Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Байер Леверкузен - Фрайбург
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 10.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Третият и петият от миналия сезон се изправят един срещу друг с различен багаж в раниците си. Байер стана единствения отбор, който записа пет победи в края на миналогодишната кампания и по същия начин премина през подготвителния период, потвърждавайки мнението на специалистите, че "аспирините" са готови за бойни действия. Ясно е, че новите попълнения се нуждаят от адаптация и време да се впишат в схемите на Сами Хюипия, но за кой от отборите в Бундеслигата това не се отнася? Донати има задачата да накара феновете на тима да забравят за Карвахал (тук обаче Джулио ще трябва да се пребори с Хилберт за титулярно място), а Сон Хен Мин изглежда напълно адекватна замяна на Андре Шюрле. Дали Емре Кан ще се превърне в "новия Кроос", а Роби Круз ще даде дълбочина на скамейката - това тепърва ще разберем.

Във Фрайбург нещата стоят малко по-различно. Отборът бе напуснат от Крузе, Калиджиури, Розентал и Макиади. Последният мохикан се нарича Джонатан Шмид. Сега предстои да видим Кристиан Щрайх каква сграда е издигнал след летните трансферни бомбардировки, но на този етап може да кажем, че оптимизмът е умерен. Все пак не бива да забравяме, че треньорският гений помогна много на отбора през миналия сезон, очакванията са и през този сезон картината да се повтори.

За домакините няма да играят Кор и Ломб, които лекуват контузии, а гостите пристигат без травмираните Хеденстад и Клаус. Под съмнение за "соколите" са Мужда, Пилар и Терацино.

Очакванията са, че домакините ще се опитат да контролират играта от самото начало и да не изпуснат инициативата, докато Фрайбург ще се брани яростно и ще разчита на контраатаки.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Фрайбург 2:0

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.44
Равен - 4.50
Фрайбург - 6.50

 


Хановер 96 - Волфсбург
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 10.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Хановер 96 обнови част от състава си през лятото, но в приятелските срещи и в мача за Купата на Германия се видя, че особена тревога предизвиква центъра на отбраната. Има над какво да работи още Мирко Сломка и неговия щаб по отношение на оптималния състав, включително и да намери място на Фелипе, Сане и няколкото младежи, които бяха включени в първия отбор.

Клаус Алофс и Дитер Хекинг продължават с упоритата работа след напускането на Магат. През лятото бе потърсен качествен партньор на Налдо в центъра на отбраната и така изборът падна върху Тим Клозе, за когото се смята, че е много перспективен футболист. Амбициите на "вълците" през този сезон са големи на книга, но остава да видим дали те ще бъдат изпълнени на практика. Отборът страда от липсата на надежден голмайстор и много зависи от формата на Диего.

Домакините ще бъдат без Фелипе, Черундоло, Франца и Конан, но добрата новина е възстановяването на Леон Андреасен, който ще заеме мястото си в полузащитата. Гостите са без контузения Дост и Хасани и Йонсон. Това ще принуди треньорите да оставят Олич като самотен нападател. В центъра на отбраната според очакванията ще видим Клозе и Налдо, а Полак и Медойевич ще се разположат в опорната зона - вероятно Коо ще загуби конкуренцията от Слободан.

Предполага се, че мачът ще е интересен, с голям интензитет на играта. Остава само да видим и реализирането на положенията за гол. Напълно е възможно двата тима да не успеят да се победят.

Прогноза за: Хановер 96 - Волфсбург 2:2

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.60
Равен - 3.40
Волфсбург - 2.60

 

Хофенхайм - Нюрнберг
Стадион: "Рейн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 10.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер


Хофенхайм обяви, че се връща към старата си игрова стратегия - повече доверие в младите таланти и собствения атакуващ потенциал. Тези основи бяха заложени още от Рангник, а сега с тяхното въплъщение се занимава Марк Гиздол, който през миналия сезон като по чудо запази елитния статут на отбора.

Нюрнберг е един от отборите загадки преди началото на сезона. Според треньорския щаб тимът има потенциал и е способен да извади от равновесие и да изпъне нервите на грандовете, но пък представянето в Купата бе нещо повече от фиаско, защото "Клубът" загуби от Зандхаузен. Освен това отбраната получи огромна пробойна със заминаването на Клозе във Волфсбург,м остава да разберем в каква степен дупката е запушена от Погатец и дали Емануел ще се сработи с Нилсон.

От домакините Вукчевич лекува травма, а извън групата са Модесте, Йонсон, Толйа, Салихович и Строби. Гостите пристигат без Антонио и Хлусек, които се борят с контузии.

Това е мач между два отбора-загадки, така че ще е крайно любопитно да видим как ще се развият събитията утре. На книга Хофенхайм има малко по-голямо качество и вероятно "селяните" ще се опитат да контролират играта от самото начало, но имаме ли и право да подценим Нюрнберг? Особено срещу отбор, който през миналия сезон се бореше за оцеляването си?

