Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата

Борусия М'гладбах - Брауншвайг
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 20.09.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Петер Гагелман

Борусия М'гладбах спечели и двете си домакинства през този сезон (срещу Хановер 96 и Вердер), но претърпя поражения в трите си гостувания. Загубите срещу Байерн и Байер бяха очаквани, но точно в тях "кончетата" демонстрираха много добър и открит футбол, докато при визитата на Хофенхайм нещата не се получаваха и едва през последните 30 минути хората на Фавре показаха по-стойностен футбол.

Брауншвайг спечели първата си точки от началото на кампанията си в Бундеслигата, завършвайки 1:1 при домакинството си на Нюрнберг. До този мач новият член на немския елит записа четири поражения, в които допусна девет гола. Отборът е последен в класирането и поне засега се вижда, че не успява да отговори както трябва на изискванията на Бундеслигата.

Меро от Борусия остана извън групата за мача, Даемс все още е под въпрос. Гостите са без Ходшайд и Кореа, които лекуват травми. От дисквалификации са заплашени Шака и Торкауф, които имат по четири жълти картона.

Предполага се, че Гладбах ще доминира от първата минута и ще атакува яростно. Единственият шанс на гостите е да се бранят и при добра възможност да контраатакуват.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Брауншвайг 3:0

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 1.40
Равен - 4.75
Брауншвайг - 7.00

 

Волфсбург - Хофенхайм
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 21.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Волфсбург на собствен терен е безкомпромисен - 4:0 срещу Шалке 04 и 2:0 против Херта, но явно през този сезон проблем за "вълците" ще бъдат гостуванията. Как иначе бихме си обяснили пораженията в Хановер и Майнц, където колективът Хекинг се представи под обичайното си ниво и допусна много грешки в отбрана?

Хофенхайм не може да мисли за по-добро начало - две победи, две равенства и само една загуба от възраждащия се Щутгарт. В миналия анонс бяхме казали, че в мачовете на "селяните" не може да има скука - това е отборът, който на този етап отстъпва по отбелязани голове само на лидера Борусия Дортмунд. Разбира се, ще споменем и това, че колективът на Гиздол е допуснал и най-много попадения във вратата си.

За домакините няма да играят Тоелке, който не бе включен в групата за мача, изтърпяващият наказание Луис Густаво и контузеният Дост. Проблемите в кадрово отношение за гостуващия отбор са големи: Лудвиг, Вукчевич, Делпиере и Патерок преминават курс на рехабилитация, Салихович е наказан, а по различни причини под въпрос са Столц, Вийзе, Браафхайд, Яйсле, Ромарио и Вейс.

Много специалисти са склонни веднага да определят Волфсбург като фаворит в мача. На книга това наистина е така, но нека не забравяме онова 5:1 за Хофенхайм в Хамбург, когато "селяните" бяха считани за аутсайдер в двубоя. Интересно ще бъде да видим какво ще се получи в съботния мач - един стабилен домакин излиза срещу атрактивно и разкрепостено играещ гост. Този мач не бива да се изпуска и вероятно почитателите на немския футбол ще му отдадат нужното внимание.

Прогноза за: Волфсбург - Хофенхайм 3:2

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 1.72
Равен - 4.00
Хофенхайм - 4.20

 

 

Хановер 96 - Аугсбург
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 21.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

В представянето на Хановер 96 от началото на сезона няма никакви изненади - това е добрият, стар колектив на Миро Сломка (с някои нови имена), който побеждава у дома си, а навън се стреми да не загуби с голям резултат, ако пък открадне нещо - още по-добре. Силата на това твърдение вече изпитаха Волфбсург, Шалке 04 и Майнц 05, като единствено "миньорите" бяха най-близо до това да вземат нещо в Хановер. Относно гостуванията, трябва да отбележим, че през миналия уикенд саксонци поизпотиха Байерн Мюнхен, като противно на очакванията, вратата на Цилер се пропука едва през второто полувреме.

