Фрайбург - Байерн: Репетиция за Прага


Н. Гавазов

Фрайбург - Байерн: Репетиция за Прага

Фрайбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 27.08.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Флориан Майер

Ранният старт на кръга в Бундеслигата е лесно обясним - в петък Байерн Мюнхен трябва да се изправи срещу Челси в мач за Суперкупата на Европа, така че покоят на баварците е нарушен и те ще пътуват до Фрайбург, където ще направят своеобразна репетиция за мача си в Прага.

"Соколите" успяха да се класират за Лига Европа през миналия сезон, но през този август те откровено не впечатляват. Отборът едва се промъкна през втория кръг на Купата на Германия, а в Бундеслигата спечелиха първата си точка едва през този уикенд, завършвайки 3:3 с Хофенхайм.

Байерн Мюнхен започна перфектно сезона, постигайки три победи, в които обаче успехът не дойде толкова убедително, но пък и в три мача бе допуснат само един гол. През уикенда баварците постигнаха победа с 2:0 над Нюрнберг, като Рибери и Робен вкараха головете, а Давид Алаба изпусна дузпа през първата част.

При домакините промените в кадрово отношение в сравнение с уикенда са, че Кокелен и Мехмеди пропускат мача заради червените картони, които получиха срещу Нюрнберг, освен това Хеденстад лекува травма, а Пилар и Терацино се възстановяват във фитнеса.

Лошите новини за Байерн Мюнхен са свързани с Тиаго Алкантара. Оказа се, че испанският халф е скъсал връзки и по оптимистични прогнози ще се възстановява поне седем седмици. Гьотце направи официалния си дебют миналата седмица, когато игра през второто полувреме на срещата с Нюрнберг, но не е изключено немският национал да получи почивка, за да може да участва в двубоя с Челси.

Последната победа на Фрайбург срещу Байерн Мюнхен е преди 17 години. Оттогава досега баварците имат 18 победи и 4 равенства. Друг интересен факт е, че през последните два сезона мюнхенци запазиха суха вратата си срещу "соколите", а миналата година постигнаха две победи - с 2:0 и 1:0. Отчитайки обстоятелството, че през този сезон Фрайбург е по-слаб от този през сезон 2012/13, малко е вероятно да очакваме, че "соколите" ще постигнат положителен резултат срещу именития си съперник.

Прогноза за: Фрайбург - Байерн Мюнхен 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фрайбург:

27 юли Фрайбург - Атлетик Билбао 0:0 (Приятелска среща)

03 август Нойщрелиц - Фрайбург 0:2 сл. прод. (Купа на Германия)

10 август Байер Леверкузен - Фрайбург 3:1 (Бундеслига)

17 август Фрайбург - Майнц 05 1:2 (Бундеслига)

24 август Хофенхайм - Фрайбург 3:3 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

05 август Реден - Байерн Мюнхен 0:5 (Купа на Германия)

09 август Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 3:1 (Бундеслига)

11 август Гьор ЕТО - Байерн Мюнхен 1:4 (Приятелска среща)

17 август Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)

24 август Байерн Мюнхен - Нюрнберг 2:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Фрайбург - Байерн Мюнхен

29 срещи

3 победи за Фрайбург

5 равенства

21 победи за Байерн Мюнхен

Голова Разлика: 66:23 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 11.00
Равен - 6.00
Байерн Мюнхен - 1.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223