Старото немско дерби - сезонът започва!


Н. Гавазов

Старото немско дерби - сезонът започва!

Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 09.08.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Велц

Байерн Мюнхен започва защитата на титлата си у дома, срещу Борусия Мьонхенгладбах, един отбор, който през последните години се представя много добре срещу баварците. Това всъщност е едно от най-големите немски дербита. Някога именно тези два тима определяха футболната мода в Германия и света. Байерн и Борусия спечелиха Бундеслигата в периода 1969 - 1977 година. В този период мюнхенци празнуваха през 1969, 1972, 1973 и 1974 година, а мьонхенгладбахци през 1970, 1971, 1975, 1976 и 1977 година. Разбира се, сега ситуацията е много променена: Борусия не успя да остане на върха, докато Байерн продължава да бъде флагмана на немския футбол. Независимо от това, отношенията между съперниците продължават да бъдат специални, а срещите помежду им се радват на много публика и внимание от страна на медиите.

През лятото Байерн не бе много шумен, което не е изненадващо, тъй като потенциалът на отбора е достатъчно голям. "Алианц Арена" напуснаха Марио Гомес и Анатоли Тимошчук, но пристигнаха Марио Гьотце и Тиаго Алкантара. Новият наставник Пеп Гуардиола внесе колорит в монотонното лято на баварците, но с течение на времето интересът към испанеца започна да прераства в критики от страна на немските медии към специалиста заради неговите постоянни експерименти в мачовете. Впрочем, тези експерименти не попречиха на шампиона да спечели два турнира, но от друга страна лимитът от грешки на Гуардиола става все по-малък.

Най-вероятно Пеп ще направи своя дебют в Бундеслигата със схема 4-3-3 или 4-1-4-1. Ако Хави Мартинес започне в средата на терена, тогава Боатенг може да получи шанс да играе заедно с Данте. Новото попълнение Тиаго е болен и почти сигурно ще пропусне мача. Марио Гьотце все още не е напълно годен и няма да бъде част от отбора.

През лятото Борусия М'гладбах не прояви агресивност на трансферния прозорец, но за сметка на това "кончетата" изградиха един симпатичен отбор. Бяха продадени Камарго и Ханке, като за тяхна сметка в тима дойдоха двама футболисти от младежкия тим, под наем от Байер бе привлечен Крамер и дългосрочни договори подписаха Рафаел и Макс Крузе. Какъв футбол ще очакваме от отбора Люсиен Фавре - това никой не може да каже, впрочем, първи ще го научи Байерн, но със сигурност "кончетата" си остават със същата здрава защита.

Схемата, с която ще излезе Борусия ще бъде 4-4-2. На двата фланга ще видим Херман и Аранго. Шака ще застане в центъра на полузащитата и ще играе важна роля в подсигуряването на нападателите. Относно атаката, там ще се разположат новите попълнения Крузе и Рафаел.

Първите двубои от новия сезон винаги са били много трудни за фаворитите и понякога са завършвали непредсказуемо. Едва ли обаче в този мач може да очакваме изненада. Байерн е много по-силен от своя съперник и вероятно ще доминира от самото начало. Логиката сочи, че шампионите би трябвало да постигнат победа, вкарвайки няколко гола.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

24 юли Байерн Мюнхен - Барселона 2:0 (Приятелска среща)
27 юли Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 4:2 (Суперкупа на Германия)
31 юли Байерн Мюнхен - Сао Пауло 2:0 (Приятелска среща)
01 август Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:1 (Приятелска среща)
05 август Реден - Байерн Мюнхен 0:5 (Купа на Германия)

Борусия М'гладбах:

17 юли Нюрнберг - Борусия М'гладбах 0:3 (Приятелска среща)
20 юли Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд 1:0 (Приятелска среща)
21 юли Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 1:5 (Приятелска среща)
27 юли Селтик - Борусия М'гладбах 1:2 (Приятелска среща)
04 август Дармщадт - Борусия М'гладбах 0:0 - 5:4 сл. дузпи (Купа на Германия)

Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах

92 срещи 44 победи за Байерн Мюнхен 28 равенства 20 победи за Борусия М'гладбах Голова Разлика: 177:115 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 8.50
Борусия М'гладбах - 19.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 8.00
Борусия М'гладбах - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149