Рибери и Робен носят победа над Нюрнберг (видео)


И. Ангелов

Рибери и Робен носят победа над Нюрнберг (видео)

Байерн Мюнхен успя да победи с 2:0 Нюрнберг в мач от третия кръг на германската Бундеслига днес, като след пропусната дузпа от Давид Алаба попадения на сметката на Франк Рибери и Ариен Робен във втората част донесоха успеха. Гостите днес притежаваха цели 19% от владението на топката.

Пропуснатата дузпа видяхме в първото полувреме. Пресилено в 33-ата минута тя бе отсъдена за падането на Ариен Робен в наказателното поле. Така Алаба застана зад топката, но вратарят Шафер нацели ъгъла и с ръка изби неговия удар. До края на полувремето Манджукич бе близо до гол, но без успех.

Байерн отправи множество удари към вратата на Шафер този мач, но това бе неговия ден. След 10 корнера и над двойно повече удари, той спаси изключителен брой от тях и Гьотзе, Рибери, Манджукич и Робен бяха оставени без голове.

В 69-ата минута неизбежното се случи, когато Филип Лам центрира на главата на Рибери за 1:0. След като гостите рухнаха от това се възползва и Ариен Робен.В 78-ата минута той успя да финтира трима играчи по пътя си преди да матира Шафер за 2:0. 4 минути по-късно всичко това без малко не се повтори, но тук станахме свидетели само на 24-я удар по посока на Шафер.

В 87-ата минута Шакири пропиля едно изключително лесно положение, оставяйки резултата непроменен до края.

1   Борусия Дортмунд




9т.
2   Байер Леверкузен




9т.
3   Байерн Мюнхен




9т.
4   Майнц 05




9т.
5   Вердер Бремен




6т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104