Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хановер 96 - Херта
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 04.10.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Гюнтер Перл

Хановер 96 започна много добре сезона и спечели всичките си домакински мачове, включително срещу кандидата за топ 3 Шалке 04. Това едва ли би изненадало някого, тъй като отдавна се знае, че саксонците разчитат на точките на родна земя, а навън каквото откраднат.

Не може да кажем, че представянето на Херта е лошо, след като новакът има 11 точки и се намира на пето място в класирането. Основно столичани натрупаха актива си в домакинските двубои, но нека уточним, че от общо трите си гостувания берлинчани загубиха само едно.

Проблемите за Мирко Сломка по отношение на контузените футболисти остават същите - Франка, Фелипе, Пандер, Диуф, Сане и Черундоло са в лазарета. Гостите ще са без Ндженк, Баимйохан, Броокс и Хатира.

Очакванията са за равностоен двубой, с положения и пред двете врати. Ако нямаме право на повече варианти за нашата игра, най-разумно е да се спрем на "единицата".

Прогноза за: Хановер 96 - Херта 2:1

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.30
Равен - 3.40
Херта - 3.00


Волфсбург - Брауншвайг
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 05.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Най-предсказуемият мач от кръга. Айнтрахт е най-слабият отбор в Бундеслигата и трябва да се примирим с този факт. Брауншвайгци много напомнят на миналогодишния Гройтер Фюрт и макар и твърде рано, много е вероятно да последват съдбата му. Днес в немската преса се появиха съобщения, че целият отбор застава зад Либеркнехт, впрочем, вината на треньора е минимална, защото качеството на футболистите в Айнтрахт е далече от изискванията за елита и това се вижда от резултатите на тима - тимът е само с точка, вкарал е само три гола и е допуснал цели 18.

Относно Волфсбург, "вълците" записаха три загуби в последните си пет мача и заемат място в средата на таблицата за класиране, но забележете - само на три точки от третия Байер Леверкузен. Впрочем, две от тези поражения дойдоха при гостувания на "аспирините" и шампиона Байерн.

Отсъстващи: Виериня и Дост за домакините, а гостите ще са без Хошайд, Петкович и Кореа.

Колкото и да не ни се вярва, но за любителите на залозите има интрига в срещата. Казахме вече, че разликата в класите е голяма и какво по-хубаво тогава от това да включим в нашата игра един азиатски хендикап? Заслужава си.

Прогноза за: Волфсбург - Айнтрахт Брауншвайг 3:0


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 1.28
Равен - 5.50
Брауншвайг - 9.50

 


Шалке 04 - Аугсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 05.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Попадайки в дълбока дупка на старта на сезона, Щалке 04 започна да радва своите фенове, но най-вече на европейската сцена. В средата на седмицата "миньорите" победиха с 1:0 Базел като гост в Шампионска лига, а успехът в първия кръг над Стяуа почти осигури участието на немския отбор в следващия етап на състезанието. В Бундеслигата обаче нещата не са чак толкова добри. Шалке 04 постигна два успеха в края на август и средата на септември, но не успя да се противопостави на Байерн при домакинството си на шампиона и не можа да запази преднината си при гостуването на Хофенхайм. 14-то място в класирането и само осем точки - това е актива на гилзенкирхенци след седем изиграни мача в Бундеслигата.


Относно Аугсбург, този отбор, който в две поредни години оцелява по някакъв необясним начин, продължава да изненадва. Колективът на Маркус Вайнцирл предизвиква все повече симпатии - най-бедният клуб в елита, отборът е съставен основно от играчи под наем и свободни агенти, отписан още преди старта на сезона, баварците показват, че не се страхуват от никого и заслужено се намират на 8-мо в класирането с десет спечелени точки.

Шалке 04 продължава да страда от много контузени играчи - Фух, Хунтелаар, а днес се разбра, че и Фарфан ще посети лазарета. Добрите новини са, че Пападопоулос, Обаси, Анан и Джонес излекуваха травмите си, лошите са, че продължават рехабилитационен курс. За гостите няма да играе само контузеният Бобадила.


