Дортмунд взе Суперкупата на Германия (видео)


В. Мухарски

Дортмунд взе Суперкупата на Германия (видео)

Борусия Дортмунд победи Байерн Мюнхен с 4:2 във финал за Суперкупата на Германия на стадион "Сигнал Идуна Парк". По този начин "жълто-черните" вдигнаха трофея след последния съдийски сигнал. Още в шестата минута точен беше Марко Ройс. Вратарят на баварците - Том Щарке не успя да избие топката с ръка и Марко Ройс отблизо с глава откри резултата. Две минути по-късно и Роберто Левандовски насочи кълбото зад голлинията, но след вдигнат флаг за засада.

В периода от 54-ата до 57-ата минута паднаха три бързи гола. Първо Ариен Робен успя да изравни. Филип Лаам центрира отлично и Ариен Робен стреля необезпокояван с глава, реализирайки за 1:1. В 56-ата минута Даниел ван Буйтен си отбеляза ефектен автогол, след като с плонж засече центриране на Гюндоган. Минута по-късно Гюндоган финтира Лаам, а след това стреля, топката се удари в гредата и влезе в мрежата - 3:1.

В 64-ата Робен върна един гол. Лаам намери Робен на дузпата и той успя да се завърти и да отбележи. В 80-ата Тиаго намери Томас Мюлер, а той с удар от воле нацели гората греда. В 86-ата Ройс оформи крайното 4:2, макар да останаха съмнения за засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154