Левандовски пак вкарва за победа над Вердер (видео)


И. Ангелов

Левандовски пак вкарва за победа над Вердер (видео)

Борусия Дортмунд прие Вердер Бремен в мач от третия кръг на германската Бундеслига, като един от тези два отбора неизменно щеше да загуби 100%-вия си актив от победи до момента. Това бе отборът на гостите, който макар и с минимална загуба си тръгва от "Сигнал Идуна Парк" без точки.

Борусия започна живо срещата и набързо създаде няколко положения. До 20-ата минута Шахин и Мхитарян блестяха с изявите си, но в 32-ата минута Ройс създаде най-опасното положение за полувремето. В 36-ата минута Куба нацели гредата на Мийлиц, а в следващата минута Левандовски изстреля първия си шут в мача, но без успех. В 42-ата минута той бе на сантиметри от гола в ново прекрасно положение, но гостите не изглеждаха никаква заплаха и поемаха атаките на Борусия.

Така неизбежно дойде попадението в 55-ата минута. Марко Ройс бе намерен от Гроскройц, елиминира Лукимия и пусна топката към Левандовски, който непокрит откри от близо. Това бе първия допуснат гол от Бремен този сезон. В 68-ата минута Якуб Блашиковски даде мястото си на новата сензация Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара хеттрик в откриването на сезона за Борусия.

В 74-ата минута Обамеянг стреля опасно и принуди Мийлиц да спасява своите. В 83-ата минута нападателят организира добра контра, но тя бе забавена и провалена от Левандовски в крайна сметка. Само минута по-късно от спечеления корнер топката отново попадна в Левандовски, който я запрати към гол-линията и това бе сигурен гол, ако Хънт не бе застанал точно на линията да изчисти, но топката отново попадна в жълтите, които потърсиха Обамеянг - в ситуацията обаче той пропусна изключителна възможност, давайки право на гостите да атакуват.

Това без малко да се окаже фатално, защото Ди Санто можеше да изравни с фантастичен опит от лявото крило. Страховитият му удар изглежда отиваше точно в сглобката, но Вайденфелер спаси по прекрасен начин. Така резултатът остана 1:0 и петицата на Бундеслигата изглежда по следния начин (да се има предвид, че останалите отбори имат по 2 изиграни мача):

1   Борусия Дортмунд




9т.
2   Байерн Мюнхен




6т.
2   Байер Леверкузен




6т.
4   Майнц 05




6т.
5   Вердер Бремен




6т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
162