Леверкузен с победа, Хофе и Шалке със зрелищно реми (видео)


В. Мухарски

Леверкузен с победа, Хофе и Шалке със зрелищно реми (видео)

Хофенхайм и Шалке 04 не успяха да се победят, но направиха голово шоу, завършвайки при резултат 3:3 в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата. Гостите водеха с 3:1 на полувремето, но след почивката допуснаха два гола, които донесоха точка на Хофе. Само след 180 секунди Макс Мейер изведе Кевин-Принс Боатенг в наказателното поле и той стреля в горния ляв ъгъл за 1:0. Десет минути по-късно гостите удвоиха аванса си, след като Жоел Матип засече с глава центриране от фаул и прати топката в мрежата - 2:0.

Хофе успя да намали на 1:2 в 16-ата минута, когато Антони Модест бе точен за своя тим. Пет минути преди края на пурвата част "кралскосините" вкараха трети гол, който бе дело на Марко Хьогер, който получи хубав пас от Денис Аого и с удар в долния десен ъгъл направи резултата 1:3.

В 48-ата минута Хефе стигна до дузпа за фаул на Аого срещу Кевин Фоланд, а Роберто Фирмино реализира наказателния удар - 2:3. В 61-ата минута Давид Абрахам от фаул оформи крайното 3:3. След това реми Хофенхайм заема 8-а позииця в класирането с 9 точки, а Шалке остава на 12-о място с 8 точки.

В същото време Байер Леверкузен продължи с доброто си представяне от началото на сезона в Германия и надигра с 2:0 Хановер. Симон Ролфес откри резултата в 23-ата минута, а Сидни Сам вкара второто попадение за "аспирините" в 37-ата минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103