Много е лесно да кажем за този мач, че Шалке 04 е изправен пред третата си победа в шампионата. Но сигурни ли сме в това? Наистина, "миньорите" са фаворити в сблъсъка, но отчитайки многото контузени и тежката среща в Базел, както и храбростта на Аугсбург, Шалке 04 е изправен преди всичко пред един много тежък двубой, в който е по-вероятно да победят, влагайки всичко от себе си, но не е изключено да станем свидетели и на една от изненадите на кръга.

Прогноза за: Шалке 04 - Аугсбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.72
Равен - 3.80
Аугсбург - 4.50

 

 

Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 05.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Лидерът в класирането е изправен пред тежко пътуване до М'гладбах, където "жълточерните" нямат победа от 2009 година. Това се допълва от факта, че Клоп отново има проблеми със състава, можейки да разчита само на 13-14 футболисти. От положителните моменти около вицешампионите може да посочим добрата форма на Левандовски и уверената победа над Олимпик Марсилия в Шампионска лига.

Относно гладбахци, те спечелиха всичките си домакински срещи през този сезон, при това "кончетата" го направиха с големи резултати, разгромявайки Хановер 96, Вердер и Брауншвайг. Тези отбори разбира се, че не са на нивото на Борусия, но едно от уменията на колектива на Люсиен Фавре е това, че може да играе като равен с всеки един съперник, независимо от класата му.

Домакините няма да могат да разчитат на Даемс, който страда от мускулни проблеми и отпадналия по неизвестни причини Меро. По-важното обаче е, че в строя се завръща Шака, което ще даде допълнителен импулс на Борусия М'гладбах.

Клоп не може да разчита на Гюндоган, Сократис, Кел, Сар, Шмелцер и Пишчек, които се борят с травми. Това означава, че Дурм ще замени Шмелцер на левия край на защитата, а Бендер и Шахин ще се разположат в опорната зона.

Мачът е изключително любопитен поради няколко причини. Първо, гостите могат да подобрят постижението на Хамбургер с 33-годишна давност, ако успеят да вкарат първи гол в мача. Вицешампионите в 15 поредни мача откриват резултата, тяхно първо попадение ще ги изпрати в историята като рекордьори в това отношение. Втората интрига е свързана с въпроса, ще загубят ли точки хората на Клоп? След мача с Наполи в Шампионска лига дортмундчани направиха 1:1 с Нюрнберг, мачът утре идва няколко дни след двубоя с Марсилия. Не на последно място трябва да кажем, че срещите между двете Борусии винаги са били интересни, открити и съпроводени с много вълнения. Няма да бъде по-различно и този път. Класата на гостите е по-голяма, но дали хората на Клоп не са достатъчно изморени, което би изравнило силите на утрешните съперници?

Прогноза: М'гладбах - Дортмунд 2:2


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 5.00
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.66

 


Щутгарт - Вердер Бремен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 05.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Щутгарт поправи положението си след неуспешния старт и записа три победи от четири мача, а това изстреля "швабите" на шесто място в класирането с актив от десет точки. Изглежда, че и Вердер се връща на пистата, след като спечели четири точки от последните си два мача, спечелвайки по убедителен начин "северното дерби", а с това "музикантите" сложиха и точка на серията си от ри поредни загуби. Бременци също имат десет точки, но заради по-лошата си голова разлика остават на девето място.

И двата отбора имат ужасяващи проблеми в кадрово отношение, което донякъде обяснява тяхната непредсказуемост. Домакините няма да могат да разчитат на контузените Улрих, Дидави, Нидермайер, Лейтнер и Рохас. Гостите са без намиращите се в лазарета Баргфреде, Стеванович, Лукимия, Йълдърм, Макиади, Игнжовски и наказания Ди Санто.

Това е мач, за който трудно може да кажем при какъв резултат ще завърши. Заради по-добрата форма обаче на Щутгарт и подкрепата на трибуните, по-разумният вариант е да станем свидетели на домакинска победа, отколкото на домакинско поражение.

Прогноза за: Щутгарт - Вердер 2:1


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 1.70
Равен - 3.80
Вердер Бремен - 4.75

 


Майнц 05 - Хофенхайм
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 05.10.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Три победи и след тях четири загуби. Това е статистиката на Майнц 05 на старта на сезона. Ако прибавим и срещата от Купата на Германия, пораженията стават пет. Определено може да кажем, че колективът на Томас Тухел се намира в криза.