Прогноза за: Хофенхайм - Нюрнберг 2:1

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.10
Равен - 3.30
Нюрнберг - 3.50

 

 

Аугсбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 10.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Обикновено лятната ваканция за Аугсбург продължава до края на календарната година - през миналия сезон баварците взеха само 9 точки в първите 17 кръга - но сега, още на старта на кампанията си Аугбсург ще се сблъска с вицешампиона, така че срещата с мощния Борусия Дортмунд може да се превърне в катализатор за "червените" и да ги принуди да направят прелом в тенденцията.

"Жълто-черните" ще влязат в мача с високо самочувствие, не толкова, че се изправят срещу един от аутсайдерите, но най-вече заради победата си над Байерн Мюнхен в срещата за Суперкупата на Германия. Това е важен психологически успех за колектива на Юрген Клоп, който има амбицията през този сезон да си върне титлата.

За Аугсбург няма да играят контузените Манингер, Отл, Бансе, Де Йонг и невъзстановилият се от заболяване Холцхаузер. Борусия от своя страна ще е без Пишчек, който лекува травма и наказания Вейденфелер. Под съмнение е участието на Мхитарян, в последните минути Клоп може да пусне в игра арменеца, за да зарадва феновете, но това е малко вероятно да се случи.

Какво може да очакваме от двубой, в който излизат един срещу друг претендентът за титлата и един от главните кандидати за Втора Бундеслига? При това Борусия никога не е губел от Аугсбург, а кошмарът за баварците се нарича Левандовски - полякът отбеляза 6 гола в 4 мача във вратата на утрешния съперник. По-скоро въпросът е: колко гола ще вкара Роберт?

Прогноза за: Аугсбург - Борусия Дортмунд 0:3

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 7.00
Равен - 4.33
Борусия Дортмунд - 1.44

 

 

Херта - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 10.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Това е един от най-интересните двубои на кръга. Херта се завърна в Бундеслигата след като прекара една година във втория ешелон и сега наставника на тима Лухукау ще се опита да направи всичко възможно, за да задържи "Старата дама" за по-дълъг период от време в елита. Някои специалисти предричат, че това няма да бъде толкова трудно, а други предсказват голям сезон за столичани, но какъв е действителният потенциал на Херта, това ще стане ясно още утре срещу хита на миналото първенство.

Айнтрахт Франкфурт е изправен пред много тежък сезон, в който ще се бори на три фронта, а старши-треньора Армин Фе ще трябва да прояви много въображение и усет в подреждането на отбора, извършването на ротациите в състава и избора на играчите си.

Домакините са без контузените Ласога и Франц, така че на десния фланг на защитата в конкуренция ще влязат Ндйенг и Пекарик. Завръщането на Рони е много съмнително, ако полузащитникът остане на пейката, неговото място ще бъде заето от Баумйохан. Гостите са без кадрови проблеми, след като Кевин Трап излекува контузията си и се завърна в състава. Вероятно новите попълнения Розентал и Хоселу ще направят своя дебют начело на атаката.

Очакванията са за много равностоен мач, в който обаче няма да липсват головите положения. Гостите ще се опитат да започнат кампанията си без загуба, а берлинчани ще се постараят да се завърнат в елита с победа. Това не е изключено да се случи (според статистиката, Фе десет пъти се е опитвал да победи Херта, но резултатът е 3 равенства и 7 поражения), но още по-вероятно е двата тима да не се победят.

Прогноза за: Херта - Айнтрахт Франкфурт 2:2

Коефициенти от bet365:
Херта - 2.20
Равен - 3.40
Айнтрахт Франкфурт - 3.20

 

 

 

Брауншвайг - Вердер Бремен
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 10.08.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Този сезон Бундеслигата ще си има саксонско дерби, въпросът е дали това ще бъде само тази година или ще продължи и през следващия сезон, защото Брауншвайг пристига с най-малка "кошница" от всички членове на елита - общата трансферна стойност на футболистите на новака е само 23.4 милиона евро. На книга имаме реален кандидат за по-долната дивизия, но дали на практика ще се случи това и няма ли "лъвовете" да изпънат нервите на този, който ги подцени?

Робин Дут напусна поста си в Немския футболен съюз, за да построи новия Вердер, но през лятото се видя, че има много работа за вършене в тима на "музикантите", най-вече в защита, където проблемите от миналата година стоят. Дали времето е стигнало на специалиста и дали ще получи повече време - остава да разберем.

Домакините ще бъдат без своя лидер Доминик Кумбела, което е голяма загуба за тях. Това ще накара треньорския щаб на "лъвовете" да поставят отпред само Оерил, като Крупке ще играе зад нападателя. Вердер пристига без шестима контузени футболисти - Трюбул, Шмиц, Баргфреде, Предраг Стеванович, Александър Стеванович и Елиа. Схемата на игра ще е 4-3-3, като Калдирола ще направи своя дебют в Бундеслигата, а Макиади своя дебют в състава на Вердер.

Очакванията са за открит футбол, в който домакините ще бъдат много мотивирани. Въпросът е дали "лъвовете" няма да прегорят, както и това, колко грешки в защита ще допуснат музикантите".

Прогноза за: Айнтрахт Брауншвайг - Вердер 2:1

Коефициенти от bet365: Брауншвайг - 2.80 Равен - 3.40 Вердер Бремен - 2.40

Коефициенти от Offsidebet: Брауншвайг - 2.75 Равен - 3.50 Вердер Бремен - 2.40

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262