Голямата изненада след първите пет кръга се нарича Аугсбург. Това е немският вариант на английския Уигън и по това време на сезона баварците обикновено се намират в долната част на таблицата за класиране, най-често сред групата на неудачниците. Аугсбург обаче на практика дели четвъртото място с Хановер 96 и Майнц 05, отстъпвайки на тези два тима само по голова разлика. До тази ситуация се стигна след последните три успеха на хората на Маркус Вайнцирл, които у дома си надделяха над Щутгарт и Фрайбург, а навън шокираха Нюрнберг.

Добрата новина в състава на домакините е завръщането на Хусти, което ще позволи на Приб да изпълнява задачите на дефанзиве полузащитник. Иначе от групата за мача отпаднаха контузените Черундоло, Пандер, Диуф и Никси. Касмович, Гьокдемир, Шулце, Франка и Фухри засега остават извън групата за срещата. Единственият отсъстващ от гостите е Бобадиля, който се възстановява от контузия на сухожилието на коляното.

Миналата година Хановер 96 победи тук своя съперник с 2:0, но по-предишната година саксонци завършиха 2:2 с Аугсбург през пролетта, т.е. в периода, през който баварците играят най-силно. Дали тимът от "СГЛ" Арена не обърна сезоните? Ако е така, спокойно може да очакваме поредният интересн мач, в който може и да не станем свидетели на чак толкова динамичен футбол, но вероятно интригата ще се запази до края.

Прогноза за: Хановер 96 - Аугсбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.50
Равен - 3.40
Аугсбург - 2.70

 

 

Хамбургер - Вердер Бремен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 21.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Хамбургер уволни Торстен Финк само няколко месеца, след като босовете обявиха, че това е правилният треньор. Официалната версия е лошото представяне на отбора в Бундеслигата - Хамбурегр записа три загуби, равенство и победа срещу аутсайдера Брауншвайг, но подозренията са, че специалистът също така изтърва положението и в съблекалнята.

Другият участник в северното дерби също е на път да се раздели със своя наставник. Ако разбира се, "музикантите" продължат досегашната си серия от три поредни загуби, които заличиха впечатленията от добрия старт на сезона.

За домакините няма да играят Дикмайер, който е със счупен крак, както и другите контузени Мансиен и Райкович. Лам е първи кандидат да замести Дикмайер, Янсен ще започне отляво. Гостите пристигат без контузените Баргрфреде (операция на коляното), Стеванович и Трибул, както и наказания Ди Санто. Павлович има ангажименти към младежкия национален отбор на страната си. Ди Санто ще бъде заместен от Петерсен, а Феликс Кросс ще действа в средата на терена.

Интересно ще бъде да видим Хамбургер под ръководството на бившия си играч Кардосо. В много случай треньорска смяна се отразява благоприятно на резултатите на отбора, но сега пристига силно мотивиран Вердер, който макар и да не се намира в много добра форма, ще се опита да стори всичко възможно, за да вземе нещо в този мач. Предположенията са, че ще се получи много равностоен двубой, в който отбелязалият първи гол тим ще получи огромно предимство над съперника си. Всъщност, в мачовете на Хамбургер може да очакваме всякакви резултати.

Прогноза за: Хамбургер - Вердер 1:1


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.95
Равен - 3.40
Вердер Бремен - 3.90

 

 

Майнц 05 - Байер Леверкузен
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 21.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


Майнц 05 започна кампанията си в Бундеслигата с три поредни победи , включително и на терена на Фрайбург - отборът, който Байерн Мюнхен не успя да победи. В последните си два мача обаче колективът на Тухел претърпя поражения и сега Майнц 05 ще се опита да направи всичко възможно за да прекрати тази лоша серия.

След като през миналата седмица тук гостува Шалке 04, сега на "Кофаке Арена" пристига другият основен кандидат за топ 4 - Байер Леверкузен. "Аспирините" започнаха уверено кампанията си в Бундеслигата и записаха четири победи, но претърпяха изненадващо поражение на терена на своя конкурент Шалке 04. Изненадата не е толкова от загубата с 0:2, а от играта, която демонстрира колективът на Хюпия.