Хофенхайм няма нищо общо с миналогодишния отбор. "Селяните" се избавиха от Вийзе и започнаха да играят футбол, което например усети Шалке 04 в миналия кръг, както и Борусия М'гладбах в средата на септември.

За домакините няма да играят контузените Кариус, Бунгерт, Кох, Баумгартлнгер, както и провеждащият курс на рехабилитация Паркер. Гостите са без намиращите се в лазарета Джонсон и Людвиг.

Хофенхайм не е толкова страшен тим и този мач може да се превърне в повратен за Майнц 05, а може още повече да разшири дупката, в която е попаднал отбора. Така или иначе е много любопитно да видим по какъв начин Тухел ще се опита да измъкне тима и в този смисъл може да кажем, че двубоят може да завърши по всякакъв начин, но пред своя публика Майнц 05 просто няма право да губи.

Прогноза за: Майнц 05 - Хофенхайм 1:0


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.25
Равен - 3.50
Хофенхайм - 3.00

 

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 05.10.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Кирхер

Няма никакво съмнение, че централно събитие на уикенда ще стане противопоставянето на "БайАрена" на двамата участника в Шампионска лига Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен. Баварците са без загуба в Бундеслигата вече 33 поредни мача. Последният отбор, който огорчи мюнхенци през миналия сезон е именно утрешният съперник на шампиона. Тогава резултатът 2:1 в Мюнхен се прие като голяма изненада. Впрочем, след това "аспирините" отстъпиха със същия резултат и у дома си. Ако погледнем статистиката, ще видим, че от 2008 година насам Байер през всеки сезон взема точки от Байерн. Между другото, играта на леверкузенци през тази кампания впечатлява - това е третия най-добър отбор в историята на Бундеслигата след първите седем кръга. За първи път "аспирините" печелят шест от седем стартови мача, И всичко това под ръководството на младия, амбициозен и едва 39-годишен треньор Сами Хюпия.

При Байерн нещата около треньора също са добри. С Гуардиола отборът спечели 68% от мачовете си (както при Байер с Хюпия). Единственият наставник, който по-успешно е започвал кампания начело на баварците е Ото Рехагел. Друго интересно нещо е, че в 37 последни мача, в които на терена е бил Франк Рибери, Байерн няма загуба, така че французинът не само е лидер на отбора, а и негов талисман.

И двата съперника влизат в мача с добра форма и добър морал, след като спечелиха в средата на седмицата мачовете си в Шампионска лига. Байер победи с много воля и разум Реал Сосиедад с 2:1, а Байерн Мюнхен с майсторство и отборна игра се наложи над Манчестър Сити с 3:1. В предишния кръг на Бундеслигата утрешните съперници постигнаха минимални победи - голът на Томас Мюлер бе единствен в мача с Волфсбург, а попаденията на Ролфес и Сам се оказаха достатъчни да бъде съкрушен Хановер 96. В момента разликата между Байерн Мюнхен и Байер е само точка в полза на шампиона, така че е много вероятно утрешният резултат да промени позициите в челото на класирането.

В групата на домакините не е включен Ломб, докато при гостите проблемите в кадрово отношение са по-големи: Бадщубер, Мартинес и Тиаго лекуват травми, а Хойберг тренира индивидуално.

Какво да очакваме от двубоя? Със сигурност голове, защото последното нулево равенство между Байер и Байерн е през далечната 1990 година. Интересното е, че домакините са лидери по спечелени единоборства в Бундеслигата, поразява и резултатността на Сидни Сам, който има на сметката си пет попадения. Любопитен факт е, че Кислинг в своята кариера има пет отбелязани гола във вратата на Нойер - нито един футболист в шампионата на Германия не може да се похвали с подобно нещо. Трябва обаче да споменем, че най-голямото поражение на "аспирините" е именно от Байерн - с 1:5 през 1984 година. Очакванията са за по-внимателна игра от страна домакините, гостите няма да изменят на своя си стил. Фаворит в този мач е Байерн Мюнхен и тяхна победа едва ли би изненадала някого. Но както казахме по-горе, Байер е един от най-опасните съперници за шампиона. От това следва, че не може да бъдем напълно сигурни в успеха на гостите. А и има ли нещо сигурно в едно дерби?

Прогноза за: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен1:1


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 5.00
Равен - 4.20
Байерн Мюнхен - 1.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177