Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хофенхайм - Байер Леверкузен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 18.10.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих

Хофенхайм започна сезона много по-добре от миналогодишния, но в последните си три мача "селяните" нямат победа. И при двете си гостувания - срещу Волфсбург и Майнц 05- възпитаниците на Гиздол не успяха да запазят преднината си, докато при домакинството на Шалке 04 Хофенхайм показа характер и след като в 13-та минута губеше с 0:2, успя да доведе нещата до 3:3.

Байер получава прекрасен шанс да излезе на първото място в турнирната таблица, от което "аспирините" се намират само на точка. В случай на победа над Хофенхайм, възпитаниците на Сами Хюпия ще успеят да изпреварят Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен и да се възцарят на немския трон, макар и само за един ден. В последните си мачове леверкузенци демонстрират много зряла игра, с добър баланс между отбраната и атаката. Вероятно и това е причината тимът да запише четири победи във всички турнири, като единствената засечка е само срещу Байерн Мюнхен в последния кръг.

Фабиан Джонсън най-вероятно няма да успее да се възстанови навреме, което означава, че Джереми Толан отново ще застане на левия край на защитата на домакините. Вукчевич е другият отсъстващ. Участие в мача няма да вземат Браафхед, Делпиере и Вейс, които имат ангажименти към националните си отбори.

Гостите са без контузените Бендер и Йозтунали, Ломб не е включен в групата за мача по усмотрение на треньора. Вероятно Кастро ще замени Ларс в средата на терена.

Крайно интересен мач се очертава в Зинсхайм. Поглеждайки към играта на Хофенхайм, ще видим, че отборът много се бори, не се предава, дори и когато губи в резултата, така че вероятно домакините ще дадат истинска битка на своите съперници, които впрочем са най-неудобния им противник: в последните десет мача между тези отбори Хофенхайм няма победа. Класата на Байер е по-голяма, статистиката също е в полза на гостите, но всяка серия рано или късно си има своя край. Дали пък сега няма да станем свидетели на подобно нещо, което разбира се ще бъде прието като изненада?

Прогноза за: Хофенхайм - Байер Леверкузен 1:1

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 3.50
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 2.00

 


Байерн Мюнхен - Майнц 05
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 19.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Байерн Мюнхен е без загуба в първите си осем мача от началото на сезона в Бундеслигата и допусна само три гола. Баварците постигнаха и две победи в Шампионска лига - като домакин на ЦСКА Москва и като гост на Манчестър Сити, не оставяйки никакви съмнения в превъзходството си.

След прекрасния си старт на сезона, Майнц 05 е без победа в последните си пет мача, четири от тях бяха загубени. Представителят на Бундеслигата отпадна и в турнира за Купата на Германия, претърпявайки домакинско поражение от Кьолн . В момента колективът на Тухел се намира на 11-то място в таблицата за класиране, с актив от десет точки.

За Байерн няма да играят контузените Бадщубер, Алкантара, Шакири и наказаният Вейраух. Гостите са без Кох и Бунгерт, които лекуват травми, както и без Кариус, който не бе включен в групата за мача. Свенсон тренира в четвъртък, а Баумгарттлингер се завръща след четириседмично отсъствие - участието на двамата е под въпрос.

Очакванията към мача са, с колко гола ще загубят гостите. Предполага се, че домакините ще доминират от самото начало и ще направят всичко възможно да вкарат ранен гол, след което да продължат в малко по-спокойно темпо.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Майнц 05 3:0

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.10
Равен - 9.00
Майнц 05 - 23.00

 

Борусия Дортмунд - Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 19.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Борусия Дортмунд загуби последният си мач в Бундеслигата, с което позволи на Байерн Мюнхен да го изпревари с една точка. Поражението в М'гладбах дойде в края на срещата с "кончетата", когато Крузе от дузпа и Рафаел снеха всички въпросителни около победителя.

Хановер 96 започна сезона много ярко и в момента саксонците са пети в класирането, на 6 точки от съперника си в съботния мач. Колективът на Мирко Сломка отново разчита на домакинствата си, но за разлика от миналата година, сега отборът играе по-организирано в защитата и е много труден за преодоляване.

Пишчек, Гюндоган, Кел и Сар са контузени от домакините, а Хумелс е наказан заради червения си картон в последния мач. Гостите ще бъдат без намиращите се в лазарета Франка, Диуф, Фелипе и Конан.

Предполага се, че Борусия ще овладее инициативата от самото начало и ще доминира през цялото време. Остава само да видим доколко са се възстановили играчите, които играят за националните си отбори. Няма да бъде лесна срещата за вицешампионите, а в допълнение ще кажем, че в последните десет години Хановер 96 винаги е вкарвал гол тук.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Хановер 96 2:1


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.22
Равен - 6.50
Хановер 96 - 11.00

 

Вердер Бремен - Фрайбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 19.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Вердер Бремен е без загуба в последните си три мача и по всичко изглежда, че колективът на Робин Дът започва да намира баланса в организацията си. Има какво още да се желае в защитен план и това се видя в мача срещу Нюрнберг, когато с лека ръка бяха пропилени трите точки. Бременци събраха 11 точки в осем мача и заемат девето място в класирането.

Фрайбург все още е без победа в първенството и по всичко изглежда, че новите попълнения не успяват да се адаптират успешно в състава Щрайх. Още един проблем за тима е участието му в Лига Европа, което допълнително усложнява задачата пред "соколите". Фрайбург е предпоследен, с 4 точки в своя актив.

