4-то място в класирането.

За домакините няма да играят Бадщубер, Данте, Шакири, Тиаго и Писаро, които се борят с различни травми. Извън групата са Вейхраух и Рейдър. За гостите няма да играят контузените Спринт, Баумйохан и Вагнер. Ндйенг излекува травмата си, но все още има работа във фитнеса.

Няма никакво съмнение, че в този мач фаворит е Байерн Мюнхен. Причините да твърдим това са много, най-голямата е, че баварците разполагат с по-качествен състав, силата на който например усети и английският вицешампион. Предполага се, че Гуардиола няма да позволи на своите футболисти да повторят опита с Майнц 05 и мюнхенци ще направят всичко възможно да вкарат ранен гол, с който да установят пълен контрол в срещата. Единствената интрига в мача е, на колко гола ще станем свидетели. Логиката сочи, че те ще са повече от 2.5

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Херта 3:0

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.10
Равен - 9.00
Херта - 21.00

 

Шалке 04 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 26.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Макар, че сега всички говорят за каталунизацията на Байерн Мюнхен и за това как баварската машина започва да гази всичко по пътя си, дойде време да станем свидетели и на "Майката на всички дербита". Без никакво съмнение, това е централният мач на кръга в Бундеслигата и не само това, защото сблъсъците между Борусия Дортмунд и Шалке 04 винаги са се радвали на специално внимание и сами по себе си са били нещо повече от обикновен мач.

Отборът от Гилзенкирхен влиза в двубоя след две поредни победи, но срещу леки съперници - у дома срещу Аугсбург и като гост на Брауншвайг. Преди това обаче "миньорите" не успяха да победят при гостуването си Хофенхайм, след като имаха два гола преднина, а мачът с Байерн Мюнхен се превърна в истинско фиаско и то пред родна публика - кой би искал да види как любимият му отбор бива унищожаван с четири чисти гола? Благодарение на спечелените седем точки в последните си три срещи, Шалке 04 се изкачи на пето място в класирането, на точка след четвъртия Херта.

Борусия Дортмунд се окопа на второто място след като победи с минимален резултат Хановер 96 миналата седмица. Успехът в този мач дойде много трудно, с единствен гол, който падна още в 4-та минута и феновете на вицешампиона трепереха до последно за трите точки. Иначе, в последните си пет срещи Борусия записа три победи с общ резултат 12-2, равенство в Нюрнберг и загуба с 0:2 в М'гладбах. През седмицата колективът на Юрген Клоп гостува и на Арсенал в Шампионска лига, срещу който постигна важна победа с 2:1.

За Шалке 04 няма да играят Пападопулос, който се намира във фитнеса, Анан се възстановява от операция, Фарфан е контузен, както и Хунтелаар, а Обаси започна индивидуални, леки занимания, но е далеч от завръщането си. Под въпрос е участието на Боатенг.

Борусия Дортмунд пристига без Гюндоган, Кел и Пишчек, които лекуват различни травми. Юрген Клоп обаче научи своите възпитаници да играят без тримата и това се видя в двубоя срещу Арсенал през седмицата.

Шалке 04 спечели и двата си мача срещу Борусия през миналия сезон, а също и контролата между двата отбора през лятото. Това е първият случай за последните 60 години, когато "жълто-черните" губят три поредни мача. В Германия, в рамките на Бундеслигата сметките са изравнени: съперниците имат по 29 победи. Интересното е, че Клоп като треньор има лоша статистика срещу Шалке 04, включително и начело на Борусия. Друг интересен факт е това, че Дортмунд стреля по противниковата врата два пъти повече от своя противник, но процентът на реализация е същия както при Шалке 04. Лошото за домакините е, че до този момент те са допуснали 19 гола, докато техният противник само четири пъти е вадил топката от мрежата си.

Не е ясно цялата статистика по-горе какво влияние ще окаже на утрешния мач. В него гостите влизат с по-добър морал и форма (Шалке 04 претърпя тежка домакинска загуба срещу Челси в Шампионска лига), освен това "миньорите" имат кадрови проблеми, които оказват влияние върху играта им. Предполага се, че срещата ще е равностойна, играчите на Шалке 04 ще се опитат да не оставят много свободни пространства в средата на терена и ще внимават да не губят топката при изнасянето и напред. Борусия няма да измени на своя стил и ще постоянно ще атакува, а нападателите ще стрелят при всяка една възможност. Много е вероятно съперниците да не се победят, но след спектакъла на "Емирейтс", повече може да твърдим, че Борусия ще си отмъсти за миналогодишните поражения.

Прогноза за Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:2

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 4.20
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 1.83

 

Волфсбург - Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 26.10.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Волфсбург победи Аугсбург като гост с 2:1, с което сложи край на серията си от две загуби - срещу Байерн Мюнхен като гост и като домакин на Брауншвайг. "Вълците" са девети в класирането с 12 точки. Вердер се намира в серия от четири мача без загуба, но последните три от тях са равенства. Бременци не успяха да спечелят домакинствата си срещу Фрайбург и Нюрнберг, но и избегнаха поражението в Щутгарт. Всички тези резултати изравниха Волфсбург с утрешния си съперник, така че победителят в утрешния мач ще може да се откъсне на три точки от своя конкурент.

Отсъстващи: Фелипе, Коо, Треш, Виеринха и Дост няма да играят за домакините поради различни травми. За гостите няма да играят Барфраде, Стеванович, Ди Санто и Петерсен.

Предполага се, че мачът ще е равностоен, с възможност всеки един от двата отбора да постигне победата. Домакините са с леко предимство заради подкрепата на своята публика.

Прогноза за: Волфсбург - Вердер Бремен 1:1

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 1.61
Равен - 3.75
Вердер Бремен - 5.50

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
77