Домакините са без контузените Кариус, Бунгерт, Коок, Цимлинг и Паркър. Не е изключено Гейс да играе вместо Мориц в средата на терена, но това ще бъде решение на треньора. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Милер и Сото по фланговете и Оказаки начело на атаката. Относно Байер, тук отсъстващите са Кастро и Хегелер, които все още се намират в лазарета. Не е изключено на десния фланг на защитата да видим Хилберт, който остана на пейката в Манчестър. Други промени в състава не се очакват - Сон, Кислинг и Сам ще водят атаката на гостите, а Рейнарц ще действа в средата на терена.

През март тази година Майнц победи Байер с 1:0, така че основанията, че "аспирините" са фаворити в сблъсъка, са напълно неоснователни. Още повече, че леверкузенци имаха тежък мач в Шампионската лига и при всички положения умората сред хората на Хюпия ще се усети. Не е изключено Майнц да запише трета поредна домакинска победа, а не по-малко вероятно е "петиците" да загубят срещата. При всички положения това е двубой, който е за любителите на силните усещания, така че ние ще вземем соломоновското решение да заложим на знак "Х".

Прогноза за: Майнц 05 - Байер Леверкузен 1:1


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 3.50
Равен - 3.50
Байер Леверкузен - 2.05

 

 

Нюрнберг - Борусия Дортмунд
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 21.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Нюрнберг е един от трите отбора в Бундеслигата, които нямат победа. Хората на Вайзингер завършиха наравно срещу двата новака - с Херта у дома си и срещу Айнтрахт в Брауншвайг, както и в стартовия мач като гост на Хофенхайм. Загубата от Байерн не бе изненадваща, но в Нюрнберг още се чудят, как любимците им претърпяха поражение у дома си срещу Аугсбург. Две точки от пет мача, това е актива на баварците и много е вероятно след този кръг те да си останат с тези точки, свличайки се на последното място в класирането.

Борусия Дортмнд ще пътува до Нюрнберг в недобро настроение. Не, в Бундеслигата всичко е добре, защото "жълто-черните" записаха пет победи от пет възможни. Но хората на Клоп тази седмица загубиха първия си мач в Шампионска лига от италианския Наполи. Напълно заслужено поражение, тъй като отборът не показа тази игра, която сме свикнали да виждаме от него. Проблемите в отбраната на вицешампионите бяха видими още в двубоите в Бундеслигата, а в Неапол вече се стигна до плачевния резултат. Не стига това, но травма получи и Хумелс, чието участие в съботния мач е под въпрос.

Говорейки за контузии, за домакините няма да играе Фолнер, който заболя от грип, както и Гебхарт, страдащ от мускулни проблеми. Извън групата за мача поради различни причини останаха Упоф, Маркос-Антонио, Балич и Мендлер. За Борусия няма да играят Гюндоган, Кел, Сар и Пишчек. Ако Хумелс не бъде готов за срещата, на негово място ще започне Сократис.

По принцип Нюрнберг играе силно на своя стадион и отборът е напълно в състояние да си съперничи с Борусия. Още повече, че дортмундчани пристигат тук само 65 часа след пътуването си до Италия. Но има и обратна страна на медала. Възпитанците на Юрген Клоп може би са озлобени от поражението в Неапол и ще се опитат да се реабилитират. А когато Борусия се намира в такова състояние, нищо добро не очаква техните съперници.

Прогноза за: Нюрнберг - Борусия Дортмунд 1:3


Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 8.00
Равен - 5.25
Борусия Дортмунд - 1.33

 

 

Шалке 04 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 21.09.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Грефе


И така, нашият анонс достигна до централния мач на кръга. За всеобща радост на почитателите на немския футбол Шалке 04 започна да набира форма и да демонстрира добра игра, а заедно с това да постига и добри резултати. Всичко това означава, че само с класа Байерн едва ли ще успее да преодолее Шалке 04, както това би могло да стане в първите кръгове, когато "миньорите" играеха така, сякаш не се познават.

Последният слаб мач за гилзенкирхенци бе в Хановер, където кандидатът за топ 4 претърпя поражение с 1:2. Хората на Йенс Келер обаче се събудиха в Атина, когато разбраха, че с тази игра могат да не успеят да се класират за групите в Шампионска лига. Победният ход продължи и при домакинството на конкурента Байер в Бундеслигата. Всъщност, дерби не се получи, тъй като "миньорите" надиграха съперника си по всички показатели. Към всичко това ще добавим и добрия трансфер в лицето на Кевин-Принс Боатенг, което даде допълнителен импулс в представянето на тима.