Домакините са без Баргфреде, Игнжовски и Ди Санто, които лекуват контузии. Щребингре, Павлович и Роцкер по различни причини останаха извън групата за срещата. За гостите няма да играят намиращите се в лазарета Хеденстад, Муйда и Терацино.

- В последните десет мача между Верде и Фрайбург минималното количество отбелязани голове са 3. Веднъж двата отбора си вкараха 8 гола и един път 5.

- Средно, Вердер вкарва на Фрайбург по 2.6 гола на мача - повече, отколкото всеки един участник в Бундеслигата.

- В 16 от 17 мача, в които бременци откриха резултата, те доведоха нещата до победен край.

Очакванията са равностоен мач, в който домакините трябва да положат максимални усилия, ако искат да победят. Няма да е изненадващо, ако станем свидетели на равенство.

Прогноза за: Вердер - Фрайбург 1:1

Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 1.95
Равен - 3.40
Фрайбург - 3.80

 

Брауншвайг - Шалке 04
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 19.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Брауншвайг се намира на последно място в таблицата за класиране, но колективът на Лиеберкнехт е изпълнен с увереност, след като успя да победи при гостуването си Волфсбург с 2:0. Шалке 04 от своя страна също се завърна на пистата, след като помете с 4:1 Аугсбург. "Миньорите" събраха 11 точки в осемте си досегашни мача и в момента заемат осмо място в класирането.

Кореиа, Хошейдт и Петкович са контузени, а Теуеркауф натрупа картони и също няма да играе от домакините. Гостите ще бъдат без много футболисти - Хунтелаар и Фарфан са контузени, а Пападопоулос, Анан и Обаси провеждат курс по рехабилитация. По съмнение е и участието на Боатенг.

Колкото и да са уверени домакините след успеха си над Волфсбург, качеството в Шалке 04 е много по-голямо и най-вероятно гостите ще овладеят инициативата от самото начало. Трудно е да си представим, че "миньорите" няма да победят, разбира се, това може да се случи, ако противникът бъде подценен.

Прогноза за: Брауншвайг - Шалке 04 0:2


Коефициенти от bet365:
Брауншвайг - 4.75
Равен - 3.60
Шалке 04 - 1.72

 

Айнтрахт - Нюрнберг
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 19.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Един двубой, в който на пръв поглед победителят е ясен, но всъщност може да станем свидетели и на неочакван резултат. След класическия си успех при гостуването на Вердер, Франкфурт записа три поредни равенства, в които интересното е, че Айнтрахт водеше в резултата, но така и не успя да запази преднината си. Спокойно може да кажем, че колективът на Фее можеше да има 15 точки, но де факто отборът има в своя актив само 9 и заема 13-то място в класирането.

Нюрнберг е един от двата отбора, които нямат победа в първенството, а след поражението с 0:5 от Хамбургер старши-треньорът Вайзингер бе уволнен. От началото на кампанията си баварците имат 5 равенства (най-много от всички участници в Бундеслигата) и три загуби, което засега оставя тима на 16-то място в класирането.

Отсъстващи: За домакините това са Флюм, Кител, Розсентал, Швеглар и Щендер, а гостите ще са без Маркос, Фойлнер, Гебхарт и Гинчек.

- За втори път в своята история Нюрнберг е без победа в първите си осем мача в Бундеслигата. През 1986 година отборът завърши на девето място;

- В първите си 6 мача Нюрнберг допусна 9 мача, в последните си два - 8;

- За Айнтрахт Нюрнберг е най-удобният съперник от сегашните участници в Бундеслигата. Балансът е 24 - 18 - 14;

- В последните 11 мача между двата тима във Франкфурт, Нюрнберг е побеждавал два пъти и шест пъти е завършвал наравно;

Моментното състояние на двата отбора, качеството на футболистите и подкрепата на трибуните правят Айнтрахт фаворит в мача. Напълно логично е да предположим победа за колектива на Фее. Но в същото време е добре да имаме и едно на ум, защото гостите вече показаха, че са майстори на равенствата, не се страхуват от името на съперника и не по-малък фактор е треньорската смяна - много често това се е оказвало добър импулс за представянето на отборите.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Нюрнберг 2:0


Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.57
Равен - 4.00
Нюрнберг - 5.50

 

 


Херта - Борусия М'гладбах
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 19.10.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Йохен Дреес

Херта се намира в добра форма и записа три мача без загуба, включително и двете равенства като гост на Фрайбург и Хановер 96. Това изкачи "Старата дама" на шесто място в класирането, с 12 точки в своя актив.

Борусия М'гладбах също е без загуба в три мача, но в този отрязък от време "кончетата" победиха Брауншвайг и Борусия Дортмунд и в крайна сметка се изкачиха на четвърто място в класирането с точка пред берлинчани.

За домакините няма да играят Баумйохан и Ндженг, а гостите ще са без Домингес и Нордтвейт.

Предполага се мачът ще е много оспорван, с положения и пред двете врати. Гостите имат по-голямо качество в състава си, а след успеха над вицешампионите и много висок морал. По-вероятно е трите точки да отидат в "кончетата", но не бива да се изключва и вариант, при който двата тима няма да се победят.

Прогноза за: Херта - Борусия М'гладбах 1:1

Коефициенти от bet365:

Херта - 2.37
Равен - 3.40
Борусия М'гладбах - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182