Относно Байерн Мюнхен, баварците направиха само една засечка досега - при гостуването си на Фрайбург, но трябва да кажем, че в този мач шампионите гледаха с едното си око към финала за Суперкупата на УЕФА. По-обезпокоителното е, че през този сезон мюнхенци не демонстрират този динамичен футбол, който бяхме свикнали да наблюдаваме при тях през миналата година. Някак си я няма онази стръв към победата, острите флангови атаки, динамиката и разнообразието на идеи в атакуващ план. Очевидно е, че Гуардиола се опитва да наложи своите разбирания за футбола, което през седмицата доведе до мини-конфликт в лагера на шампиона, след като Матиас Замер нападна треньора с обвинението, че отборът му не играе зрелищен футбол. Пеп пък отговори, че в Испания никой не се бърка в работата на треньорите, а футболистите му реагираха с малко по-хубав футбол, който обаче бе напълно достатъчен, за да бъде преодолян ЦСКА Москва с 3:0 в Шампионска лига.

И двата отбора имат своите кадрови проблеми. За Шалке 04 няма да играят контузените Фокс, Коласнич, Хоогланд и Хунтелаар. Пападопулос и Анан излекуваха травмите, но все още се възстановяват и не са включени в групата за мача. Байерн Мюнхен е без контузените Хойберг, Гьотце, Бадщубер, Алкантара и Мартинес.

Изключвайки срещата с Челси, Байерн до този момент нямаше срещу себе си съперник, който да е в състояние да го победи. Но ето, че на сегашния Шалке 04 тази роля напълно подхожда и ако баварците подценят съперника си или играят така, както го направиха срещу Хановер 96 и Борусия М'гладбах, много е вероятно хората на Гуардиола да загубят мача. При всички положения домакините ще бъдат мотивирани да се представят добре пред собствена публика и да постигнат първата си домакинска победа над Байерн от три години насам. Дали "миньорите" ще успеят в намеренията си или баварците ще демонстрират шампионски футбол, чрез който да попарят своите домакини - това ще разберем утре. Но най-вероятният резултат, който може да се получи на "Фелтинс Арена" е равенството.

Прогноза за: Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:1

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 5.50
Равен - 4.33
Байерн Мюнхен - 1.53

 

Фрайбург - Херта
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 22.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Фрайбург все още няма нито една победа и заема предпоследно място в класирането. За случващото се има логично обяснение - след успешния минал сезон ръководството на клуба разпродаде половината отбор и според думите на босовете, в момента върви процес на преустройство, който на "МАГЕ СОЛАР" се надяват, че няма да продължи във Втора Бундеслига. Надежда, че това няма да се случи дават двете равенства - 3:3 на терена на Хофенхайм и 1:1 при домакинството на Байерн.

Херта се завърна в елита, но "Старата дама" е по-капризна от всякога и вече изненада много специалисти, а най-общото определение, което може да сложим на столичани е нестабилност. В първите три кръга Херта вкара 9 гола и допусна три, но в последните си два мача берлинчани отново позволиха на съперниците си да отбележи три попадения, но без да върнат "жеста". Благодарение на добрия си старт Херта има седем точки и заема 8-мо в класирането - победа ще ги изпрати в челото на таблицата, а евентуална загуба може да доближи отбора към зоната на изпадащите.

Отсъстващите са Хеденщад, Муджа, Дарида, Пиларж и Терацино за домакините. Гостите решиха някои проблеми в кадрово отношение и в лазарета останаха само Ндженг и Баумйохан.

Това ще бъде напълно равностоен мач, който може да завърши при всякакъв резултат. И двата отбора страдат от контраатаките на противника, така че може да станем свидетели на обрати в двубоя, на много голове, а не е изключено съперниците да не успеят да си отбележат и двете нули да останат на таблото.

Прогноза за: Фрайбург - Херта 1:1


Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 2.37
Равен - 3.40
Херта - 2.90

 

Щутгарт - Айнтрахт
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 22.09.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Феликс Цвайер


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 2.15
Равен - 3.40
Айнтрахт - 3.30

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212